Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitenkä tuota litteätä pitaleipä leipää oikein syödään?

Vierailija
16.01.2024 |

Ostin alanya marketista sellaisia hieman tortilla näköisiä litteitä vehnäleipää, pakettissa luki pitaleipä. Eivät ole sellaisia kohonneita vaan ihan liitteitä. Yritin syödä niinkuin tortilloja eli laitoin lihaa ja vihanneksia ja rullasin, mutta ei se leipä kestänyt sitä rullaamista vaan hajosi. Vai dipataanko sitä johonkin keittoon? Täysin mautonta ainakin tuo leipä.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suu auki,  työnnä lättänää sisään, puraise pala, pureskele ja nielaise.   Helpompaa kun kokonaisen ruisleivän syöminen. 

Vierailija
2/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suu auki,  työnnä lättänää sisään, puraise pala, pureskele ja nielaise.   Helpompaa kun kokonaisen ruisleivän syöminen. 

Juuri näin! Pahaltahan se maistuu, mutta siinä se on kiteytettynä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämmitä ensin ohjeiden mukaan, leikkaa auki ja työnnä haluamasi täyte sisään. 

Vierailija
4/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuo on jotain omanlaisiaan lättäleipiä. Lapinrieska vähän samantyylinen.

Lämmittäisin että pehmenee ja täytteeksi jotain maukasta ja rasvapitoista. Ja jotain rapeaa.

Vierailija
5/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lämmitä ensin ohjeiden mukaan, leikkaa auki ja työnnä haluamasi täyte sisään. 

Jos tämä on sellainen oikeasti litteä, niin se on tosiaan tarkoitus rullata - tai ainakin taivuttaa kouruksi täytteiden ympärille. Koeta antaa sille 15 sekuntia mikroaaltouunia, jospa tuo siitä notkistuisi.

Vierailija
6/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lämmitä ensin ohjeiden mukaan, leikkaa auki ja työnnä haluamasi täyte sisään. 

Mä leikkaan ensin auki ja lämmitän paahtimessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitaleipä ei ole rullattava vaan se leikataan auki taskuksi ja täytetään.

Vierailija
8/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kebabiahan noihin yleensä laitetaan... 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää syödä tuoreena. Jos kuivuu niin repeää herkemmin ja makukin kärsii. 

Vierailija
10/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä näin kun työkaveri (Libanonista) repi siitä sellaisia palasia ja nappasi niillä paloilla täytettä ja suuhun. Jotain liha/kasvis mössöä oli siis sen palasen välissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä näin kun työkaveri (Libanonista) repi siitä sellaisia palasia ja nappasi niillä paloilla täytettä ja suuhun. Jotain liha/kasvis mössöä oli siis sen palasen välissä.

Tuohon tyyliin tuolta suunnalta tulevat syövät mitä tahansa leipää.

Vierailija
12/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nuo on jotain omanlaisiaan lättäleipiä. Lapinrieska vähän samantyylinen.

Lämmittäisin että pehmenee ja täytteeksi jotain maukasta ja rasvapitoista. Ja jotain rapeaa.

Miks se täyte oltava rapea jos ei hampaat pysty siihen leipäänkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä näin kun työkaveri (Libanonista) repi siitä sellaisia palasia ja nappasi niillä paloilla täytettä ja suuhun. Jotain liha/kasvis mössöä oli siis sen palasen välissä.

Tää on oikea tapa, esim. hummuksen kanssa. Mutta mikään ei estä meitä syömästä sitä omalla tyylillämme.

Vierailija
14/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se on sellainen repeilevä, johon ei saa pitalle ominaista taskua, edell vastaajat ovat oikeassa. Eli siitä repäistään iso pala, jolla "kauhaistaan ruokaa", ja viedään suuhun.

Usein näin syödään umamista, mausteista, rasvaista, papu/ lihapataa, esim. maustamattoman jugurtin/ tsatsikin kanssa. On todella hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Löysinkin youtubesta ohjeen. Libanonilainen leipä, täytyy halkaista ja täyttää lihalla ja paistaa pannulla.

-ap

https://youtube.com/shorts/AbECHu5hxfs?feature=shared

Vierailija
16/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämmitetään mikrossa, jolloin se kohoaa.  Kohonneeseen leipään on helppo puhkaista tasku, johon laitetaan täyte.  Olen laittanut chili con carneeta tai italianpataa.  On aikas täyttävä välipala, menee melkein päivän ateriasta.

Ei sitä kylmänä ja pelkältään syö pirukaan. Itse asiassa ihan mautontahan se onkin.  Maku tulee täytteestä.

Vierailija
17/17 |
16.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitaleipä ensin mikroon minsaksi, että pehmenee. Sitten painoparilan tai voileipägrillin väliin, ja paina parilan kantta sen ajan, että leipään tulee paistoraidat. Sitten se reuna puolen matkan mitalta auki, ja täytteet ineen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme kolme