Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tein aivan ihanaa rahkakakkua

Vierailija
10.04.2009 |

.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsikin söi palan vaikka yleensä pidä rahkasta.

Ohjelma oli alkon ns asiakaslehdestä.

Siinä on viinivinkitkin aina ruualle.

Ainut mitä muutin ohjeesta, oli itse rahkan määrä.

Ohjeessa olisi ollut 1kg !!!!! mutta laitoin vain 750g.

seuraavaksi ajattelin jos kokeilee vaan 500g.

Mutta suosittelen ja aivan ihanaa :=)))

Vierailija
2/7 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muhkea rahkakakku





Ainesosat



Keväisen noutopöydän kruunaa mehevä rahkakakku, joka on parhaimmillaan leipomispäivänä,

huoneenlämpöisenä.



pohja

75 g voita

1 dl sokeria

1 muna

2 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta



täyte

1 kg rahkaa

2 dl kuohukermaa

1 sitruunan mehu

2 ½ dl sokeria

4 munaa

2 rkl vaniljasokeria

3 rkl perunajauhoja



koristeeksi

hedelmiä tai marjoja, tomusokeria



Valmistusohje



1. Valmista taikinapohja. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. 2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille (2 cm).

3. Vatkaa käsivatkaimella kaikki täytteen aineet huolellisesti sekaisin ja kaada taikinan päälle.

3. Paista kakkua tunnin verran 175-asteisessa uunissa. Kytke virta pois ja anna kakun olla uunissa vielä 10 minuuttia.

4. Jäähdytä kakku vuoassaan huoneenlämpöiseksi ja siirrä vasta sitten tarjoiluvadille.

5. Tarjoa raikkaiden hedelmien tai marjojen kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuostahan syö koko kylän väki. Miten suureen vuokaan teit?

Vierailija
4/7 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja todellakin 750g rahkaa on hyvä,jopa liikaakin. Todella tiiistä mutta eihän leveää palaa oteta. Tuli mieleen että kaipasin tuoreita mansikoita kaveriksi.

Joku ihana kuohari ja nam :=)))



Mä olen herkuttelija ja rakastan kakkuja. Älä kerro kenellekkään mutta se näkyy :D

Vierailija
5/7 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millaista on kylmänä?

Vierailija
6/7 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

e

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
10.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

samantapaista. Rahkatäytteen alle laitoin persikkaviipaleita, namia!



Rahkaa kuulostaa tuossa ohjeessa olevan tosi reilusti. Minä tein kolme pienehköä piirakkaa ja täytteisiin laitoin yhteensä 500 g rahkaa. Täytettä oli mielestäni juuri sopivasti.