Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruis ja maitotuotteet aiheuttavat ilmavaivoja. Mitkä muut ruoka-aineet ja yksityiskohtaisemmin aiheuttavat ilmavaivoja? Kokemuksiasi?

Vierailija
04.11.2025 |

Niin? Kaura joka on ihan mautonta pitäisi ottaa ruiksen sijasta. Mitä vaihtoehtoja ehdotatte?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi tästä ei puhuta kun ja kun vain suositellaan ruista kuidun saamisen vuoksi? Ilmavaivat voivat olla ihan kärsimys.

Vierailija
2/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palkokasvit ja niiden johdannaiset, kuten tofu. Järkyttävä pörinä ja kovat kivut. Mulle maito on ok, mutta ruis aiheuttaa myös kovia kipuja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai ruiksen sijasta? Se on RUKIIN sijasta suomeksi. Herneet, pavut, linssit ja kaalit pierettävät erinomaisen hyvin. 

Vierailija
4/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siemenissä on luonnontuotteista eniten kuituja. Lisäksi juureksia, vihanneksia, hedelmiä ja marjoja.  

Vierailija
5/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siemenissä on luonnontuotteista eniten kuituja. Lisäksi juureksia, vihanneksia, hedelmiä ja marjoja.  

Lisäksi mantelit ovat hyvä kuidun lähde.

Vierailija
6/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipuli, kaali (myös parsa- ja kukkakaali), pavut, linssit, herneet, nauris, lanttu, punajuuri, luumu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paprika pierettää myös

Vierailija
8/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sinulla on taipumusta ilmavaivoihin, googleta FODMAP-ruokavalio, joka listaa mitä kannattaa vältellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla sokeri, tuntuu ja haisee siltä että mätänen sisältä päin. 

En tiedä oikein missä vika, ehkä joku suolistoni bakteeri tms villiintyy sokerista ja alkaa hervoton kaasun muodostus ja käry. Järkkyä. Arvaatte että en paljon hirviä herkkuja syödä. 

Vierailija
10/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietyt kauraleivät on ihan yhtä hyviä kuidun lähteitä kuin ruisleipä. Minulla ruis pierettää armottomasti. Pavuista ja kaikesta laktoosimaidosta tulee sellaiset vatsanväänteet, että olen päivän petipotilas. Voi toki syödä entsyymejä, mutta ovat kalliita. Laktaasientsyymejä otan kun olen kylässä, koska ei ihmiset laktoositonta sina muista.

Ne, jotka voi käyttää maitoa ulkomailla ei muuten ole oikeasti laktoosi-intolerantteja. Heille pitäisi keksiä joku muu nimi kuten suomimaito-intolerantti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa kuulemma syödä basilikaa syömisen yhteydessä. Se saattaa auttaa. Erään asiakkaani ruoanlaittaja tietää kuulemma tuon kikan.

Vierailija
12/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomen lypsylehmät ovat A1 kantaa kun taas alkuperäsrodut, vuohet ja suurin osa ulkomaisista lypsylehmistä ovat A2 kantaa.

Näissä on iso ero miten ihmisten elimistöt kestävät ja sietävät nämä tuotokset. 

Vierailija
14/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

FODMAP-hiilihydraatit eli mainitsemiesi lisäksi mm. vehnä, ohra, omena, päärynä, palkokasvit ja sipuli:

https://www.hyvavatsa.fi/ruokavalio/fodmap-ruokavalio-valtettavat-ja-su…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitääkin syöttää tyttöystävälle näitä🤤

Vierailija
16/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnä on itselleni pahin ilmavaivojen aiheuttaja, hyvänä kakkosena ja kolmosena sipuli ja sienet.

Vierailija
17/17 |
04.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki hiilarit, viljat, ym. jotka alkavat fermentoitumaan suolessa aiheuttavat ilmavaivoja. 

Palkokasvit eivät aiheuta, jos ne on oikein käsitelty eli liotettu, vesi vaihdettu ja irtokuoret poistettu.