Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

MISSÄ VAIHEESSA VAUVALLE JUUSTOA,LEHMÄN MAITOA JNE..

05.06.2006 |

Olen tässä miettinyt milloin aloittaisin antamaan tyttärelleni 11 kk tavallilsta maitoa? Entä milloin voi antaa juustoa? Olen katsellut juustojen etikettejä ja todennut että niissä on aika paljon suolaa ja alle 1 v ei suositella suolaa ollenkaan. Myös leivän antamista olen miettinyt mutta taas tuo suola asia mietityttää,kun joka paikassa on suolaa. Mitä leipää ootte antanut? Meillä on maisteltu maissinaksuja,mutta tavallinen leipä kiinnostaisi pientä kovasti.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
05.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

9,5 kk iässä aloitettiin maistelemaan hapanmaitotuotteita ja nyt on edetty jo niin että pian 11 kk poika juo jo tavallista maitoa, koskapa mitään ongelmia ei ole tullut. Leipää olen antanut jo monta kuukautta, koska poikamme tykkää syödä itse. Olen kaupasta leipää ostaessani etsinyt vähäsuolaisimman vaihtoehdon ja olen myös tehnyt itse suolattomia sämpylöitä. Minä en tajua miksi sitä suolaa pitää joka paikkaan tunkea, koska minusta suolaton leipä maistuu ihan yhtä hyvälle. Juustoa en suolapitoisuuden takia ole pojalle vielä antanut, paitsi mitä nyt hieman on joissakin ruoissa ollut.

Vierailija
2/4 |
06.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

10 - 12 kk vanhalle voi antaa joqhurttia, rahkaa, viiliä, raejuustoa yms. Lehmän maitoon siirtyisin pikku hiljaa, kun vauva on täyttänyt vuoden, en siis aikaisemmin. Kysehän on lehmän maidon proteiinista, ei siitä, kestääkö vauvan vatsa vai ei. Lehmän maidon korkea proteiinipitoisuus kuormittaa vauvan munuaisia. Siksi suositellaan korviketta aina vuoden ikään asti. Mielestäni ihan turha kiirehtiä sen kanssa, kuukausi menee niin nopeasti. Ja senkin jälkeen kannattaa vielä käyttää osaksi korviketta ja siirtyä hiljalleen kokonaan lehmän maitoon.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
06.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

syö leivän palasia päivittäin. Vähäsuolaista tai itse olen tehnyt suolatonta tai sitten ihan mitä sattuu leipälaatikosta löytymään. Eihän se kuitenkaan kovin paljoa sitä syö, joten en ole suolan takia kovin tarkka leivän kanssa ollut. Raejuustoa on maisteltu silloin tällöin muutama palanen.



Esikoisen opetin oikealle maidolle vähän ennen 1v, koska meni viikkoa vaille 1v hoitoon. Oli kaikkien kannalta helpompi, ettei tarvinnut enää siinä vaiheessa läträtä korvikkeiden kanssa.

Vierailija
4/4 |
05.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

on maistellut leipää jo pari kuukautta. Siis painotus sanalla maistellut. Pehmeää leipää ja pullaa lähinnä ollaan annettu murusina joita itse noukkii pöydältä. Myös kuivattua ruisleipää ollaan joskus annettu, mutta koska hampaita on jo suu täynnä, niin tosi tarkkana on saanut olla ja siksi se onkin vähän jäänyt.

Noista maito-jutuista en sen enempää tiedä, mutta kuten jo totesit, juustossa on suolaa ihan kauheesti. Raejuustolla kai aika monet aloittelee lehmänmaitotuotteet. Oon itse myös miettinyt, että kun vauvan 8kk valmisruoissa on aika monissa raejuustoa, niin tarkoitetaankohan sillä jotain vauvajuustoa, vai ihankohan on oikeaa raejuustoa?! Jään miettimään ;)



Mehis ja poikanen 9kk