Miksi pohjoismaalaisia pakastemarjoja suositellaan kuumentamaan?
Eikö muka norjalaiset, ruotsalaiset, tanskalaiset ja islantilaiset pakastemarjat ole riittävän puhtaita syötäväksi ilman kuumentamista vai onko tää ruokaviraston tapa lisätä suomalaisten pakastemarjojen kysyntää?
Kommentit (25)
Listeria-vaara.
Kannattaa se 5 min kiehuttaa ulkomaisia pakastemarjoja ennen käyttöä.
Vierailija kirjoitti:
Listeria-vaara.
Kannattaa se 5 min kiehuttaa ulkomaisia pakastemarjoja ennen käyttöä.
Onko se muka olennaisesti korkeampi norjalalaisissa pakstemarjoissa kuin suomalaisissa?
Ruotsalaiset homppelit työntävät sormen perseeseen tauolla ja poimivat marjat pesemättä käsiä.
En todellakaan keitä ostamani ruotsalaisia puolukoita.
Vierailija kirjoitti:
En todellakaan keitä ostamani ruotsalaisia puolukoita.
Älytöntä että virallisten ohjeistusten mukaan pitäisi vaikka ovat ihan yhtä puhtaita kuin suomalaisetkin
Saastaiset ukrainalaiset toivat saastaiset koiransa saastuttamaan marjat.
Ekinokokki vaaran takia, zonoosit, hirvenpaskaa, linnunpaskaa, karhun paskaa, peurojen paskaa, porojen paskaa, koirien paskaa, kettujen paskaa. Jos syöt tavallisen etanan keittämättä, kuolet. Keitä kaikki, kotimaisetkin. Ostan vain kotimaisia marjoja. T. Nainen 39
Tsernobylin laskeuma on saastuttanut ne.
Ikäni syönny marjaa niitä paistamatta, ihan raakana vetänny.
Ruokavirasto ei taida erotella ulkomaalaisia marjoja maan mukaan. Yksinkertaisesti suositeltu kuumentamaan ulkolaiset marjat, ottamatta kantaa mistä marjat tulevat. K-ruoka sivuilta kun katsoin marjojen alkuperämaita, niin Serbia, Puola, Espanja, Viro ja Belgia ilmoitettu alkuperämaina. Osasta kerrotaan pakkaus- tai viimeinen kokoomamaa eli käytännössä marjat itsessään voivat tulla mistä tahansa. Ei taida pohjoismaista kauheasti tulla Suomeen pakastemarjoja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Listeria-vaara.
Kannattaa se 5 min kiehuttaa ulkomaisia pakastemarjoja ennen käyttöä.
Onko se muka olennaisesti korkeampi norjalalaisissa pakstemarjoissa kuin suomalaisissa?
Mistä löydät Suomesta norjalaisia pakastemarjoja?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Listeria-vaara.
Kannattaa se 5 min kiehuttaa ulkomaisia pakastemarjoja ennen käyttöä.
Onko se muka olennaisesti korkeampi norjalalaisissa pakstemarjoissa kuin suomalaisissa?
Mistä löydät Suomesta norjalaisia pakastemarjoja?
En löydäkään mutta asun Norjassa joten täällä ovat kotimaisia marjoja
Niillä on joku loisleviäminen. Jota täällä ei vielä ole?
Vierailija kirjoitti:
Niillä on joku loisleviäminen. Jota täällä ei vielä ole?
Islannissa on aivan täysin sama loiskanta joten tuohonkaan ei voi vedota. Ruotsissa ja Notjassa esiintyy erittäin harvoin mutta kuitenkin erästä loiata jota Suomessa ei ole tavatty
Etelä-Ruotsissa on ekinokokkia. Suomea ja Norjaa on toistaiseksi pidetty ekinokokista vapaina. Tämän takia Suomen ja Norjan välillä voi reissata koiran kanssa vapaasti, mutta Ruotsista kumpaankin siirryttäessä koira pitää lääkitä ekinokokkia vastaan, ettei tauti leviäisi näihinkin. Tosin jossain Kaakkois-Suomessa taisi jo olla jokin tapaus. Ehkä sinne pitäisi kylvää myös matolääkesyöttejä, kuten rabies-syöttejäkin.
ihmettelen samaa