Miten voi ja jauhot nypitään?
Kaikissa piirakkaohjeissa lukee noin, mitä se tarkoittaa? Eikö ne vaan sekoiteta?
Kommentit (9)
Ei kai ne nyt samaa tarkoita? Tai sitten en osaa suomea.
voit kuule ihan liiskata tai vaikka vatkata sitä voita sormillas, jos osaat. Pointtina on saada se lämmittämätön margariini/voi ja jauhot sekaisin. Tee vaikka varpaalla, jos hyvältä tuntuu, ei se lopputulokseen vaikuta.
Loppuvaihetta voi sitten ehkä jo kutsua nyppimiseksi, kun sormenpäillä "nipistelen" niitä muruja mahdollisimman hienoksi.
vain hieron ja liiskaan voita ja jauhoja sormien välissä, en tiedä eleganteinta tekniikkaa :) Mutta ei kai ne kauhalla sekoittamalla edes menisi sekaisin, jos voi on siis viileää eli könttimäistä.
ja se tarkoittaa tosiaan sitä että sekoitetaan ne voi ja jauhot keskenään mahdollisimman hyvin, (ihan sama millä tekniikalla).
Mä en ole nykyään enää törmännyt tohon sanaan, muualla kuin mummon vanhoissa keittokirjoissa.
liiskataan vai nypitään Ei kai ne nyt samaa tarkoita?
Jos siis tiedät mitä nyppiminen on, niin mitä sitten oikein kysyt? Miten kuvaisit oikeilla sanoilla nyppimistä? Miten se tapahtuu, jos ei sormien välissä aineksia liiskaamalla, eli puristamalla?
Tuossahan menisi ikuisuus. Minä sulatan voin mikrolla ja sekoitan kauhalla. Hyvin on piirakat kelvanneet.
Hirveän hankalaa on mitään voiköntsää saada sekoitettua jauhoihin muuten kuin nyppimällä. Siis liiskataan se voi jauhoihin sormien välissä.