Voiko kaupan täällä tänään leivottu leipiä pakastaa? Ovatko kai jo valmiiksi pakastetuotteita? Kestääkö uuden pakastuksen?
Osassa pakastetuotteista lukee että ei saa pakastaa uudestaan? Kysyn kun perheessä pitäisi olla ruoka sellaista että ei ole riskejä.
Tavallinen leipä kestää hyvin pakastamisen, mutta entä nuo?
Kommentit (12)
Mitä riskejä te vältätte? Varmaan sitten asia on niin, että ei kannata ottaa riskejä ja jos pakastaminen on kielletty niin se on riski? En itsekään pakastaisi paistopisteen leipiä, vaikka ei ole riskejä (mitä sitten tarkoittaakin). Muuta kertaalleen pakastettua ei tule mieleen.
Ne on olleet pakastettuina taikinamuodossa. Voit hyvin pakastaa paistamisen jälkeen, itse teen niin usein.
Kaupan leipä voi olla leivottu pakastetusta taikinasta, mutta koska se on kaupassa paistettu taikinasta kypsäksi, voit hyvin pakastaa kypsän leivän.
Poikkeus on silloin, jos olet ostanut valmiin leivän pakastettuna, siis jäätyneenä. Esim. monia gluteenittomia leipiä myydään näin. Tällaista leipää ei saa sulatuksen jälkeen pakastaa uudelleen.
Vierailija kirjoitti:
Kaupan leipä voi olla leivottu pakastetusta taikinasta, mutta koska se on kaupassa paistettu taikinasta kypsäksi, voit hyvin pakastaa kypsän leivän.
Poikkeus on silloin, jos olet ostanut valmiin leivän pakastettuna, siis jäätyneenä. Esim. monia gluteenittomia leipiä myydään näin. Tällaista leipää ei saa sulatuksen jälkeen pakastaa uudelleen.
Kiitos kattavasta vastauksesta.
Tiedätkö onko paistopisteessä kaikki paikanpäällä paistettua vai onko osa sulatettuja?
Muutama leipä on pakastettu leipomossa. Se lukee selvästi tuoteselosteessa.
Kaupassa leivottu on tehty taikinasta. Paistettu on raakapakaste. Yleensä. Halvat paistopiste patongit sämpylät pasteijat croissantit pullat on raakapakasteita ulkomailta. Halpaa.
Vierailija kirjoitti:
Ihmettelen että minkä vuoksi noiden tuotteiden pusseihin ei kirjata mitään tietoja tuotteesta että mitä sisältää ja miten säilötty?
Raakapakasteesta kuumennettu kypsäksi. Mitä lisätietoja pitäisi olla? Kyse on parin euron leivästä. Säilyy muutenkin sen päivän ja seuraavan ainakin. Mitä siitä jää, 1/4 osa käntty? Tee vaikka köyhiä ritareita iltapalalle, mut ei pakkaseen enää. Jos kulutus on vähäisempää niin ei kannata ostaa.
Moneen kertaan pakastettu tuote voi alkaa kasvattaa mikrobeita ja pilaantua
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaupan leipä voi olla leivottu pakastetusta taikinasta, mutta koska se on kaupassa paistettu taikinasta kypsäksi, voit hyvin pakastaa kypsän leivän.
Poikkeus on silloin, jos olet ostanut valmiin leivän pakastettuna, siis jäätyneenä. Esim. monia gluteenittomia leipiä myydään näin. Tällaista leipää ei saa sulatuksen jälkeen pakastaa uudelleen.
Kiitos kattavasta vastauksesta.
Tiedätkö onko paistopisteessä kaikki paikanpäällä paistettua vai onko osa sulatettuja?
Niissä lukee jos ollut pakasteessa.
Myös osa pussissa leivotuista leivistä on ulkomailta ja vain sulatettu eikä saa pakastaa uudelleen.
Vierailija kirjoitti:
Ihmettelen että minkä vuoksi noiden tuotteiden pusseihin ei kirjata mitään tietoja tuotteesta että mitä sisältää ja miten säilötty?
Ei haluta että siinä lukee että on ulkomainen tuote ja voimakassuolainen
Jos tuote on raakapakaste, niin sen voi pakastaa uudelleen kypsennyksen jälkeen. Sama pätee myös lihaan, pakastettua raakaa lihaa ei saa pakastaa uudelleen raakana, mutta kypsennyksen jälkeen sen voi pakastaa.
Ihmettelen että minkä vuoksi noiden tuotteiden pusseihin ei kirjata mitään tietoja tuotteesta että mitä sisältää ja miten säilötty?