Imelletyn perunalaatikon pakastaminen
Päätin tehdä tänä vuonna sen, jota olen niin monesti jo suunnitellut, eli tehdä laatikot etukäteen pakastimeen. Ettei menisi aattopäivä väsäillessä...
Kummassa vaiheessa imelletty perunalaatikko on parempi pakastaa, raakana vai vasta kypsennettynä?
Entä sulattaminen? Lienee kuitenkin syytä antaa sulaa kokonaan ennen kuin aattona nakkaa uuniin. Kestääkö perunalaatikon sulaminen jotenkin poikkeuksellisen kauan?
Kommentit (4)
foliovuokiin ja ne pahvikannet päälle ja kirjoitan siihen imelletty perunalaatikko. Sitten maaliskuussa löydän VIELÄ yhden laatikon pakastimesta ja sulatan sen ja saksin joukkoon reippaasti nakkeja ja lisään valkopippurirouhetta....
Tää on muuten maailman parasta nakkiperunasoselaatikkoa LURPS! Eikä ollenkaan tule joulu mieleen vaan on ihan oikeasti sikahyvää....
Sulamaan kannattaa ottaa tiskipöydälle edellisenä iltana :)
Tää on aihe, josta meillä kinastellaan joka joulu ;-)
Anoppi on sitä mieltä, että raakana pakastetaan, mä taas olen pakastanut aina kypsänä. En kyllä eroa ole huomannut.
lopputuloksen kannalta vissiin, mutta miksi paistaa se kypsäksi yhden kerran turhaan ja pakastaa, kun se voi raakana pakastaa ja paistaa sit H-hetkellä paistaa suoraan valmiiksi.
*miten niin laiska kokki* :)
Just tein sitä pari päivää sitten äitini kanssa ja hän laittaa sen pakkaseen ennen paistamista. Suolaakaan ei vielä laatikkoon lisännyt vaan pakasti perunalaatikon rasioihin ja sitten aaton aattona sulattaa ja lisää massaan suolan ja jakaa sen paistovuokiin. Sulamis ajasta en kyllä osaa sanoa.
t:sininenkirsikka