Lue keskustelun säännöt.
Avokado pilaantui hetkessä
12.11.2025 |
Näin teki.
Oliko syynä se että käytin kikkavitosta eli raa-an Avokadon kypsyttäminen tai pehmentäminen Kiehuvassa vedessä muutama minuutti ?
Avokado pehmeni ja oli ihan normi näköistä hetken ajan leikattuna leivän päällä ennenkuin laitoin siihen jodioitua pöytäsuolaa ja sitruunaa.
Suolaa ja sitruunaa käytän aina mutta koskaan ei ole tuota värjäytymistä tullut kun valmiiksi kypsiä hedelmiä vain käyttänyt.
Muilla kokemuksia noin nopeasta "pilaantumisesta" ?
Omituista oli kyllä myös se että myös sisällä oleva siemen halkesi todella helposti kun pyöritin veitsellä tuon halki , ei ole sekään ennen haljennut.
Kommentit (2)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ei se varmaan sinänsä pilaantutta ole, jos vähän tummunut onkin. Kyllä varmasti tuo kiehauttaminen on vaikuttanut. Yleensä muuten riittävä määrä sitruunan mehua estää hapettumista / tummumista suht hyvin.