Millaisen rosollin teet jouluna? Tuleeko mukaan suolakurkkua tai omenaa?
Mulla pelkistetty versio, eli porkkanaa,perunaa,punajuuria ja sipulia. Mausteeksi suolaa ja valkopippuria. Ei ole myöskään kermavaahtoa.
Kommentit (18)
Punajuurta, porkkanaa, perunaa, omenaa, suolakurkkua, sipulia. Sekoitetaan ja annetaan makujen sekoittua. Erikseen punajuuret etikkaliemellä maustettu/värjätty kermavaahto
Ostan valmiina. Muutenkin kokkailua ihan riittävästi jouluna ilman rosollin väsäämistä.
Ostan valmiina. En jaksa keitellä punajuuria tai muutenkaan käyttää erityisesti aikaa jouluruokien tekoon. Nautin mieluummin leffoista viltin alla ja rentoudun.
En tee rosollia. Syön etikkapunajuuriviipaleet sellaisenaan. Meillä eivät muut tykkää punajuuresta. Olisi haaskausta tarjota ruokia, jotka eivät mene kaupaksi.
Omena, sipuli, porkkana, punajuuri ja suolakurkku, enkä sekoita vaan kauniisti "sektoreittain" aseteltuina. Kaikki saavat ottaa niitä, mistä pitävät. Itse en tykkää porkkanasta kypsennettynä. Silliä en laita, vaikka mies sitä söisikin, se maustaa koko rosollin.
Teen rosollin porkkanasta, etikkapunajuuresta, perunasta ja suolakurkusta, näiden väliin sipulia. En sekoita näitä toisiinsa, vaan teen kustakin oman rivinsä. Kermavaahtoa tai kermaviilikastiketta en tee, on hyvää ilmankin.
Vierailija kirjoitti:
Teen rosollin porkkanasta, etikkapunajuuresta, perunasta ja suolakurkusta, näiden väliin sipulia. En sekoita näitä toisiinsa, vaan teen kustakin oman rivinsä. Kermavaahtoa tai kermaviilikastiketta en tee, on hyvää ilmankin.
Ei mitään sekoituksia kiitos joo! Kaikki erikseen ja kukin ottaa mitä ottaa.
Itse ostan valmiiksi keitettyjä punajuuria, niitä myydään hedelmäosastoilla muistaakseni kolmen pakkauksessa. Etikkapunajuuret eivät mielestäni rosolliin sovi. Lisäksi laitetaan porkkanaa, perunaa, suolakurkkua ja omenaa. Meillä on sipulirajoitteisia, joten se jää pois.
Keitetyt punajuuret on etikkaisia parempia. Niitähän saa nykyään valmiina. Ostin just Lidlistä ihan muuta varten. Olivat hyviä, haen sieltä sitten rosolliinkin.
Keitettyä punajuurta (ei etikka-), perunaa, porkkanaa, suolakurkkua, omenaa ja purjosipulia. Juureksia kaikkia yhtä paljon, omenaa ja suolakurkkua bähän vähemmän, vähiten purjoa. Kaikki sekaisin ja hyvä olisi ehtiä maustua ainakin jonkun tunnin. Näin tulee omaan makuun paras rosolli. Kaupan valmiit rosollit ei oikein maistu miltään, eli teen rosollin aina itse.
Jos teen rosollia, siihen tulee perunaa, porkkanaa, punajuurta (keitettynä, ei etikka-), suolakurkkua, omenaa, sipulia ja vihreitä pakasteherneitä. Kaikki ainekset sekoitetaan, ei asetella erikseen. Kastikkeen teen, jos siihen sattuu olemaan aineksia, mutta rosolli on hyvää ilmankin.
Kaupan punajuuri lohkot ja cocktail suolakurkut jotka riittää uusivuoteen
Vierailija kirjoitti:
Jos teen rosollia, siihen tulee perunaa, porkkanaa, punajuurta (keitettynä, ei etikka-), suolakurkkua, omenaa, sipulia ja vihreitä pakasteherneitä. Kaikki ainekset sekoitetaan, ei asetella erikseen. Kastikkeen teen, jos siihen sattuu olemaan aineksia, mutta rosolli on hyvää ilmankin.Tätä en oo ennen kuullutkaan, että herneitä sekaan. Tykkään kyllä herneistä jouluna, mutta tottunut erikseen syömään. t.ao
Punajuuri, porkkana, suolakurkku, sipuli, omena.
Todella kaukaa haettua tehdä jotain rosollia, josta melkein kukaan ei edes pidä! Pilkkoa nyt jotain punajuurta ja omenaa? Järjetöntä!
En minkäänlaista. En syö punajuurta ja peruna syödään ihan keitettynä lisäkkeenä.