Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

En viitsis alkaa kaikkia nettiohjeita kokeilemaan. Vinkatkaa hyvä voileipäkakkuohje

Vierailija
21.05.2007 |

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytteet:



Savulohi (tai -silakka, -pallas)

Voileipäpikkelsi

Munavoi

Kurkkusalaatti







Vierailija
2/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytteitä voi itse muokata, esim. majoneesia ja ranskankermaa yhtä paljon ja sekaan sitten kalaa, kanaa, lihaa, juutoraastetta, munaa, vihanneksia tai ihan mitä mieleen tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee jotain muuta:)

Vierailija
4/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voileipäkakku à la Kotitaloutta 8.-9. luokille Tervetuloa



2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää, 1 viipale tummaa vuokaleipää, (Itse kylläkin rakentelen voileipäkakun yleensä paahtoleivistä koska noita pitkittäin leikattuja vuokaleipiä ei ole aina saatavilla ja onnistuu oikein hyvin niinkin!)



Kostuke: Yksi desilitra (1 dl) lihalientä



Täyte 1



50 g hyvää maksamakkaraa

1-2 maustekurkkua kuutioina



Täyte 2



100 g kinkkua kuutioina

1 dl kermaviiliä

1 dl juustoraastetta

1 tl sinappia



Valmista täytteet sekoittamalla keskenään.



Kakun kokoaminen



1.Poista leivänviipaleista kuoret.

2.Kostuta alimmaiseksi tuleva vaalea leipäviipale. Levitä sille täytettä nro. 1.

3.Nosta tumma leipäviipale täytteen päälle. Kostuta se ja levitä täytettä nro. 2.

4. Nosta vaalea leipäviipale päällimmäiseksi, kostuta keveysti ja pane esimerkiksi leikkuulauta vähäksi aikaa pianoksi päälle. (Itse yleensä käärin kakun ympärille tässä vaiheessa tuorekelmua ja annan sen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.)



Kuorrutus

2 dl kermaviiliä

1 dl kevytmajoneesia



Sekoita kermaviili ja kevytmajoneesi keskenään. Levitä kuorrutus kakun

päälle ja reunoille. Koristele kakun pinta ja reunat.



Pinnan koristeeksi sopivat:

Paprika- tai kurkkukuutiot, kirsikkatomaatit, persilja- tai tillisilppu, Kinkkukuutiot tms.



Reunojen koristeeksi taas:

Suikaloitu kiinankaali tai juustoraaste tai persilja- tai tillisilppu tai raastettu kurkku tms.

Vierailija
5/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

KYLMÄSAVUKIRJOLOHIKAKKU



Pohja:

200 g hapankorppuja

100g voita

Kostutus:

1 dl maitoa



Täyte:

5 liivatelehteä

3 tlk maustamatonta kevyttuorejuustoa (à 200g)

1 tlk kermaviiliä

2 rkl sitruunamehua

200 g ruodotonta kylmäsavulohta

1 dl hienonnettua ruohosipulia

½ dl hienonnettua tilliä

valkopippuria

2 tl sokeria



Koristelu:

1 siivu kylmäsavulohta

katkarapuja

sitruunaviipaleita

tilliä



1. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Sekoita sulatetun voin kanssa. Pohjusta halkaisijaltaan 24-26 sentin irtopohjainen pinnoitettu vuoka hieman pohjaa suuremmaksi leikatulla leivinpaperilla. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Kostuta pohja.

2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia, purista niistä liika vesi pois. Sulata liivatteet kattilassa. Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja sitruunamehu. Kaada liivate ohuena nauhana seokseen sekoittaen. Pieni savulohiviipaleet kuutioiksi ja sekoita tillin ja ruohosipulin kanssa tuorejuustoseokseen. Sekoita seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta sokerilla ja valkopippurilla.

3. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku veitsellä vuoan reunoista ja poista vuoka.

4. Koristelu: Tee lohiviipaleesta ruusuke kakun keskelle. Lisää pinnalle katkarapuja ja sitruunaviipaleita. Painele reunoille hienonnettua tillisilppua.

Vierailija
6/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta usemmin kuitenkin ihanan raikkaita ja kertakaikkiaan herkullisia. Meillä voileipäkakut ovat juhlissa ehdoton bravuuri. Olen kokeillut tilalle erilaisia suolaisia rullia, hyytelökakkuja, tuulihattuja yms. ja aina huomaan palaavani voileipäkakkuun. Se kun vaan ainakin meidän suvulle ja ystäväpiirille tuntuu maistuvan parhaiten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

maustamatonta tuorejuustoa, kinkkukuutioita/suikaleita, kurkkua, paprikaa ja suolakurkkua silputtuna. Mausteita.

aivan sairaan hyvää tulee.

Lihaliemikuutiolla kostutan(siis veteen sekoitettuna)

Vierailija
8/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainekset:

ISO paahtoleipää 1pkt,



1prk majoneesia (esim. bezel),

1 ranskankerma,

1 tuubi kinkkupasteijaa,

n. 300g kinkkua kuutioina,

2-3 rkl kurkkusalaattia



Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään, leipäviipaleet asetellaan sopivasti vierekkäin kostutetaan lihaliemellä. levitetään tasainen kerros täytettä ja ladotaan seuraava leipäkerros päälle...



Lopun täytteen voi käyttää kakun pintaan. Lopuksi koristellaan esimerkiksi kurkulla ja tomaatilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

sellaisesta täytteestä tulee hyvä kakku joka maistuu hyvältä :)

Vierailija
10/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelin täytteiksi esim.



1. Graavisiikaa, salottisipulia ja rosepippuria

2. Graavilohta, sinappia ja tilliä

3. Tavallista- ja suolakurkkua



Mahtuisivatkohan makujensa yms. puolesta samaan kakkuun, etenkin jos koristelen kakun vielä edellä mainittujen lisäksi katkaravuilla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos kaipaa, niin yhteen väliin kannattaa laittaa täytteeksi maustamatonta tuorejuustoa, fetaa murusina ja tuorekurkkua (josta poistettu keskustan " siemenosa" ettei tule liian vetistä). Käy hyvin sekä liha- että kalakakkuun.

Vierailija
12/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä käyttäisin tuollaiseen kakkuun kaksi kerrosta vaaleaa ja yhden kerroksen tummaa leipää.

Minusta täyteideasi kuulostavat hyviltä. (sinapin saattaisin ehkä jättää pois, mutta en ole varma) Lisäksi vielä jotain kevyttuorejuustoa tai kermaviiliä ja ehkä lohen kanssa pikkiriikkisen sitruunamehua. Kurkut taitaisin itse käyttää koristeluun.

Vierailija:


Ajattelin täytteiksi esim.

1. Graavisiikaa, salottisipulia ja rosepippuria

2. Graavilohta, sinappia ja tilliä

3. Tavallista- ja suolakurkkua

Mahtuisivatkohan makujensa yms. puolesta samaan kakkuun, etenkin jos koristelen kakun vielä edellä mainittujen lisäksi katkaravuilla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
21.05.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


Minä käyttäisin tuollaiseen kakkuun kaksi kerrosta vaaleaa ja yhden kerroksen tummaa leipää.

Minusta täyteideasi kuulostavat hyviltä. (sinapin saattaisin ehkä jättää pois, mutta en ole varma) Lisäksi vielä jotain kevyttuorejuustoa tai kermaviiliä ja ehkä lohen kanssa pikkiriikkisen sitruunamehua. Kurkut taitaisin itse käyttää koristeluun.

Vierailija:


Ajattelin täytteiksi esim.

1. Graavisiikaa, salottisipulia ja rosepippuria

2. Graavilohta, sinappia ja tilliä

3. Tavallista- ja suolakurkkua

Mahtuisivatkohan makujensa yms. puolesta samaan kakkuun, etenkin jos koristelen kakun vielä edellä mainittujen lisäksi katkaravuilla?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi neljä