Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leivänleipomisesta: miksi tulee kovia, jotka eivät säily montaa päivää?

Vierailija
09.01.2013 |

Ja kestävätkin niin kauan, että saa niitä känttysiä sitten syödä liian kauan.



Kaupasta ostettu leipä säilyy ja vielä pehmeänä. Mutta sisältää varmaan vaikka mitä aineita.



Kertokaa niksejänne te hyvät kotileivän leipojat!



Kiitos!

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
09.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta kotileivän kovuuteen auttaa hiiva. Kuulostaa siltä, että sulla ei ole riittävästi hiivaa tai sitten ehkä liikaa on jauhoja nesteeseen nähden.

Vierailija
2/8 |
09.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

säilyäkään. Lisäaineilla saadaan kyllä säilymään kaupan leipä. Meillä on leipäkone jota käytetään joka toinen päivä joten ei tarvikaan leivän säilyä montaa päivää.



Hieman säilyvyyttä parantaa se että käyttää rasvaa, esim. oliiviöljyä jonkin verran taikinassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
09.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

samoin alustaminen, on itselläni pidentänyt leivän "hyvää aikaa".

Vierailija
4/8 |
09.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaivaa kunnolla pienemmällä jauhomäärällä, monet jotka valittavat kuivaa ja kovaa leipää vaivaavat liian vähän ja lisäävät liian paljon jauhoja.



Pistä leivät heti uunista tultua koriin ja leivinliina päälle, älä jätä pellille kovettumaan.

Vierailija
5/8 |
09.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun laitat margariinia päälle ja muutamaksi sekunniksi mikroon. Pehmenee siellä. Itse tehtyä leipää ei tosin pitäisi montaa päivää säilyttää.

Vierailija
6/8 |
09.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei ole enää nykyään töitä ja hampaat ja leuka kasvavat sen vuoksi miten sattuu. Ehkä olisi hyvä siis syödä sitä kovempaakin leipää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
09.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen aina taikinan koneella, sitten kohotan. Taikinan pitäisi olla hiukan tahmeaa, muuten jauhoja on liikaa.

Leipomisen jälkeen vielä kunnon kohotus (15-20min) ja uuniin pienessä uuninkestävässä esim kohokasvuoassa kylmää vettä uunin pohjalle paiston ajaksi.

Jäähdytys ritilällä ja leivinliina päällä. Itseleivotun leivän ei edes kuulu säilyä montaa päivää, osa kannattaa pakastaa.

Vierailija
8/8 |
09.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

sulla ole pakastinta, siellä säilyvät, otat vain tarpeen mukaan sulamaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi yhdeksän