En viitsis alkaa kaikkia nettiohjeita kokeilemaan. Vinkatkaa hyvä voileipäkakkuohje
Kommentit (13)
Täytteitä voi itse muokata, esim. majoneesia ja ranskankermaa yhtä paljon ja sekaan sitten kalaa, kanaa, lihaa, juutoraastetta, munaa, vihanneksia tai ihan mitä mieleen tulee.
Voileipäkakku à la Kotitaloutta 8.-9. luokille Tervetuloa
2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää, 1 viipale tummaa vuokaleipää, (Itse kylläkin rakentelen voileipäkakun yleensä paahtoleivistä koska noita pitkittäin leikattuja vuokaleipiä ei ole aina saatavilla ja onnistuu oikein hyvin niinkin!)
Kostuke: Yksi desilitra (1 dl) lihalientä
Täyte 1
50 g hyvää maksamakkaraa
1-2 maustekurkkua kuutioina
Täyte 2
100 g kinkkua kuutioina
1 dl kermaviiliä
1 dl juustoraastetta
1 tl sinappia
Valmista täytteet sekoittamalla keskenään.
Kakun kokoaminen
1.Poista leivänviipaleista kuoret.
2.Kostuta alimmaiseksi tuleva vaalea leipäviipale. Levitä sille täytettä nro. 1.
3.Nosta tumma leipäviipale täytteen päälle. Kostuta se ja levitä täytettä nro. 2.
4. Nosta vaalea leipäviipale päällimmäiseksi, kostuta keveysti ja pane esimerkiksi leikkuulauta vähäksi aikaa pianoksi päälle. (Itse yleensä käärin kakun ympärille tässä vaiheessa tuorekelmua ja annan sen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.)
Kuorrutus
2 dl kermaviiliä
1 dl kevytmajoneesia
Sekoita kermaviili ja kevytmajoneesi keskenään. Levitä kuorrutus kakun
päälle ja reunoille. Koristele kakun pinta ja reunat.
Pinnan koristeeksi sopivat:
Paprika- tai kurkkukuutiot, kirsikkatomaatit, persilja- tai tillisilppu, Kinkkukuutiot tms.
Reunojen koristeeksi taas:
Suikaloitu kiinankaali tai juustoraaste tai persilja- tai tillisilppu tai raastettu kurkku tms.
KYLMÄSAVUKIRJOLOHIKAKKU
Pohja:
200 g hapankorppuja
100g voita
Kostutus:
1 dl maitoa
Täyte:
5 liivatelehteä
3 tlk maustamatonta kevyttuorejuustoa (à 200g)
1 tlk kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua
200 g ruodotonta kylmäsavulohta
1 dl hienonnettua ruohosipulia
½ dl hienonnettua tilliä
valkopippuria
2 tl sokeria
Koristelu:
1 siivu kylmäsavulohta
katkarapuja
sitruunaviipaleita
tilliä
1. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Sekoita sulatetun voin kanssa. Pohjusta halkaisijaltaan 24-26 sentin irtopohjainen pinnoitettu vuoka hieman pohjaa suuremmaksi leikatulla leivinpaperilla. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Kostuta pohja.
2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia, purista niistä liika vesi pois. Sulata liivatteet kattilassa. Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja sitruunamehu. Kaada liivate ohuena nauhana seokseen sekoittaen. Pieni savulohiviipaleet kuutioiksi ja sekoita tillin ja ruohosipulin kanssa tuorejuustoseokseen. Sekoita seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta sokerilla ja valkopippurilla.
3. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku veitsellä vuoan reunoista ja poista vuoka.
4. Koristelu: Tee lohiviipaleesta ruusuke kakun keskelle. Lisää pinnalle katkarapuja ja sitruunaviipaleita. Painele reunoille hienonnettua tillisilppua.
mutta usemmin kuitenkin ihanan raikkaita ja kertakaikkiaan herkullisia. Meillä voileipäkakut ovat juhlissa ehdoton bravuuri. Olen kokeillut tilalle erilaisia suolaisia rullia, hyytelökakkuja, tuulihattuja yms. ja aina huomaan palaavani voileipäkakkuun. Se kun vaan ainakin meidän suvulle ja ystäväpiirille tuntuu maistuvan parhaiten.
maustamatonta tuorejuustoa, kinkkukuutioita/suikaleita, kurkkua, paprikaa ja suolakurkkua silputtuna. Mausteita.
aivan sairaan hyvää tulee.
Lihaliemikuutiolla kostutan(siis veteen sekoitettuna)
Ainekset:
ISO paahtoleipää 1pkt,
1prk majoneesia (esim. bezel),
1 ranskankerma,
1 tuubi kinkkupasteijaa,
n. 300g kinkkua kuutioina,
2-3 rkl kurkkusalaattia
Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään, leipäviipaleet asetellaan sopivasti vierekkäin kostutetaan lihaliemellä. levitetään tasainen kerros täytettä ja ladotaan seuraava leipäkerros päälle...
Lopun täytteen voi käyttää kakun pintaan. Lopuksi koristellaan esimerkiksi kurkulla ja tomaatilla.
sellaisesta täytteestä tulee hyvä kakku joka maistuu hyvältä :)
Ajattelin täytteiksi esim.
1. Graavisiikaa, salottisipulia ja rosepippuria
2. Graavilohta, sinappia ja tilliä
3. Tavallista- ja suolakurkkua
Mahtuisivatkohan makujensa yms. puolesta samaan kakkuun, etenkin jos koristelen kakun vielä edellä mainittujen lisäksi katkaravuilla?
jos kaipaa, niin yhteen väliin kannattaa laittaa täytteeksi maustamatonta tuorejuustoa, fetaa murusina ja tuorekurkkua (josta poistettu keskustan " siemenosa" ettei tule liian vetistä). Käy hyvin sekä liha- että kalakakkuun.
Minä käyttäisin tuollaiseen kakkuun kaksi kerrosta vaaleaa ja yhden kerroksen tummaa leipää.
Minusta täyteideasi kuulostavat hyviltä. (sinapin saattaisin ehkä jättää pois, mutta en ole varma) Lisäksi vielä jotain kevyttuorejuustoa tai kermaviiliä ja ehkä lohen kanssa pikkiriikkisen sitruunamehua. Kurkut taitaisin itse käyttää koristeluun.
Vierailija:
Ajattelin täytteiksi esim.1. Graavisiikaa, salottisipulia ja rosepippuria
2. Graavilohta, sinappia ja tilliä
3. Tavallista- ja suolakurkkuaMahtuisivatkohan makujensa yms. puolesta samaan kakkuun, etenkin jos koristelen kakun vielä edellä mainittujen lisäksi katkaravuilla?
Vierailija:
Minä käyttäisin tuollaiseen kakkuun kaksi kerrosta vaaleaa ja yhden kerroksen tummaa leipää.Minusta täyteideasi kuulostavat hyviltä. (sinapin saattaisin ehkä jättää pois, mutta en ole varma) Lisäksi vielä jotain kevyttuorejuustoa tai kermaviiliä ja ehkä lohen kanssa pikkiriikkisen sitruunamehua. Kurkut taitaisin itse käyttää koristeluun.
Vierailija:
Ajattelin täytteiksi esim.1. Graavisiikaa, salottisipulia ja rosepippuria
2. Graavilohta, sinappia ja tilliä
3. Tavallista- ja suolakurkkuaMahtuisivatkohan makujensa yms. puolesta samaan kakkuun, etenkin jos koristelen kakun vielä edellä mainittujen lisäksi katkaravuilla?
Täytteet:
Savulohi (tai -silakka, -pallas)
Voileipäpikkelsi
Munavoi
Kurkkusalaatti