Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ristiäisiin pitäisi saada jotain tosi hyviä pikkuleipiä...

08.02.2006 |

eli onko kellään jotain todella hyvää pikkuleipä ohjetta? Kiitos jo etukäteen.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
08.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

joka on tässä:







50-60kpl



150g margariinia



1,5dl sokeria



2 munaa



1tl raastettua appelsiininkuorta



4dl vehnäjauhoja



1tl leivinjauhetta



Päälle:



Paistonkestävää appelsiinimarmeladia



Koristeeksi: 2dl tomusokeria, 1rkl appelsiini- tai sitruunamehua



Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita vaahtoon hyvin pestyn appelsiinin raastettua kuorta. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele sormella tangon keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla. Paista tankoja 200 asteessa 12-15 minuuttia, anna jäähtyä. Sekoita tomusokerin joukkoon mehua niin, että saat paksun, mutta pursotettavan seoksen. Pursota seosta marmeladiraidan molemmin puolin, tai valuta lusikalla. Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.



Vinkki! Hieman erimakuisia saat, kun jätät pohjataikinasta appelsiiniraasteen pois ja korvaat sen muutamalla tipalla karvasmanteliöljyä tai -aromia ja vaihdat appelsiinimarmeladin vadelmamarmeladiin.



Itse pidän erityisesti tästä vadelmamarmeladi-karvasmanteliversiosta, joka on muisto aivan lapsuudestani. Oma mummini on näitä aina tehnyt ja niitä löytyy usein meidän suvun juhlapöydistä.



Nämä on helppo valmistaa, voi myös pakastaa. Ihanan maukkaita, jos pidät Runebergin tortuista, pidät myös näistä.



Kuva appelsiiniversiosta blogissani, jos haluat vilkaista. Löytyy kohdasta pikkuleivät.



http://www.lintu75.vuodatus.net/









Vierailija
2/2 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mantelipikkuleivät



200g voita tai margariinia

½dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1dl mantelia jauhettuna

Pari tippaa karvasmanteliöljyä tai aromia muutama tippa enemmän

2dl vehnäjauhoja

Voiteluun munaa ja

pinnalle ½dl mantelia rouhittuna



Valmistus: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää mantelit, karvasmanteliöljy-tai aromi ja jauhot voivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Leivo siitä jauhotetulla pöydällä tankoja, paloittele ne ja ota " sopivankokoinen" pallero jonka painat vaikka haarukalla pikkuleiväksi.

Nosta pellille, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista 200 asteessa noin 10 min kunnes ovat kullanruskeita.



¨¨¨¨



Wilhelmiinat



200g voita

200g sokeria

1 keltuainen

2rkl siirappia

3tl vaniljasokeria

5dl vehnäjauhoja

2tl soodaa



Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuainen hyvin vatkaten.

Lisää siirappi, sekoita v.jauhoihin sooda ja vaniljasokeri ja lisää joukkoon.

Muotoile taikinasta palleroita ja paina keksiksi, jätä uunissa leviämisvaraa. Paista 200 asteessa kunnes ovat kauniin ruskeita.



¨¨¨¨¨



Kauralastut on tietty myös herkullisia ja ne voi kuorruttaa suklaalla.



¨¨¨¨



Täytekeksit



250g voita tai margariinia

2dl sokeria

1 muna

2-3rkl kermaa

n.5dl vehnäjauhoja

1 3/4 dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria



Väliin: aprikoosi,-omena,-tai vadelmamarmeladia



Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja seulo joukkoon vuorotellen kerman kanssa.

Peita taikinakulho ja anna olla viileässä jokusen tunnin ajan.

Kauli taikina useana eränä kevyesti jauhotetunleivinpaperin päällä ohueksi, ota muotilla kakkuja ja siirrä ne leivinpaperin päälle.

Paista 175-200 asteessa vaaleanruskeiksi, anna jäähtyä.

Levitä pinnalle marmeladia ja paina kevyesti toinen keksi päälle.

Keksit voi kuorruttaa tomusokeriseoksella minkä taas voi maustaa vaikka konjakkitilkalla tai upottaa puolet keksista suklaaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan viisi