Miksi kaikessa on nykyään proteiinia ?
Kommentit (17)
Ihmettelen samaa, liika proteiini maistuu pahalta ja turvottaa vatsaa.
Eläimissä on eläinproteiinia ja kasveissa kasviproteiinia.
No kyllä esimerkiksi lihassa ja kananmunissa on ollut proteiinia aina. Ei se ole uusi keksintö.
Markkinointibuumi. Se protsku mitä treenaajat ennen veti oli tiedossa ilman purkin kyljessä olevaa mainosta.
Onko se väliä onko se proteiini rahkaa vai rahkaa jossa on saman verran proteiinia.
Noku siin toisessa lukee se isommalla.
Proteiinia on aivan turha syödä yli 2g/painokilo. Elimistö ei pysty sitä hyödyntämään, jolloin se siirtyy vyötärölle ylimääräiseksi energiaksi. Lihakset ei kasva ilman hiilareita ja muita hivenaineita.
Vierailija kirjoitti:
Proteiinia on aivan turha syödä yli 2g/painokilo. Elimistö ei pysty sitä hyödyntämään, jolloin se siirtyy vyötärölle ylimääräiseksi energiaksi. Lihakset ei kasva ilman hiilareita ja muita hivenaineita.
Hyvin harva itseasiassa syö lähellekään tuota 2g/painokilo. Treenaajista osa joo, mutta valtaosa ihmisistä jää tuosta hyvin kauas. Proteiinin tarpeeseen ja käyttöön vaikuttaa myös liikunnan määrä, ikä ja se kuinka paljon muuten saadan ravintoa eaimerkiksi energian määrä.
Vierailija kirjoitti:
No kyllä esimerkiksi lihassa ja kananmunissa on ollut proteiinia aina. Ei se ole uusi keksintö.
Niin, mutta ei vielä esimerkiksi joskus 50 vuotta sitten ollut ties mitä proteiinileipää, proteiinipastaa, proteiinijäätelöä, proteiinisuklaata tai ties mitä proteiinimehua. Tai siis vaikka pasta, leipä, jäätelö ja suklaa sisältävät itsessään jonkin verran proteiinia, mutta ei sitä niihin erikseen tungettu ties kuinka paljon ja todella erikoisista lähteistä kuten vaikka jostain sahajauhosta tai herneenpaloista mistä nykyään tunnutaan sitä otettavan. Mutta ihmisillä tuntuu olevan sellainen mielikuva, että kun tuotteeseen on erikseen lisätty ylimääräistä proteiinia, niin se olisi jotenkin terveellisenpää kuin niin sanottu tavallinen tuote ja ihan kuin tavallinen ruoka ei sisältäisi sitä tarpeeksi.
Naurattaa proteiinirahkat, joissa on vähemmän proteiinia kuin tavallisessa maitorahkassa. Tyhmä se on joka ostaa, eikä markkinointi.
Siksi etttä ihmiset jaksaa olla kapitalismin orjia.
Vierailija kirjoitti:
Proteiinia on aivan turha syödä yli 2g/painokilo. Elimistö ei pysty sitä hyödyntämään, jolloin se siirtyy vyötärölle ylimääräiseksi energiaksi. Lihakset ei kasva ilman hiilareita ja muita hivenaineita.
Eli mä saisin syödä yli 10 purkkia proteiinivanukasta.
Vierailija kirjoitti:
Naurattaa proteiinirahkat, joissa on vähemmän proteiinia kuin tavallisessa maitorahkassa. Tyhmä se on joka ostaa, eikä markkinointi.
Mikä milloinkin naurattaa. 30v myytiin ihmisille enimmäkseen jogurttia jossa oli lusikallinen sokeria per 100g ja pari marjan krämmällettä. Ei kukaan viisastellut että miksi et osta oikeaa jogurttia ilman täyteaineita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No kyllä esimerkiksi lihassa ja kananmunissa on ollut proteiinia aina. Ei se ole uusi keksintö.
Niin, mutta ei vielä esimerkiksi joskus 50 vuotta sitten ollut ties mitä proteiinileipää, proteiinipastaa, proteiinijäätelöä, proteiinisuklaata tai ties mitä proteiinimehua. Tai siis vaikka pasta, leipä, jäätelö ja suklaa sisältävät itsessään jonkin verran proteiinia, mutta ei sitä niihin erikseen tungettu ties kuinka paljon ja todella erikoisista lähteistä kuten vaikka jostain sahajauhosta tai herneenpaloista mistä nykyään tunnutaan sitä otettavan. Mutta ihmisillä tuntuu olevan sellainen mielikuva, että kun tuotteeseen on erikseen lisätty ylimääräistä proteiinia, niin se olisi jotenkin terveellisenpää kuin niin sanottu tavallinen tuote ja ihan kuin tavallinen ruoka ei sisältäisi sitä tarpeeksi.
Ei se välttämättä sisälläkään. Tavallinen ruoka on aika lavea termi. Toiselle se tarkoittaa mukillista kasviskeittoa, venhäleipäpalaa ja banaania. Toiselle taas pihviä pottumuusilla ja tuopillisella maitoa. Jokainen voi itse laskea paljonko proteiinia ruoastaan saa ja se on sitten ihan sama jos se sopiva määrä tulee vaikka jostain tuotteesta jossa lukee proteiini.
Törkeämpää on lisätä maitoon d-vitamiinia kuten valio tekee.
Missä sellaisessa on nykyään proteiinia, jossa ennen ei ole ollut?