Mitenkä tuota litteätä pitaleipä leipää oikein syödään?
Ostin alanya marketista sellaisia hieman tortilla näköisiä litteitä vehnäleipää, pakettissa luki pitaleipä. Eivät ole sellaisia kohonneita vaan ihan liitteitä. Yritin syödä niinkuin tortilloja eli laitoin lihaa ja vihanneksia ja rullasin, mutta ei se leipä kestänyt sitä rullaamista vaan hajosi. Vai dipataanko sitä johonkin keittoon? Täysin mautonta ainakin tuo leipä.
Kommentit (17)
Vierailija kirjoitti:
Suu auki, työnnä lättänää sisään, puraise pala, pureskele ja nielaise. Helpompaa kun kokonaisen ruisleivän syöminen.
Juuri näin! Pahaltahan se maistuu, mutta siinä se on kiteytettynä!
Lämmitä ensin ohjeiden mukaan, leikkaa auki ja työnnä haluamasi täyte sisään.
Nuo on jotain omanlaisiaan lättäleipiä. Lapinrieska vähän samantyylinen.
Lämmittäisin että pehmenee ja täytteeksi jotain maukasta ja rasvapitoista. Ja jotain rapeaa.
Vierailija kirjoitti:
Lämmitä ensin ohjeiden mukaan, leikkaa auki ja työnnä haluamasi täyte sisään.
Jos tämä on sellainen oikeasti litteä, niin se on tosiaan tarkoitus rullata - tai ainakin taivuttaa kouruksi täytteiden ympärille. Koeta antaa sille 15 sekuntia mikroaaltouunia, jospa tuo siitä notkistuisi.
Vierailija kirjoitti:
Lämmitä ensin ohjeiden mukaan, leikkaa auki ja työnnä haluamasi täyte sisään.
Mä leikkaan ensin auki ja lämmitän paahtimessa.
Pitaleipä ei ole rullattava vaan se leikataan auki taskuksi ja täytetään.
Kebabiahan noihin yleensä laitetaan...
Pitää syödä tuoreena. Jos kuivuu niin repeää herkemmin ja makukin kärsii.
Mä näin kun työkaveri (Libanonista) repi siitä sellaisia palasia ja nappasi niillä paloilla täytettä ja suuhun. Jotain liha/kasvis mössöä oli siis sen palasen välissä.
Vierailija kirjoitti:
Mä näin kun työkaveri (Libanonista) repi siitä sellaisia palasia ja nappasi niillä paloilla täytettä ja suuhun. Jotain liha/kasvis mössöä oli siis sen palasen välissä.
Tuohon tyyliin tuolta suunnalta tulevat syövät mitä tahansa leipää.
Vierailija kirjoitti:
Nuo on jotain omanlaisiaan lättäleipiä. Lapinrieska vähän samantyylinen.
Lämmittäisin että pehmenee ja täytteeksi jotain maukasta ja rasvapitoista. Ja jotain rapeaa.
Miks se täyte oltava rapea jos ei hampaat pysty siihen leipäänkään.
Vierailija kirjoitti:
Mä näin kun työkaveri (Libanonista) repi siitä sellaisia palasia ja nappasi niillä paloilla täytettä ja suuhun. Jotain liha/kasvis mössöä oli siis sen palasen välissä.
Tää on oikea tapa, esim. hummuksen kanssa. Mutta mikään ei estä meitä syömästä sitä omalla tyylillämme.
Jos se on sellainen repeilevä, johon ei saa pitalle ominaista taskua, edell vastaajat ovat oikeassa. Eli siitä repäistään iso pala, jolla "kauhaistaan ruokaa", ja viedään suuhun.
Usein näin syödään umamista, mausteista, rasvaista, papu/ lihapataa, esim. maustamattoman jugurtin/ tsatsikin kanssa. On todella hyvää!
Löysinkin youtubesta ohjeen. Libanonilainen leipä, täytyy halkaista ja täyttää lihalla ja paistaa pannulla.
-ap
Lämmitetään mikrossa, jolloin se kohoaa. Kohonneeseen leipään on helppo puhkaista tasku, johon laitetaan täyte. Olen laittanut chili con carneeta tai italianpataa. On aikas täyttävä välipala, menee melkein päivän ateriasta.
Ei sitä kylmänä ja pelkältään syö pirukaan. Itse asiassa ihan mautontahan se onkin. Maku tulee täytteestä.
Pitaleipä ensin mikroon minsaksi, että pehmenee. Sitten painoparilan tai voileipägrillin väliin, ja paina parilan kantta sen ajan, että leipään tulee paistoraidat. Sitten se reuna puolen matkan mitalta auki, ja täytteet ineen.
Suu auki, työnnä lättänää sisään, puraise pala, pureskele ja nielaise. Helpompaa kun kokonaisen ruisleivän syöminen.