Kyllä leivässä pitää olla suolaa
Kommentit (5)
Ihminen ei tarvitse suolaa yhtään mihinkään!
Vierailija kirjoitti:
Ihminen ei tarvitse suolaa yhtään mihinkään!
Suolan sisältämä natrium on ihmiselle ja muille nisäkkäille välttämätön elektrolyytti ja makrokivennäisaine. Suolaa käytetään mausteena sille ominaisen, suolaisen perusmaun vuoksi. Teollisuus käyttää ruokasuolaa, koska se on hinnaltaan edullista ja sitoo nestettä. Suolan lisäys vaikuttaa myös ruoan koostumukseen. Suola vaikuttaa leivinhiivan kasvuun leivän leipomisessa ja juuston kypsymiseen. Ennen ruoan pakastamismahdollisuuden yleistymistä lihaa- ja kalaa säilöttiin usein tönkkösuolaamalla ja suolaa käytetään edelleenkin ruoan säilyvyyden parantamiseen.
Ruokasuolan sisältämää natriumia tarvitaan muun muassa lihasten toimintaan sekä hermoimpulssien siirtymiseen. Suolaa lisätään tämän vuoksi esimerkiksi nautojen rehuseoksiin ja lisäksi eläinten lähettyvillä saatetaan pitää suolakiveä, josta ne voivat nuolla lisäsuolaa suuresti vaihtelevan yksilöllisen tarpeensa mukaan[7]. Natriumia tarvitaan myös elimistön nestetasapainon säätelyyn. Jodioitu ruokasuola on lisäksi tärkeä jodinlähde etenkin niille, jotka eivät käytä paljoa maitotuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Ihminen ei tarvitse suolaa yhtään mihinkään!
Ihminen kuolee ilman suolaa. Ihmisen keho ei osaa valmistaa suolaa toisin kuin sokereja, joten kuolema korjaa jos ei saa riittävästi suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihminen ei tarvitse suolaa yhtään mihinkään!
Ihminen kuolee ilman suolaa. Ihmisen keho ei osaa valmistaa suolaa toisin kuin sokereja, joten kuolema korjaa jos ei saa riittävästi suolaa.
Lisättyä suolaa ei tarvita. Se vähäinen tarvittava määrä tulee kyllä ilmankin.
Kyllähän sinne taikinaan on suolia laitettava!