Naisten illan tarjoilut
Vietämme huomenna meillä "naisten iltaa" ja tarjoilut pitäisi hoitua nopsaan töiden jälkeen. Kuohuviini on jo viilenemässä. Ajattelin tehdä feta salaatin ja tarjota sen kanssa jotain tuoretta leipää, juomana punaviiniä. Miltäs kuulostaa? Mitä muuta nopeasti hoituvaa keksisitte ehdottaa? kiitos jo etukäteen. t. kesän ekaa terassikierrosta innolla odottava äiti
Kommentit (12)
mutta jotain lisää vielä mietin? Mikä on klassinen resepti? Ajatus oli laittaa salaattia, tomaattia, fetaa, oliiveja, punasipulia, paprikaa sekä oliiviöljyä.
itse tehty focaccia uppoaa varmasti: http://www.kinuskikissa.fi/?p=1142
Tämän kalkkuna tonnaton: http://www.kotijakeittio.fi/ruoka/lihajalintu/_a53283/ ehdit tekemään huomiseksi, jos aloitat tänään - huomenna ei tarvitsekaan tehdä muuta kuin täyttää. On ruokaisaa, kun salaattia ja patonkia on tarjolla, ja "kevyttä" kun kyseesä vaalea lintu. Täyttää hyvin"
JÄlkkäriksi tekisin jonkun liivatetortun, vaikka tämän: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=60&rname=marja-juust…
Heh, oikeastaan nuo kaikki taitaa olla sellaisia jotka voi valmistella tänään ja sitten vain viimeistellä huomenna töitten jälkeen ennen vieraitten tuloa. :)
jonkun pastan tai pakaste he-ma-pa:n kanssa, yök. Mutta tosiaan fetan kanssa sopii erinomaisesti vesimeloni, sitä erikseen lohkoina, on hyvää ja raikasta juuri nyt.
Osta iso Brie, yksi Viinitarhuri-juusto ja vaikka vintage Gouda sekä maalaisleipää (parempaa kuin patonki).
Mansikoiden /ja vaahtokarkkien) kanssa vielä joku hyvä pieni makea, esim käsintehtyä suklaata ja jos ei ole, niin jotain hyvää belgialaista.
mutta jotain lisää vielä mietin? Mikä on klassinen resepti? Ajatus oli laittaa salaattia, tomaattia, fetaa, oliiveja, punasipulia, paprikaa sekä oliiviöljyä.
minä tekisin klassisia lohileipiä lisäksi, olen tosi usein tarjonnut niitä juuri tällaisissa "töiden jälkeen" istujaisissa! Osta siis hyvää, oikeaa ruisleipää (ei ruispaloja, vaan vaikka Marskin arinaruisleipää), siitä ohuita viipaleita, sipaisu voita/margariiniä ja päälle kerros kylmäsavu- tai graavilohta. Tuore tilli viimeistelee koristelun! Ei kestä kauaa tehdä ja on hyvää!
mutta jotain lisää vielä mietin? Mikä on klassinen resepti? Ajatus oli laittaa salaattia, tomaattia, fetaa, oliiveja, punasipulia, paprikaa sekä oliiviöljyä.
paprikaa? Miksi ihmeessä, eihän se kuulu fetasalaattiin
punainen paprika sopii fetasalaattiin erittäin hyvin! Eikä voi verrata hernemaissipaprikaan...
ollut vihreää paprikaa, eli kyllä sopii ihan hyvin...mutta yleensä sääntö KISS on hyvä; keep it simple, stupid!
mutta mitään vihreää salaattia sinne ei ole tarkoitus laittaa.
keskikaljaa,moni todella tykkäis kun niitä saa niin harvoin,kaikki vaan värkkää hienoja,outoja kotkotuksia.
keskikaljaa,moni todella tykkäis kun niitä saa niin harvoin,kaikki vaan värkkää hienoja,outoja kotkotuksia.
ja grillimakkara ei vaan tunnu sopivalta. Ei musta fetasalaati kovin outoa ole, mietin just onko liian arkista? ap
Eikös "fetasalaattiin" voi laittaa mitä vaan? Sehän on vain salaatti, jossa on fetaa. Taas jos puhutaan "kreikkalaisesta salaatista" tai "horiatikisalaatista", voi olla pedanttisempi ja jättää salaatinkin pois: feta, kurkku, tomaatti, oliivit ja kenties se vihreä paprika. Hyvä oliiviöljy ja oregano viimeistelee salaatin, nams. Mutta saahan fetaa muuhunkin käyttää!
niin fetasalaatin kanssa sopii hyvin vesimeloni lohkoina ja osta muutamia hyviä juustoja sekä laita oliivit (kivelliset!) erilliseen kulhoon, jos et halua laittaa salaattiin.
Tee fetasalaatti hyvän klassiset reseptin mukaan, osta hyvää Patros-fetaa eikä mitään kumikuutioita!