Miten voisi laittaa maustamattomat broilerin rintaleikkeet?
Kommentit (4)
Sit heität kattilaan ja perään ananasmurskaa purkki liemineen, ruokakermaa ja soijakastiketta, sipulia, currya, mustapippuria, ja mistä mausteista nyt ikinä tykkäät. Annat hautua tunnin.
Mä en koskaan käytä niitä valmiita suikaleita, tiedä mistä jämäpaloista ne on tehtaalla leikelty. Rintaleikkeistä tulee ihanan makoisa kastike.
Lisukkeena riisi tai pottumuusi ja raikas salaatti.
Ota rasia huoneenlämpöön ½-1tuntia ennen kypsennystä. Sivele fileiden pintaan öljyä, suolaa ja mausteita esim. yrttejä. Paista fileet uunipellillä uunissa 220-250 C:ssa 10-12 min. Voit kypsentää ne myös paistinpannulla tai grillissä.
ehdoton lempparini on Valion nettisivuilta löytyvä limettimarinoidut broilerivartaat (http: //www. valio. fi/portal/page/portal/Valio/Keittokirja/Hakutulos/Ruokaohje? p_tunnus=4695). Marinoitumiseen kannattaa varata pari tuntia, mutta kypsentämiseen menee vain 10 min.
Toinen aika hyvä on tällainen:
broilerit vuokaan, päälle
- 1/2 dl korianteria silputtuna
-2-3 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä
- 2 tl inkivääriä raastettuna
- 2-3 tl appelsiinin kuorta raastettuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rosépippuria
Paista uunissa ja tarjoa vihreän salaatin kera kanasalaatin tapaan.
Käännän ympäri ja mausta jo paistetun puolen pippurilla, aromisuolalla ja yrteillä. Päälle voi myös laittaa siivun pari mozzarellajuustoa, jos tykkää.
Lisukkeeksi joku pakastewok-sekoitus, Finduksen Bali, Malaysia ja Oriental (classic) ovat ainakin maukkaita. Niitä voi maustaa myös pippurilla ja oliiviöljyllä. Tai tilkka ruokakermaa ja sweet&sour kastiketta.
Varmasti on maukasta. :)