Voiko syödä?? Keitetyt perunat
Eilen päivällä keitetyt perunat jäi kippoon pöydälle. Roskiin vaan suosista?
Kommentit (16)
Jos ne eivät haise eivätkä maistu pahalta, niin kyllä voi syödä. Jos olet huolissasi taudinaiheuttajista, niin kuumenna ne uudestaan kunnolla ennen syömistä.
Lapsuuden kodissani keitetyt perunat säilytettiin huoneenlämmössä. Tehtiin seuraavana päivänä pyttipannua. Itsellä ei ole koskaan jäänyt yli perunanoita, että olisi pitänyt säilyttää.
Tekisin niistä paistettuja perunoita. Eli kuumentaisin. Peruna on yllättävän hyvä kasvualusta pöpöille. Mutta riippuu tietysti kuinka niitä on sörkitty sormin tai kissan kuonolla yms
Kuoriperuna normaalisti säilyy. Kuorittu ja keitetty on huonomman makuinen. Paista pannussa voissa ja sipulissa, niin tulee hyviä. Kaalta ja nakkeja voi lisätä sekaan, jos sattuu olemaan.
Vierailija kirjoitti:
Ihanko tosissasi kysyt?
Kyllä, miksi muuten kysyisin.
Kiitos oikeasti vastanneille
AP
Vierailija kirjoitti:
Lapsuuden kodissani keitetyt perunat säilytettiin huoneenlämmössä. Tehtiin seuraavana päivänä pyttipannua. Itsellä ei ole koskaan jäänyt yli perunanoita, että olisi pitänyt säilyttää.
Mulla jää joka kerran kun tarkoituksella keitän. Hyvää ja ravitsevaa voissa paistettuna seuraavana päivänä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lapsuuden kodissani keitetyt perunat säilytettiin huoneenlämmössä. Tehtiin seuraavana päivänä pyttipannua. Itsellä ei ole koskaan jäänyt yli perunanoita, että olisi pitänyt säilyttää.
Mulla jää joka kerran kun tarkoituksella keitän. Hyvää ja ravitsevaa voissa paistettuna seuraavana päivänä.
Sama. Säilytän yön yli aina keittiössä. Jos laittaa jääkaappiin, maistuvat aivan kamalalta seuraavana päivänä.
Tee lyttyperunoita uunissa. Helppoa ja hyvää.
Perunajämät voi kuorineenkin pilkkoa uunivuokaan ja valkosipulikermaa + mausteita vähän päälle. Jos ei laatikkoa heti laita uuniin niin säilyy jääkaapissa odottelemassa.
Keittelenkin kerralla enemmän kuoriperunoita saaden lopuista perunoista uuniin valkosipuliperuna laatikon. Kypsyykin nopeemmin kuin ihan raakoista perunoista tehtynä.
Vierailija kirjoitti:
Perunajämät voi kuorineenkin pilkkoa uunivuokaan ja valkosipulikermaa + mausteita vähän päälle. Jos ei laatikkoa heti laita uuniin niin säilyy jääkaapissa odottelemassa.
Keittelenkin kerralla enemmän kuoriperunoita saaden lopuista perunoista uuniin valkosipuliperuna laatikon. Kypsyykin nopeemmin kuin ihan raakoista perunoista tehtynä.
Miten tämä liittyy kysymykseen?
Paistaisin pannulla ja söisin. Ei tuossa ajassa ehdi peruna pilaantua.
Et syö. Ihan oikeasti nyt. Tässä muistilista tontuille siitä, mitä ei missään nimessä saa syödä jos on ollut pidempään huoneenlämmössä:
- pilkotut kasvikset
- liha ja kala
- paljon vettä sisältävät ruuat kuten keitetyt perunat tai puuro.
Henki voi lähteä, jos menet syömään noita ja ovat pilaantuneet.
Vierailija kirjoitti:
Paistaisin pannulla ja söisin. Ei tuossa ajassa ehdi peruna pilaantua.
Nimenomaan paistamalla, muuten lämmittämällä lötköjä eikä muutenkaan maistuvia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paistaisin pannulla ja söisin. Ei tuossa ajassa ehdi peruna pilaantua.
Nimenomaan paistamalla, muuten lämmittämällä lötköjä eikä muutenkaan maistuvia.
Paistaminen tappaa mikrobit, mutta ei poista niiden tuottamia myrkkyjä.
Ihanko tosissasi kysyt?