Nutri-Soija jauheesta tehty maito aina paakkuista ja tukkii tutin. Vinkkejä?!
Vaikka kuinka ravistan tuttipulloa niin aina jää paukkuja, ja on enemmän sääntö kuin poikkeus että tutti menee tukkoon. Menee kohta hermot noiden tuttien putsaamiseen. Onko vinkkejä miten tuota paakkuuntumista/tukkeutumista voi estää?
Kommentit (7)
Sekoittelin haarukalla ja ravistin päälle kunnolla, eikä nyt jäänyt ainakaan NIIN paljoa paakkuja.
Muistelen, että valmistusohjeet tiukentuivat sen jälkeen, kun meidän esikoiselle sekoiteltiin NeoCatea (silloin pari vuotta sitten sai vielä tehdä koko vrk-annoksen jääkaappiin). Sekoitin satsin sähkövispilällä kannussa. Ei tullut paakkuja, vaikka lämpötilakaan ei aina ollut ihan ideaali. Pulloon annostellessa vähän huljuttelin, että tuli tasalaatuista tavaraa pulloihin. Mutta tämä kokemus siis NeoCatesta.
Meillä on käytössä Almiron Pepti ja kokeilussa on ollut Nutri Soija ja Neocate. Poika ei ole ikinä tykännyt maitotutista, joten olemme aina käyttäneet vellituttia (6kk->). Siitä tulee varmaan pienet paakut läpi, koska meillä ei ole ollut asian kanssa ongelmia. Itse myös laitan sormen reiän päälle ja ravistan voimakkaasti.
Itse tein nutrisoijat vähän lämpöiseen veteen. ostin pari tuttipullokorkkia, joiden avulla saa ravisteltua voimakkaasti likaamatta juomatuttia. Paakut eivät olleet koskaan ongelma mellä, vaikka ihan tuttinokan läpi soijaa joikn.Vellituttista tuli liian kovaa vauhtia meidän vauvalle, koska juoma on niin juoksevaa.
Ensimmäinen korvike mitä kokeilimme oli peptiditutteli (joka ei käynyt). Se paakkuuntui ihan eri tavalla. Lääkäri suosittelikin sen siivilöimistä esim. teesihdin läpi ennen pulloon laittoa, joten paakut eivät joutunet pulloon. Ja kai tuttipullon tuteissa on eroja, meille parhaat ovat olleet Ainu-merkkiset.
olet varmaan käyttäny marketista ostettuja tuttipullon kansia, kun sekoitat, ei jää sekoitusvaiheessa kumiosaan....
....että maito olisi jäänyt niin paakuiseksi että olisi tukkinut tutin. Totta on että tuttipulloa joutuu ravistamaan todella voimakkaasti. Me teimme niin että pidin sormeani sen tuttipullon reijän päällä ja ravistin voimakkaasti jonkun aikaa, katsoin kokkare tilanteen ja saatoin ravistaa vielä lisää. Oletko testannut onko pinillä veden lämpötilaeroilla merkitystä jauheen sekoittumisen kannalta?
Siirryttiin almiron peptistä tuohon nutri-soijaan, ja huomasin että se ei tosiaankaan liukene yhtä hyvin kuin almiron. Kokeilin eri lämpöisiä vesiä (pitää vain varoa, ettei ole liian kuumaa vettä ettei vitamiinit kuole) mutta en ole oikein huomannut vaikutusta. Nykyään teen niin, että sekoittelen haarukalla jauheet veteen. Ja kesken syönnin kun vauva pitää taukoa, heilauttelen pulloa niin lähtee möntit pois jos on jotain tutissa. Tuo haarukalla vispaaminen tuntuu toimivan ihan hyvin, nyt ei ole juurikaan paakkuja ollut.