Iltalehti: Syötkö ranskalaisia usein? Tutkimus kertoo karun seurauksen
Tutkimuksen mukaan ranskalaisia perunoita vähintään kolmesti viikossa syövät sairastuvat noin 20 % todennäköisemmin tyypin 2 diabetekseen kuin muut. Keitetyt, paistetut tai soseutetut perunat eivät lisänneet riskiä. Tutkimus perustui yli 200 000 yhdysvaltalaisen terveysseurantaan 30 vuoden ajalta, ja sen mukaan riskiä voi pienentää vaihtamalla ranskalaiset esimerkiksi täysjyväpastaan. Asiantuntijat korostavat, että ongelma on rasvassa ja suolassa, ei perunassa itsessään, ja että ranskalaisia usein syövillä voi olla muutenkin epäterveelliset elämäntavat.
Tämä on juuri sitä nykypäivän terveysvouhotusta, joka saa ihmiset säikähtämään omia lautasiaan. Totta kai, jos vetää kolme kertaa viikossa uppopaistettua rasvapommia ja litran limua kylkeen, kroppa antaa jossain vaiheessa periksi. Mutta onko tässä oikeasti kyse pelkästä perunasta, vai siitä, että koko ruokavalio on retuperällä? Seuraavaksi varmaan varoitetaan, että joulukinkku aiheuttaa sydänkohtauksen, jos sitä syö joka viikko. Eikö olisi rehellisempää sanoa, että ongelma on elämäntavoissa, ei yhdessä ruokalajissa?
Kommentit (4)
Klikkiotsikot myyvät lehtiä ja tuovat mainostuloja. Kannattaa suhtautua kriittisesti lukemaansa.
Zyskowich on varmaan vetänyt joka päivä ranskalaisia ja joulukinkkua
Edes Orpo ei ylläty että huonon hiilarin ja huonon rasvan syöminen aiheuttaa diabetestä.
Joulukinkku ei aiheuta sydänkohtausta vaikka söisit sitä joka päivä.