Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paras kuivakakkusi? Skottilainen viskikakku tässä - nam

Vierailija
19.11.2007 |

200g tummaa suklaata

175g margariinia

2½ dl sokeria

3 munaa

5dl vehnäjauhoja

2tl vanilliinisokeria

1tl leivinjauhetta

½tl soodaa

2dl vahvaa kahvijuomaa

1dl viskiä





Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku viskillä ja anna maustua 1-2 vuorokautta jääkaapissa. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
19.11.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piparkakku-kakku

¿ 90 g margariinia

¿ 0,5 dl maitoa tai vettä

¿ 1,25 dl ranskankermaa

¿ 1 muna

¿ 1 ½¿2 dl sokeria

¿ 1/2 dl siirappia

¿ 3 ½ dl vehnäjauhoja

¿ 1 tl ruokasoodaa

¿ 2 tl jauhettua inkivääriä

¿ 1 tl jauhettua kanelia

¿ ½ tl jauhettua neilikkaa

¿ ½ tl jauhettua kardemummaa

¿ 30-50 g mantelirouhetta

1. Voitele vuoka (halk. n. 30 cm) ja laita uuni kuumenemaan 175 °C

2. Sulata margariini yhdessä veden/maidon kanssa. Anna jäähtyä ja lisää hapankerma

3. Vatkaa muna ja sokeri

4. Sekoita jauhot, sooda, mausteet ja mantelit

5. Lisää jauhoseokseen margariini- ja munaseos

6. Lusikoi tasaisesti vuokaan ja paista 25-35 min.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kaksi