Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Maidoton, munaton ja gluteeniton... Mahdoton?

23.04.2006 |

Mitä ihmettä voisi tarjota syntymäpäivillä, kun tarjottavan pitäisi olla niin maidotonta, munatonta kuin gluteenitontakin? Kaikkia erikseen onnistuu, mutta samassa paketissa... Itse en keksi mitään, pliis, jos joku keksii, otan vinkkejä vastaan! Kiitos!

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
23.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

tähän hätään ei oo ohjetta,mutta jos tämä vähän auttais

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
23.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei!



Onko sulla mahdollisuus saada käsiisi Allergia- ja astmaliiton julkaisema lehti 2/2006, jossa pääsiäisherkkuja. Itse tein lehden ohjeiden mukaan synttäritarjottavat. Kookostorttua tein kaksinkertaisen annoksen ja paistoin uunipellillä (persikat vaihdoin säilykepäärynöihin, kun lapset persikalle allergisia) - oli tosi hyvää. Samoin mokkapalat tekivät hyvin kauppansa! Vaikka näyttävät ja maistuvat ihan aidoilta, eivät sisällä myöskään kaakaojauhetta. Muista kuitenkin varmistaa, ettei nonparelleissa ole vehnää!!! Kookoshiutaleitakin voi käyttää koristeluun. Myös aprikoosikeksit ovat tosi hyviä. Sit tein vielä hyytelökakun. Kaikki vieraatkin söi samoja tarjottavia ja hyvää oli :)

Jos et saa lehteä, voin kirjoitella ohjeet tänne palstallekin joku päivä (nyt pikkuneiti kaipailee ruokaa).



Päivänsini

Vierailija
4/7 |
23.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää käydä vielä koulun kirjastosta katsomassa jos löytyisi tuo lehti, mutta eiköhän näilläkin ohjeilla saada jotain aikaiseksi. Suuri kiitos kaikille!

Vierailija
5/7 |
23.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä maidoton-munaton- gluteeniton hyytelökakku on aivan ihanaa!



Raikas hyytelökakku

14 annosta

Pohja

150g Semperin luontaisesti gluteenittomia piparkakkuja

60 g maidotonta margariinia



Täyte

4 dl vispautuvaa kauravanilja-kastiketta

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1,25 dl persikka-soijajogurttia

3 rkl sitruuna- tai appelsiinikehua

6 liivatelehteä



Pinnalle

2 dl mangososetta (esim. lastenruokahyllystä)





Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Vierailija
6/7 |
25.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli tarvitset 1-2 munatonta/gluteenitonta kääretorttua, litran verran tofutoffeejäätelöä sekä noin puoli pakettia Semperin luontaisesti gluteenittomia piparkakkuja



Anna kääretortun levähtää ja vetäytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti. Sitten leikkaat kääretortun tasapaksuiksi viipaleiksi. Vuoraa pakkasen kestävä kulho tuorekelmulla ja sitten kääretorttuviipaleilla.



Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään ainakin varttitunniksi. Sitten murenna noin puoli pakettia piparkakkuja jäätelön sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä jäätelö-piparimassa kääretortulla vuorattuun kulhoon. Laita vielä jäätelön päälle kääretorttuviipaleita ja paina kevyesti. Sulje kulho tuorekelmulla.



Anna kakun olla pakastimessa n. 2-3 tuntia ja ota se huoneenlämpöön vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluvadille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
25.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kääretorttu



1,5 dl sokeria

1 dl maidotonta margariinia(sulatettuna)

2 dl säilykepersikan lientä

2 dl perunajauhoja

2 gluteenitonta vähäproteiinista jauhoseosta

2 tl vaniliinisokeria

2,5 tl leivinjauhetta



Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasva-persikkaliemi-seokseen. Älä vaivaa. Paista 200 asteessa n.15-20 minuuttia uunipellillä öljyllä sivellyn leivinpaperin päällä.



Laita heti paistamisen jälkeen tortun päälle mehulla kostutettu leivinpaperi, jotta levy ei kuivahda. Kumoa ja täytä heti lämpimänä haluamallasi hillolla tai vaikkapa hedelmä/marjasoseella. Kääri rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumakohta pohjalle, nosta leivinpaperiin kiedottuna jääkaappiin jähtymään ja vetäytymään.