Hirven jauhelihaa (liikaa) pakastimessa! Mitäpä siitä tekisi?
Ehdotuksia ja reseptejä otetaan kiitollisena vastaan :)
Kommentit (10)
Olisin kiinnostunut ostamaan pikkuerän. Haluaisin maistaa hirvenlihaa.
tuolle keitolle näkyy olevan erikseen, eli lapin ukon keitto.
voin käyttää sitä tavisjauhiksen mukaan, mutta mietin jotain vähän erikoisempaa ideaa.. lapinukon keitto pitää tyypata. Ei valitettavasti ole myyntiin asti :)
ap
vaan. Äläkä lisäile mitään possua sekaan vaan käytä sellaisenaa, keittoihin, lihapulliin, murekkaisiin, patoihin yms.
Hirvi on vähärasvaista, joten pekoni ym rasvainen tuo siihen mukavaa makua ja mehevyyttä. Ja reilusti yrttejä ja valkosipulia. Hirvi on tosi hyvää! Tähän aikaan vuodesta myös sieniä on paljon, joten hirvilihapullat suppilovahverokermakastikkeella maistuisivat.
hirven jauhelihasta muuta keksi, kuin että käyttää "tavallisen" jauhelihan tapaan ihan mihin vaan..
Jossain kaalikeitossa se kyllä aivan loistaa, sika-nauta ei ole mitään siihen verrattuna..!
MITEN teille on sitä muuten tullut "liikaa"? Meidän hirviporukassa, ja muissakin mistä olen kuullut, puheenaihe on yleensä aina se kun just sitä tuli "liian vähän"... Mä ainakin huolisin sitä vaikk kuinka paljon - on hyvää säilymäänkin pakkasessa pitkälle kevääseen kun on vähärasvaista.
Hei...jos sinulla on jauhelihaa myytäväksi niin voin ostaa sopu hintaan...
sipulia ja pekonisilppua. Tai lasagnea, 2/3 hirvenlihaa ja 1/3 possua että ei ole kuivaa.
Lihapullia, lihamureketta, keittoa, lihapiirakoita, makaronilaatikkoa jne. jne.
Jos haluat herkutella, googlaa ohje lapinukon keittoon. Se tehdään yleensä poronkäristyslihoista, mutta hirven jauheliha sopii siihen tosi hyvin.