Mitä leirintäalueella syödään?
Mitä ja miten ja missä syödään leirintäalueella asuttaessa? Käydäänkö kaupassa ja onko siellä leirintäalueella joku yhteiskeittiö missä kokataan ja tiskataan? Vai onko siellä aina joku lounasravintola-kahvio?
Kommentit (16)
Laita vaikka googlen hakuun.
Leirintäalue ruokailu
Ei käyty leirintäalueella vaan ajettiin perälle metsään yli tunti soratietä. Syötiin mitä oli eväänä ja kalaakin syötiin kun sitä sai.
Kyllä niissä yleensä on joku keittiötila ja myös grillipaikka. Varustelu riippuu alueesta. Yleensä kuitenkin hella, mikro ym. Omat astiat pitää kyllä olla, samoin kattilat. Usein on myös joku ravintola lähellä. Keittiössä ehkä jääkaappi, mutta ne on toki yhteiskäytössä. Itselläni oma kylmälaukku.
Katoppa vaikka Poroholman leirintäalue Raumalta. On vessat, suihkutilat, parikin ravintolaa, on karaokea, ja on trooppista rantaa palmuineen yms. Onhan näitä, siitä vaan valitsemaan.
Asuntovaunuissa on oma jääkaappi, hella yms. Vaunuilijoilla on usein myös oma sähkögrilli mukana siinä vaunun edessä. Niissä leirintäalueen mökeissä samoin jääkaappi liesi. Itse siis ostetaan ruoat kaupasta ja kokataan niissä. Jos on teltta-asuja niin joissain leirintäalueissa on ravintola jossa käydään aterialla päivällisellä, mutta muuten telttailija ostaa kaupasta tai kioskista jotain eväsleipää yms. ja syö teltassa. Joissain leirintäalueissa on yleinen makkaranpaistopiste siis nuotio tai kiinteä grilli jossa voi käydä grillaamassa makkaraa tms. mutta siellä usein ei ole tilaa eli aina varattu.
Telttaillessa mukaan retkikeitin, usein se on mukana vaikka yövyttäisiin muuallakin.
Monesti on rivissä useampia keittiöitä astioineen, helloineen, mikroineen, tiskialtaineen. Telttailjat kokkaa ja syö yleensä siellä.
Itse kokkaamme ja syömme autossa, ihan omilla astioilla. Käymme tiskaamassa alueen keittiössä, käytetään aina omaa tiskiharjaa ja -ainetta. Keittiössä valmiina olevalla tiskiharjalla pesen vain altaan.
Kertakäyttöastiat on helpointa. Ostaa valmiiksi evästä, kannattaa valita helposti ja nopeasti valmistuvaa, sellaista yhden padan ruokaa.
Jos on kuuma sää, salaattikin käy hyvin. Tuoreita porkkanoita ja kurkkua voi syödä sellaisenaan, lisäksi keitettyjä kananmunia ja lihatuotteita. Yksinkertaista ja ravitsevaa.
Ylähuuli asetellaan leivän päälle
https://www.partioaitta.fi/lyofood-pakastekuivattu-ruoka-beef-stroganof…
Jos haluaa olla hieman ylellisempi, tällainen ruoka ja vaunu-kokemus tuovat lisäarvoa.
Ite laitettua pussimuusia ja tölkkilihapullia joko asuntovaunussa tai leirintäalueen keittosuojassa
Vierailija kirjoitti:
Asuntovaunuissa on oma jääkaappi, hella yms. Vaunuilijoilla on usein myös oma sähkögrilli mukana siinä vaunun edessä. Niissä leirintäalueen mökeissä samoin jääkaappi liesi. Itse siis ostetaan ruoat kaupasta ja kokataan niissä. Jos on teltta-asuja niin joissain leirintäalueissa on ravintola jossa käydään aterialla päivällisellä, mutta muuten telttailija ostaa kaupasta tai kioskista jotain eväsleipää yms. ja syö teltassa. Joissain leirintäalueissa on yleinen makkaranpaistopiste siis nuotio tai kiinteä grilli jossa voi käydä grillaamassa makkaraa tms. mutta siellä usein ei ole tilaa eli aina varattu.
Kyllä me telttavuosina (tehtiin kuukauden reissua) syötiin sekä tölkki- että tuoreruokaa, autossa oli jääkaappi ja trangia käytössä. 40 v jälkeen oli pakko luopua teltasta, nyt retkipakussa pidempää reissua, mukana 52 litran jääkaappi ja kaksipolttiminen Primus. Silti kokkaillaan paljon ulkona, kun sää sallii. Grillataan ja savustetaan. Nytkin ollaan leirintäalueella, tänään lounaaksi syötiin paistettuja perunoita, meritaimenta ja salaattia ja päivälliseksi suunnittelemani jauhelihakeitto muuttui kebabiksi riisillä (suomalainen säilyke), joten keitto huomenna. En käy keittiössä kuin tiskaamassa ja vien omat tiskivälineetkin. Oma on aina oma.
Keittiö on aina, kahviloita ja ravintoloita paremmissa paikoissa.