Voiko korvapuustitäytteen rasvaksi laittaa osan voita ja osan margariinia?
Vai "juoksettuuko" ja erottuuko ne toisistaan tms., kun ovat erilaisia rasvoja?
Kommentit (19)
Mä oon joskus laittanut hunajaa voin sijaan. Muistaakseni ihan hyviä tuli.
Mä laitan taikinaan aina voita ja täytteeseen juoksevaa floraa, helppo levittää.
Alkuperäisessä reseptissä ei ole mitään rypsiä, rapsia, palmua vaan VOITA.
Kaupat ovat ahneuden takia täynnä nykyään noita kuivia margariinikänttyjä.
Cafe Caruselista saa vielä kosteita, aitoja vanhan ajan korvapuusteja voilla, ja vielä isoja. Ei vaan huvita ajaa kovin usein Helsingin keskustaan sitä varten.
vähän kuin mummon "perinteinen" muusi. lisänneet reseptiikkaan jotain palmuöljyä ja kookoskuitua.
mitä kansanperinnettä se palmuöljy muka on mummoni aikaan ollut, koko kitaan tarttuvaa teollisuusjätettä ei edes saanut mistään.
miksi kaikki hyvä pitää pilata katteiden maksimoinnin nimissä. paska maailma
Kasvisöljy saa pullat ja korvapuustit maistumaan kuivalta ja halvalta paiston jälkeen. Rasva lilluu pinnalla ja taikina on kovahkoa mautonta massaa.
Valitettavasti moni kotikokkikin joka tarjoaa näitä ties missä illanistujaisissa on päättänyt säästää kokonaiset 5 euroa sillä ettei vaan käyttänyt kunnon voita. Seurauksena tarjoiltava on sellaista kuivaa pakkopullaa jota syö lähinnä kohteliaisuudesta.
Kitsaimmat säästävät jopa sokerirakeista (jotka maksavat 0,89€ kilolta) niin että pinnalle asetellaan käsin 5-6 raetta. Ei hyvää päivää.
Vierailija kirjoitti:
Alkuperäisessä reseptissä ei ole mitään rypsiä, rapsia, palmua vaan VOITA.
Kaupat ovat ahneuden takia täynnä nykyään noita kuivia margariinikänttyjä.
Cafe Caruselista saa vielä kosteita, aitoja vanhan ajan korvapuusteja voilla, ja vielä isoja. Ei vaan huvita ajaa kovin usein Helsingin keskustaan sitä varten.
https://m.facebook.com/cafecarusel/photos/a.822682464414846/20329461067…
googlasin. voita, kananmunaa, sokeria, kanelia. ihanne-korvapuusti
ei enää missään kaupassa myydä tällaista. saakohan turussa mistään? kaikissa vaan ainesosina vehnä, palmu, sokeri... karvas, ikävä halpaimitaatio
Öljyä ei kannata laittaa, eikä kookosrasvaa, mutta margariini käy hyvin. Toiset uhoo mitä uhoo, mutta ihan syötäviä niistä tulee margariinillakin. Voilla joo ehkä parempaa, mutta jos se on loppu, niin entä sitten?
kynsien ihailija kirjoitti:
Mä oon joskus laittanut hunajaa voin sijaan. Muistaakseni ihan hyviä tuli.
Kakkia hullutuksia. Hunaja on sokeria ja voi on rasvaa, ihan eri asioita.
Vierailija kirjoitti:
Mä laitan taikinaan aina voita ja täytteeseen juoksevaa floraa, helppo levittää.
Järkkyä!
Vierailija kirjoitti:
Öljyä ei kannata laittaa, eikä kookosrasvaa, mutta margariini käy hyvin. Toiset uhoo mitä uhoo, mutta ihan syötäviä niistä tulee margariinillakin. Voilla joo ehkä parempaa, mutta jos se on loppu, niin entä sitten?
Tietenkin "pystyy" laittamaan. Olen itse laittanut jopa x-tran 30 sentin margariinia kerran kun kaupat oli kiinni eikä muuta ollut.
Lopputulos vaan ei ollut pehmeä, kuohkea ja kostea korvapuusti kuten sen kuuluisi olla, vaan kohonnut tiiliskivi joka maistui kanelilta.
Toki säästämisessä on mahdollista mennä äärimmäisyyksiin, jättää vaikka sokerinkin pois, vain vehnää, kanelia ja halvinta margariinia. Tällaisiahan monen paistopisteen korvapuustit ovat ja ne maistivat roskalta.
Korvapuustit voi täyttää myös hillolla tai nutellalla. Teet korvapuustit ja leikkaat suoraan, laitat keskelle reiän, täytät Nutellalla ja uuniin. Vaihtelu virkistää.
Jokainen joka käynyt ennen halpuutus-aikakautta kahviloissa (eli ennen 2010-lukua) muistaa että laadukkaat korvapuustit pystyi "rullaamaan" taaksepäin koska ne olivat niin kosteita kananmunan ja voin takia.
Nykyään jos tekee noin, siitä vaan lohkeaa kuiva palanen kuin sementistä joka on viittä vaille pintakuiva maalausta varten.
Vierailija kirjoitti:
Korvapuustit voi täyttää myös hillolla tai nutellalla. Teet korvapuustit ja leikkaat suoraan, laitat keskelle reiän, täytät Nutellalla ja uuniin. Vaihtelu virkistää.
Itse levitän Nutellan taikinalevylle ennen rullausta. 👍
Kokeile fariinisokeria tavallisen sokerin sijaan on muuten hyvää. 🤩
Ja mieluiten voita (tai edes oivariinia) täytteeksi.
Hyvin sopii 60% margariini sekaan voita.
Vierailija kirjoitti:
Hyvin sopii 60% margariini sekaan voita.
Jos ei elä absoluuttisessa köyhyydessä, mitä lisäarvoa se margariini tässä yhtälössä tuo? Säästät 2 euroa ja teet kuivan käntyn?
Itse laitan osan jopa puolet margariinia ( 60% pitää olla vähintään, mikä sopii leivontaan) siksikin, että säästää rasvassa eli hiilareissa. Sama käytäntö kun teen täytekakkuja tms niin puolet Flora vispikermaa, jossa on rasvaa 25% ja varkaan erikseen kuohukermaa ja sekoitan keskenään. Vähemmän rasvaa siinäkin. Rasvaa kannattaa vähentää.
Ei, vain voi kelpaa.