Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Laitoin sämpylätaikinaan tuorehiivan suoraan jääkaapista, menikö pieleen?

Vierailija
15.08.2023 |

Ongelmanani on ollut kohoamattomat kovat sämpylät. Olen tähän mennessä käyttänyt kuivahiivaa ja aina menee pieleen, kun ei kohoa. Tällä kertaa tein sämpylätaikinan tuorehiivasta, mutta murensin sen 37 asteiseen nesteeseen suoraan jääkaapista otettuani. Menikö taas pieleen tällä kertaa siinä? Reseptissä ei sanottu mitään että tuorehiivan täytyy olla huoneenlämpöinen tms.

Jätin taikinan nyt tuonne kohoamaan enkä meinaa uskaltaa käydä katsomassa.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei menny pieleen. Kuivahiiva laitetaan hieman lämpimämpään nesteeseen.

Vierailija
2/9 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi kestää vain vähän kauemmin nousta se taikina. Ei pieleen mennyt, joskus teen itsekin noin kun hiiva unohtuu ottaa jääkaapista ulos. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivahiiva jos ei kohoa, olet joko tappanut sen kuumalla tai sitten et ole ymmärtänyt odottaa tarpeeksi kauan. Elävä hiiva kyllä toimii vaikka jääkaappilämpötilassa kunhan se saa tarpeeksi aikaa.

Vierailija
4/9 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinakulhon voit laittaa esim. lämpimään vesihauteeseenkin.

Vierailija
5/9 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiva kannattaa laittaa kädenlämpöiseen veteen sekä sitä pitää olla tarpeeksi. Odotat vain tarpeeksi pitkään niin kyllä sen taikinan pitäisi nousta. Jos sämpylät on kovia, luultavasti jauhoja on käytetty liikaa, eikä sämpylöiden ole annettu kohota tarpeeksi. Sämpyläthän kohoavat vasta uunissa oikein kunnolla, kun kaasukuplat laajenevat kuumentuessaan

Vierailija
6/9 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jee! Taikina oli kohonnut kaksinkertaiseksi. Ja vielä kun pyöritin sen sämpylöiksi ja laitoin ne liinan alle pellille odottamaan uunin lämpiämistä, ne kohosivat reilusti siinäkin vaiheessa. Kun sormella painoin, tuli pehmeään taikinaan kuoppa joka alkoi heti uudestaan kohota kun olin irrottanut sormen. Laitoin ne siis äsken uuniin. Nyt näyttää hyvältä... Ehkä onnistun?

Kyllä tuorehiiva on voimallisempi kuin kuivahiiva. Tästä lähtien käytän pelkästään tuorehiivaa.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otin kerran pakastimesta tuorehiivan ja annoin sen sulaa kulhossa. En yhtään ajatellut, että se on ihan kylmää, joten näytti, että pullataikina ei kohoa ollenkaan. Kohoamiseen meni viisi tuntia, mutta lopputuloksena oli parasta pullaa ikinä.

Vierailija
8/9 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistui, tuli muhkeita kullanruskeita sämpylöitä. Ja tuoksu on mitä ihanin :)

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
16.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten muuten sen tuorehiivan voi laittaa kuin suoraan jääkaapista? 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kuusi kolme