Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Soijamaito & Oikea Voi ?

03.01.2007 |

Eräs " luomuilusuuntaus" ihmetyttää eli ihmiset haluavat korvata kovasti tavallista (luomu)maitoa soijamaidolla, samoin jogurtteja soijajogurteilla, mutta voin suhteen halutaan nimenomaan voita, ei missään nimessä margariinia... Voi tehdään lehmänmaidosta joten... Miksi yhtäällä niin kovasti pyritään välttämään ja toisaalla kuitenkin suositaan?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
05.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

maitotuotteet lisäävät limaisuutta ja muutenkin tuo oppikysymys. Voin kohdalla uskon olevan kysymys voin jatkojalostuksesta gheeksi

Vierailija
2/4 |
05.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset


ja siitä ei ainakaan minulle tule hyvä olo. Enkä muutenkaan usko homogenoidun jalostetun lehmänmaidon kaikkivoipaisuuteen, enkä varsinkaan siihen, että sitä olisi juotettava lapsille litratolkulla kuten virallinen suositus kuuluu Suomessa.



Käytämme kyllä hapatettuja maitotuotteita ja juustoja mutta aina luomuna mikäli mahdollista (ovat homogenoimattomia)



Voita käytämme koska leipämargariinit ei voi olla ihmisen ravinnoksi tarkoitettuja.... ainakaan E-koodien määrästä päätellen......



Meillä taapero siirtyi juomaan vettä rintamaidon jälkeen.

kalkkia saa kaikesta mikä on vihreää sekä Nokkoskalkkia syö säännöllisesti.



Ruuan teemme soijamaitoon ja kauramaitoon.



Poistettuani perheen jokapäiväisestä leivästä ja maitotuotteista ja margariineista E-koodeja sisältävät tuoteet..... Lakkasi perhe yllätyksekseni piereskelemästä kokonaan =D Joten täällä ei enää haise, ja jos satunnaisesti jollain on ilmavaivoja niiin ne ei todellakaan ole niin sanoinkuvaamattoman karmeen hajusia kuin sillon kun vielä syötiin margariinia ja kremejä ja E-koodillista leipää.



Ohessa muutama artikkeli viitaten siihen, että maito ei vahvista luustoa.... (Valion mainoskampanjoista yllättäen saattaapi saada toisen kuvan=)

http://www.terve.com/uutiset/News_Item.2005-04-22.5334/view ja http://www.strongbones.org/



Täällä juttua homogenoidun maidon aiheuttamasta maitotaudista:

http://kotisivu.dnainternet.net/taunotu/



Koitappa joskus olla kaksi viikkoa täysin ilman ainoatakaan maitotuotetta (ei juustoa ei mitään kertakaikkiaan) Ja kiskaise sitten iso lasi Valion tavallista maitoa.........



Tässä nää meidän maitojutut, tuli vähän aiheen ulkopuoleltakin =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
05.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsilla ei ole ikinä ollut allergiota. Luomumaito sopii

heille hyivn.



Lapsillemme annoin vauvoina maitohappobakteereita

joka päivä - ja tietysti he olivat pitkään täysimetyksellä!

Nykyään käytämme maitohappobakteereita, jos tulee

vatsatautia tms.



Itse en käytä koskaan soijatuotteita, paitsi luomuna. Kaikissa

muissa soijatuotteissa on jäämiä geenimanipuloidusta soijasta.



Yksi vaihtoehto on muuten esim. kauramaito, jos tavallinen

luomumaito ei sovi. Itse pidän kauramaitoa ehdottomasti ympäristöystävällisempänä verrattuna soijamaitoon!

Suomessa myytävä kauramaito on ruotsalaista, ja se on

valmistettu luomukaurasta.

Vierailija
4/4 |
05.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

suhteen olen epäileväisempi. Jos soijatuotteilla halutaan korvata maitotuotteet, maidontuotannon epäeettisyyden vuoksi, niin miten ei-luomusoija voi olla kuitenkaan parempi vaihtoehto kuin luomumaitoa? Jos taas raakamaito ei terveyssyistä sovi kuten Maalaisäidin tapauksessa, niin toki soijamaito on silloin yksi vaihtoehto - ehkä kuitenkin mieluummin tuo kaura.



Nämä olivat pohdintoja ääneen. Ihmisillä on niin monet syyt valintoihinsa. Jos valinnat tuntuvat ulkopuolisista hieman ristiriitaisilta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kolme