Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten saada pulla meheväksi

Vierailija
17.09.2023 |

Minun pullani on aina niin kovat, että ne eivät jäähtyneinä enää ole oikein syötäviä.
Miten saatte pullat meheviksi?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähemmän jauhoja?

Vierailija
2/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enemmän hiivaa ja vähemmän jauhoja. Jos teet käsin taikinan, kokeile ruotsalaista systeemiä, eli ensin sulatetaan voi ja siihen lisätään maito ja sitten lisätään hiiva ja makuaineet, sitten jauhot. Äidin opettama neuvo eli voi vasta lopuksi ei toiminut mulla ollenkaan, kävi niin kuin sulle. Tuo ruotsalainen tekniikka on toiminut aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jep, taikina pitää jättää hiukan löysäksi.

Vierailija
4/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhojen tuoreus olisi a ja o, mutta ei niin helposti toteutettavissa. Lämmin vedoton huone, missä kohoaminen onnistuu hyvin. Pullien kohotus liinan alla. Ja uunissa vain sen verran, kuin on pakko. Itse lisään taikinaan vanilja jauhetta.

Heti kun otan pellin uunista, niin pyöräytän sen rappukäytävän kautta. Kannustan näin leipomaan.

Uskon silti, että pullasi ovat herkullisia. .

Vierailija
5/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitat liikaa jauhoja. Taikina on hyvä kun se tarttuu käsiin.

Vierailija
6/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän äiti tiesi että se on riittävä rasvamäärä joka pullasta herkun tekee.

Olin ennen minäkin laittanut liian vähän rasvaa mut äitin opetuksen jälkeen laitan tarpeeksi. Ja laitan oikeaa voita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitat liikaa jauhoja. Taikina on hyvä kun se tarttuu käsiin.

Aivan oikein että koostumus on sopiva kun tarttuu käsiin, mutta sitä pitää vielä alustaa ettei enää pahemmin tartu siitä hyvästä että muodostuu sitkoa, ja helpoiten sen saa aikaiseksi venyttämällä kuten kokeneet leipurit tekee taittelemalla taikinaa alle. 

Vierailija
8/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhoja juuri ja juuri sen verran että saa leivottua, vaivata ei myöskään saa liikaa. Äläkä paista liian pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitat liikaa jauhoja. Kunnolla rasvaa myös. Itse laitan 200g voita 0,5litran taikinaan.

Vierailija
10/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauhoja juuri ja juuri sen verran että saa leivottua, vaivata ei myöskään saa liikaa. Äläkä paista liian pitkään.

Pullassa pitää olla sitkoa mutta ei sentään niin paljoa kuin jossakin focacciassa jota joutuu repimään hampailla syödessä, kuitenkin sen verran ettei lopputulos jää murumaiseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä taikina löysemmäksi, laita vähän enemmän voita kuin ohjeessa. Olethan vaivannut tarpeeksi jotta on kunnollinen sitko taikinassa? Sitten kun paistat uunissa, niin ota hyvissä ajoin pois, pulla helposti menee liian tummaksi jos ei ole tarkkana.

Vierailija
12/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauhoja juuri ja juuri sen verran että saa leivottua, vaivata ei myöskään saa liikaa. Äläkä paista liian pitkään.

Käsin on mahdoton vaivata liikaa. Koneella matalimmalla teholla kun vaivaa, saa kone käydä 25-30 min ennen kuin on tarpeeksi sitkoa. Kuiva, kova pulla tulee nimenomaan silloin kun ei ole sitkoa. Käsin pitää vaivata kauan! Ja oikealla tekniikalla. Taikinan rutistelu ei toimi vaan nyrkillä painaminen ja pyörittäminen. Taikinassa on tarpeeksi sitkoa kun sitä venyttää kunnolla ja ohueksi ja taikina venyy mutta ei repeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinassa liikaa jauhoja ja liian vähän sitkoa.

Vierailija
14/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jauhoja juuri ja juuri sen verran että saa leivottua, vaivata ei myöskään saa liikaa. Äläkä paista liian pitkään.

Käsin on mahdoton vaivata liikaa. Koneella matalimmalla teholla kun vaivaa, saa kone käydä 25-30 min ennen kuin on tarpeeksi sitkoa. Kuiva, kova pulla tulee nimenomaan silloin kun ei ole sitkoa. Käsin pitää vaivata kauan! Ja oikealla tekniikalla. Taikinan rutistelu ei toimi vaan nyrkillä painaminen ja pyörittäminen. Taikinassa on tarpeeksi sitkoa kun sitä venyttää kunnolla ja ohueksi ja taikina venyy mutta ei repeä.

Tarpeeksi tietenkin. Jos sanon ettei pidä vaivata liikaa niin ei se tarkoita että pitäisi vaivata vain vähän. Sitko on helppo kokeilla sormilla, samoin jauhojen riittävyys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
17.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhojen laatukin vaikuttaa.

Ja älä käytä kananmunaa taikinaan, se kovettaa pullat.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yhdeksän kahdeksan