Gluteeniton piirakka
Miten tehdään gluteeniton suolainen piirakka. En uskalla kokeilla kun viimeksi kokeilemani pizzapohja meni ihan pieleen. :(
onko kellään takuuvarmasti onnistuvat piirakkaohjetta?
Kommentit (4)
1 prk peruna-porukkana vauvasosetta
gluteenittomia jauhoja sen verran että koossa pysyy- ei kivikovaksi möykyksi
juoksevaa margariinia
Todella hyvä pohja vaikka on yksinkertainen- sain kaverilta joka taitaa noi hommat.
Tässä toimiva:
1dl perunahiutaleita
2dl glut. jauhoja
1tl leivinjauhetta
100g margariinia
1dl kylmää vettä
Kuivat aineet sekaisin ja nypitään margariini joukkoon. Lisätään viimeisenä vesi ja sekoitetaan tasaiseksi.Painellaan voideltuun piirakkavuokaan ja lisätään täytteet. Paisto 225 astetta 25-30min. Jos kovin iso piirakkavuoka niin suosittelen tekemään tuplana.
Mä teen nykyään pohjatonta piirakkaa gluttisvieraille, maistuu kaikille. Laitan kasvikset (meillä ei lihansyöjiä) kaikki monariin, sekaan kananmunia, fetaa, mausteita, juustoraastetta, mitä nyt mieleen tulee, ja surautan tasaiseksi. Sit pellille ja uuniin, kun on vähän jähmettynyt, ripottelen päälle vielä vähän juustoraastetta ja yrttejä. Ihan älyttömän hyvää.
Kokeilin kerran jotain valmista piirakkapohjaseosta, mihin piti lisätä muistaakseni margariinia ja vettä. Onkohan sitä vielä saatavilla, merkki taisi olla Farina. Yleensä käytän pohjaan perunamuusia tai perunamuusijauhetta, mutta teen taikinan näppituntumalla joten pelkästä ainesluettelosta sinulle ei taida olla apua.