Auttakaa kädetöntä kokkia pizzapohjan kanssa!
Ohjeessa lukee, että pohjaan tulee 25 g (=½ pakettia) hiivaa. Oletan että tässä puhutaan oikeasta palahiivasta? Minulla on kuivahiivaa, yhdessä pussissa on tavaraa 11g.... kuinkahan paljon sitä pitäisi laittaa?
Kommentit (6)
Vaivaa taikina jaloilla tai käytä yleiskonetta.
Hiivan määrä on liian suuri, voit huoletta puolittaa.
Joo 25 g on tosiaan tuorehiivan määrä. 10 g kuivahiivaa vastaa suunnilleen samaa.
[quote author="Vierailija" time="04.06.2014 klo 13:49"]
Joo 25 g on tosiaan tuorehiivan määrä. 10 g kuivahiivaa vastaa suunnilleen samaa.
[/quote]
Kiitos :)
Kuivahiivaa laitetaan nestemäärän mukaan; siinä pussissa on yleensä ohje, n. 1 pss/2,5-3 dl nestettä!
Vinkki: pizzataikinaan 1-2 tl sokeria, nousee paremmin!
[quote author="Vierailija" time="04.06.2014 klo 13:57"]
Kuivahiivaa laitetaan nestemäärän mukaan; siinä pussissa on yleensä ohje, n. 1 pss/2,5-3 dl nestettä!
Vinkki: pizzataikinaan 1-2 tl sokeria, nousee paremmin!
[/quote]
Kiitos :) Tuossa taikinaphjeessa olikin merkittynä 1tl sokeria :)
Parhaan pizzan saat jos jauhotat sen kiiltävän (ei emaloidun) uunipellin ja laitat taikinan sille, päälle vain tomaattikastiketta ja juustoa. Paista 275-300 asteessa muutaman minuutin. Siihen sitten rucolaa, parmankinkkua yms herkkua päälle:)