Lokakuun nuukailu
Joku nuukaili syyskuun, en löytänyt ketjua. Antoi itsellekin tsemiä katsoa kuinka vähällä vois pärjätä.
Nyt ois halpoja porkkanoita, perunoita, lanttua, punajuuria ainakin, mitä muuta? Punajuuresta haluaisin oppia tekemään ruokaa.
Oiskohan mahdollista noiden ympärille rakentaa ateriat? Pärjäiskö kympillä viikossa? Soijarouhe on halpaa, en enää osaa maustaa ja kokata sitä. Proteiinin suhteen käytän muuten aika paljon raejuustoa, kaapissa on aina tonnikalaa ja pakastimessa alelihaa. Vihanneksia syön paljon, niiden hinnat on taas nousussa :/
Sinkkuihminen oon, joskus saan satunnaisen aterian kylässä.
Ideoita kaipaillaan! Nuukaileeko joku muukin?
Ja joo, olen toimeentulotuella eli virallisesti köyhyysrajojen alapuolella.
Kommentit (10)
Punajuuri-jauhelihalaatikko, borssikeitto.
Onko Borssikeitto tuttu? on hyvää.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/tassa-talven-10-parasta-punajuu…
https://www.meillakotona.fi/artikkelit/parhaat-punajuurireseptit
https://www.soppa365.fi/reseptit/avainsana/punajuuri
https://www.soppa365.fi/reseptit/avainsana/punajuuri
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/tunnetko-suosikkijuureksen-9-up…
en yhtään katsonut, onko noissa samoja!
tykkään punajuurikeitosta, mutta esim se punajuuri+aurajuustolaatikko on mun makuun kamalaa!
Lindströmin pihvit teen kanajauhelihasta. Soijarouhe pitää osata maustaa, en tykkää!
Juurespelti, hyvää ja halpaa: pellille mainitsemiasi juureksia, myös perunoita ja punajuuria (ja muista myös palsternakka), isoina lohkoina, päälle fetan paloja sinne tänne tai halloumia. Laita perunat ensimmäisenä tai käytä keitettyjä perunoita. Uuniin paahtumaan. Kastikkeeksi kermaviili maustettuna. Tämä käy myös jos ystävä poikkeaa aterialle.
Juuresletut, ohje löytyi muistaakseni K-ruoka. Hyviä, en käyttänyt kastikkeessa kinkkua niinkuin ohjeessa oli.
Punajuuririsotto on tosi hyvää, toki risottoriisi maksaa jonkin verran.
Nyt alkaa olla myös kurpitsat sesongissa! Erilaiset kurpitsakeitot ovat hyviä ja lämmittäviä.
Perunaa ja juureksia pääraaka-aineeksi,kaali myös jos maittaa,hyvät raaka-aineet,ohjeita löytyy pilvin pimein.
Suppilovahveroita on metsissä nyt paljon. Jos tykkäät ja sinulla on mahdollisuus käydä niitä poimimassa, käy ihmeessä.
Tee sienipiirakkaa, sienikeittoa, sienipastaa, myös suppilovahverolasagne on hyvää. Ja taas myös se risotto.
Ja jos suppiksia jää, kuivaat ne talven varalle.
Hei, minulla on tavoite päästä alle viidenkympin lokakuussa. Syön kaapeista ja pakkasesta ruokia pois ja muutenkin keskityn satokauden halpoihin tuotteisiin, itse ruuan tekemiseen ja selkeisiin ruoka-aikoihin. Ilmaista ruokaa saan vähän töissä, mutta pääasiallisesti omillaan pitäisi pärjätä. Sinkku minäkin. Kulutus on vajaa 50 -vuotiaan pienikokoisen naisen kulutus. Liikun kyllä, jotta energiaa pitää saada tarpeeksi.
Joka päivä puuroa!