Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

kerätäänpäs jäämien käyttövinkit!

12.03.2008 |

Tässä yksi:



Kastikkeiden loput maistuvat todella hyviltä pitsan päällisten seassa ja mehevöittää pitsaa kivasti! Maitoallergisille hyvä mehevöittäjä juuston asemasta.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
12.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

pullat (tai pullapitko) siivuiksi, ne voi voidella jos haluaa herkutella oikein kunnon kaloripommilla. Sit kerroksittain uunivuokaan pullasiivuja, appelsiinimarmeladia (tai jotain muuta hilloa), appelsiinin kuorta, suklaata, mantelia, rusinoita tai mitä nyt sattuu kaapista löytymään ja taas pullaa. Päälle kaadetaan munamaitoa, johon on sekoitettu kardemummaa ja vaniljasokeria, niin että peittyy. Paistetaan (ja nyt tulee vaikea kohta kun paistan ite aina leivinuunissa...) n. 175-200 C jotain puolisen tuntia, niin että munamaito hyytyy ja pinta saa väriä.

Vierailija
2/5 |
12.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiva ketju!



joka on jäänyt tulee hyvää paistettua riisiä (vähän risoton kaltaista), eli



- öljyä (osa sesam-öljyä jos on) kuumaksi

- keitettyä edellispäivän riisiä



ja loput sen mukaan mitä kaapista löytyy esim.



- pieneksi kuutioitua paprikanpalasia, sipulia yms.

- palasia kinkkua (tavallista leivän päälle laitettavaa pieninä suikaleina, vähän riisin ja kasvisten jälkeen) jos on fiilis tai kypsää kanaa



Paistetaan hetki niin että riisistä tulee rapeaa. Mukaan menee myös esim. pakastemaissi, paprika, herne.



Maustetaan esim. soijalla, pippurilla.



- Lopuksi jos on (sopii mainiosti kinkunkin kanssa) kuumenemaan katkarapuja.

Joskus paistan toisella pannulla kananmunaa ohueksi letuksi, josta leikkaan päälle siivuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
13.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

tulipa mieleen toinenkin älyttömän herkullinen, nyt kun kevät ja grillikausi lähenee (hah-hah).



Eli kaikista grillatuista kasviksista, jotka jäi yli, voi seuraavana päivänä tehdä espanjalaistyylisen padan. Erityisen hyvin toimii esim. munakoiso, kesäkurpitsa, herkkusieni, kevätsipuli ja paprika mutta mitä vaan voi käyttää. Jopa grillattua vaaleaa leipää!



Heitä uunivuokaan nämä, päälle tölkki tomaattimurskaa johon on sekoitettu pari valkosipulinkynttä, pikkuisen chiliä jos tahtoo, suosikkiyrttejä (meillä aina provencen yrttiseos), mustapippuria, 1 tl sokeria viemään tölkin maku pois ja suolaa. Päälle juustoraastetta ja uuniin 200C kunnes juusto on sulaa ja saanut väriä. Hyvää ja helppoa!

Vierailija
4/5 |
14.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edellisen päivän perunoista saa pyttipannua. Sekaan vaan makkaraa/nakkia tms. , sipulia. Lisäksi paistettua kananmunaa.



Jämä-kaurapuurosta saa myös ihania rieskoja. Sekaan jauhoja ja JUUSTORAASTETTA, kananmuna. Tulee ihania.

Vierailija
5/5 |
12.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

2,5 dl perunamuussia (löysennä tarpeen vaatiessa maidolla)

1 muna

n. 2,5 dl ohra- tai vehnäjauhoja

hiukan suolaa



-sekoita tasaiseksi löysähköksi taikinaksi

-nostele kauhalla 6 samankokoista " kakkaraa" pellille, taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi

- pistele haarukalla ja paista 250 asteessa 15-20 minuuttia

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä neljä seitsemän