Köksän tunnin tärkein asia oli oppia tekemään voitaikina
Kommentit (22)
Tärkeintä oli oppia tekemään täydellistä piirakkaa miehelle.
Ei opetettu ja kerran olen tehnyt. Tulin siihen tulokseen että kaupasta ostan, hankalaksi meni vaikka oli kylmä eteinen missä jäähdyttelin.
En ainkaan muista että oltaisiin koskaan tehty voitaikinaa köksässä. Hyvin vähän leivottiin kaiken kaikkiaan, enemmän tehtiin ns. oikeita ruokia.
Eipäs vaan tyttöjen perseiden kouriminen.
Ravintolapuolella tuo oli ensimmäisiä opetettuja asioita.Köksäopit voi heittää nurkkaan, lehtevä hyvä ja maukas taikina syntyy aivan toisilla konsteilla,kuin yläkoulun hikisillä jämätunneilla.
Vierailija kirjoitti:
Ravintolapuolella tuo oli ensimmäisiä opetettuja asioita.Köksäopit voi heittää nurkkaan, lehtevä hyvä ja maukas taikina syntyy aivan toisilla konsteilla,kuin yläkoulun hikisillä jämätunneilla.
Minkäs koulun luulet köksämaikan käyneen?
Mä kävin köksäni kasarilla, eikä silloin opittu ollenkaan. Sämpylöitä leipo joku joka kerta, kun ruuan kanssa piti olla tuoretta leipää.
Meinin sitten leipurille, niin siellä kyllä paukutettiin voitaikinaa tulemaan, käänettiin ja käänettiin.
Se on hyödyllinen taito. Juuri voitaikinaan on helppoa ja nopeaa tehdä oikeita keksejä. K-18.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ravintolapuolella tuo oli ensimmäisiä opetettuja asioita.Köksäopit voi heittää nurkkaan, lehtevä hyvä ja maukas taikina syntyy aivan toisilla konsteilla,kuin yläkoulun hikisillä jämätunneilla.
Minkäs koulun luulet köksämaikan käyneen?
Köksänmaikka on tainnut käydä yliopiston, kun kokki/suurtalouskokki/leipuri/konditori taitaa olla ammattikoulutason tutkinto.
Vierailija kirjoitti:
Se on hyödyllinen taito. Juuri voitaikinaan on helppoa ja nopeaa tehdä oikeita keksejä. K-18.
Voitaikinasta keksejä? Taidat sekottaa murotaikinaan.
Itselle tärkein oppi oli pitää keittiö siistinä kokatessa eli ei sotkuisena.
Aina tätä:
VOITA
VEHNÄJAUHOJA
SUOLAA
SOKERIA
Tiskaaminen
Silittäminen
Pöydän kattaminen
Mitä mausteita keitettyyn kananmunaan, veteen
Ihminen joka osaa tehdä voitaikinan, osaa kaikkea muutakin.
Leipominen on luovaa toimintaa, se minua innostanut aina.
Laitoskeittiön ope sanoi, että wiener-taikina
- tehdään vain sen takia, että huomaatte kuinka
paljon rasvaa taikina sisältää.
Rahka-/perunavoitaikina toimii myös,
näitä makuasioita ja vähän terveysvinkkelistä
katsottuna.
Ruokaisia tuotteita, pitää nälkää hyvin
nämä voitaikinapohjaiset tuotteet.
Ja paistettaessa voit valuivat pellille,
Ostan kaupasta valmista voitaikinaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ravintolapuolella tuo oli ensimmäisiä opetettuja asioita.Köksäopit voi heittää nurkkaan, lehtevä hyvä ja maukas taikina syntyy aivan toisilla konsteilla,kuin yläkoulun hikisillä jämätunneilla.
Minkäs koulun luulet köksämaikan käyneen?
Oletettavasti yliopiston kotitalousopettajakoulutuksen. Ammattipuolella on alan todellisia ammattilaisia.
Omista kotitaloustunneista on aikaa puoli vuosisataa enkä muista muuta kuin silloin eriteltyjä erikoisia hedelmiä kuten kiivi ja avokado. Omat lapseni ovat ainakin onnistuneet kattauksessa, joka oli heidän köksäntunnilla opetettu (tai opittu) paremmin kuin amk:ssa.
Olin keskiverto kokki. Osasin jotain ja monet asiat oli täysin vieraita. Olen pärjännyt tähän asti omilla ruoilla ja valmisaterioilla. Katson reseptin netistä ja sitten muutan sitä, koska minulla ei ole mausteita tai jotain tiettyä ainesosaa.
Ei kuulunut meillä ohjelmaan vaikkaoli köksä valinnaisena.