Paras kuivakakkusi? Skottilainen viskikakku tässä - nam
200g tummaa suklaata
175g margariinia
2½ dl sokeria
3 munaa
5dl vehnäjauhoja
2tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
½tl soodaa
2dl vahvaa kahvijuomaa
1dl viskiä
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku viskillä ja anna maustua 1-2 vuorokautta jääkaapissa. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
Piparkakku-kakku
¿ 90 g margariinia
¿ 0,5 dl maitoa tai vettä
¿ 1,25 dl ranskankermaa
¿ 1 muna
¿ 1 ½¿2 dl sokeria
¿ 1/2 dl siirappia
¿ 3 ½ dl vehnäjauhoja
¿ 1 tl ruokasoodaa
¿ 2 tl jauhettua inkivääriä
¿ 1 tl jauhettua kanelia
¿ ½ tl jauhettua neilikkaa
¿ ½ tl jauhettua kardemummaa
¿ 30-50 g mantelirouhetta
1. Voitele vuoka (halk. n. 30 cm) ja laita uuni kuumenemaan 175 °C
2. Sulata margariini yhdessä veden/maidon kanssa. Anna jäähtyä ja lisää hapankerma
3. Vatkaa muna ja sokeri
4. Sekoita jauhot, sooda, mausteet ja mantelit
5. Lisää jauhoseokseen margariini- ja munaseos
6. Lusikoi tasaisesti vuokaan ja paista 25-35 min.