Kaapissa on mannasuurimoita, manna- tai vispipuuro ei mene kotona kaupaksi noin isoissa määrissä. Voiko noita käyttää sämpylätaikinaan?
Jos laitan mannasuurimoita tavalliseen sämpylätaikinaan niin vaatiiko se enemmän nestettä tai turvotusta vai miten mannaryynit toimivat sämpylöissä?
Kokemuksia? Ajattelin että saan kuivakaappiin lisätilaa, kun käytän suurimot pois
Kommentit (12)
Vierailija wrote:
Ja tiedän siis että vastaus ilmiselvästi on että voi käyttää, mutta isompi kysymys on että miten muokata tavallista sämpylätaikinareseptiä. -ap
Ei voi käyttää. Mutta ehkä mannapuuroa voisi?
Toinen on porkkanalaatikko, sopii siihen hyvin.
Keitä mannapuuro veteen ja sekoita sämpylätaikinaan tai pannukakkutaikinaan. Sopii myös liha ja kasvismurekkeisiin korppujauhon tilalle
Keitä mannavelliä jota voi juoda kuumana kupista kun tulee ulkoa kotiin. Valmistuu muuten nopeasti.
Suklaamannapuuroa(kaakaosta).
Tee paistipannulla kahvipullaa
mannaryyniä ,maitoa,muna,sitruunankuorta,sokeria.
Voi käyttää myös korppujauhoja tilalla lihapullataikinaan.
Mitä tahansa suurimoita voit lisätä sämpylätaikinaan. Ensin keitä kypsäksi vedessä,jäähdytä, ja sitten taikinan sekaan.
Minä olen käyttänyt
jopa helmisuurimoita pannukakkuun, kun ensin keitin vedessä kypsäksi ne.
Oli sama homma menossa, että kaapit tyhjäksi suurimopussijämistä ja jauhojämistä.
Ja tiedän siis että vastaus ilmiselvästi on että voi käyttää, mutta isompi kysymys on että miten muokata tavallista sämpylätaikinareseptiä. -ap