Peräpukamat auki repivät ruoat?
LIDL Crofnfield Luomu mysli (with berries) repii takuuvarmasti peräpukamat auki. Ehkä liikaa sulamatonta kuitua. Mitä muita tuotteita peräpukamista kärsivän kannattaa välttää? Kauppa ja tuotenimi kiitos.
Kommentit (23)
Jos liika kuitu on se ongelma, katsot vain tuoteselosteesta että kuitupitoisuus ei ole liian korkea.
Minulla oli synnytyksen jälkeen peräpukamat. Kun sanoin asiasta lääkärille, hän sanoi nimenomaan että kannattaa syödä paljon kuitua. Hänen mukaansa peräpukamat paranevat itsestään, mutta peräpukamia pahentaa jos on sellainen ummetus että pitää yrittää voimalla työntää kakkaa ulos.
Ehkäpä vuoden erikoisin kysymys. Onnea voittajalle!
Tärkeintä on juoda paljon nesteitä, että pökäleen koostumus on löysä.
Jos pökäle on aina kova, ei sillä ole paljon väliä että mistä se koostuu.
Kannattaisiko se mysli hienontaa hampailla eikä vain hotkia menemään?
Vierailija kirjoitti:
Kannattaisiko se mysli hienontaa hampailla eikä vain hotkia menemään?
Mietin ihan samaa. Kyllä se omenakin repii luultavasti pukaman tullessaan, vaikka on kuinka sulavasti liikkuva rakenteeltaan jossakin muualla, jos purematta syö...
Anaaliseksi voiteen kanssa auttaa paremmin.
Pureskele ruokasi kunnolla. Jos nielee pähkinän puolikkaat kokonaisina, ei tietysti hyvältä tunnu se lopputulemakaan.
Syö kuitupitoista ruokaa, vältä valkoisista jauhoista tehtyjä tuotteita niin vatsa toimii myös suolistoystävällisesti ja peräpukamat "katoavat", mutta nousevat jälleen elinvoimaiseen kukoistukseen, jos hankit kovan vatsan tilapäisestikin.
Olet saanut jopa asiallisia vastauksia, eipä uskoisi. Apteekista hae Vi-Siblin -nimistä jauhetta, jonka kanssa pitää juoda nestettä. Silloin kakkonen pysyy riittävän "notkeana" eikä raavi pukamia auki. Lekurilta reseptiä, jos haluat sitä halvemmalla.
Kokemusta on, pyttyyn tuli punaista.
Hyvää oliiviöljyä aina ruokaillessa pari ruokalusikallista. Johan luistaa!
Vierailija kirjoitti:
Eikös kaikki kuitu ole sulamatonta?
Ei ole. Kuituja on sulavia ja sulamattomia. Eri kuitutyypeillä on erilaisia terveysvaikutuksia. Jotkut tarjoavat kasvualustaa mikrobeille, osa taas on mikrobeiden ravintoa. Peräpukamien suhteen ongelma on se, että jotkin kuidut repivät peräpukamat rikki.
Vierailija kirjoitti:
Olet saanut jopa asiallisia vastauksia, eipä uskoisi. Apteekista hae Vi-Siblin -nimistä jauhetta, jonka kanssa pitää juoda nestettä. Silloin kakkonen pysyy riittävän "notkeana" eikä raavi pukamia auki. Lekurilta reseptiä, jos haluat sitä halvemmalla.
Kokemusta on, pyttyyn tuli punaista.
Tuote on tuttu. Parempi oli aikoinaan Lepicol, mutta sitä ei enää saa. On kuitenkin monia ruokia, jotka eivät ole peräpukamien kannalta hyviä. Näistä tulisi keskustella enemmän. Pelkkä ummetus ei ole ainoa syy.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaisiko se mysli hienontaa hampailla eikä vain hotkia menemään?
Aika kauan pitäisi hienontaa.
Jos vertaa kahta eri luomumysliä, LIDL:n ja Sysmän viljamyslejä, Sysmän myslistä ei seuraa mitään ongelmia.
Vierailija kirjoitti:
Minulla oli synnytyksen jälkeen peräpukamat. Kun sanoin asiasta lääkärille, hän sanoi nimenomaan että kannattaa syödä paljon kuitua. Hänen mukaansa peräpukamat paranevat itsestään, mutta peräpukamia pahentaa jos on sellainen ummetus että pitää yrittää voimalla työntää kakkaa ulos.
Tämä vaikuttaa varmaan peräpukamien syntyyn. Aasialaisilla on vähemmän peräpukamia siksi, että he ulostavat kyykkyvessaan. Meidän länsimaisessa vessassa peräsuoli on aina mutkalla ja ulostaminen aiheuttaa peräaukkoon painetta ja siitä ne laskimot eivät tykkää.
Tässä on kyse siitä, että peräpukamat ovat jo syntyneet ja tietyt ruoat rikkovat peräpukamat (laskimot).
Popkornista jää niitä teräviä kuoria jotka menevät koko suoliston läpi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös kaikki kuitu ole sulamatonta?
Ei ole. Kuituja on sulavia ja sulamattomia. Eri kuitutyypeillä on erilaisia terveysvaikutuksia. Jotkut tarjoavat kasvualustaa mikrobeille, osa taas on mikrobeiden ravintoa. Peräpukamien suhteen ongelma on se, että jotkin kuidut repivät peräpukamat rikki.
Tarkoitatko kenties liukoisia ja liukenemattomia kuituja? Liukoinen kuitu geeliytyy veden kanssa, mutta kyllä sekin silti pois tulee sulamatta sen kummemmin. Mutta toki jos se geeliytyy niin se varmasti on hellempi peräpukamille kuin se liukenematon kuitu, joka ei geeliydy vaan tulee vain pois sen kokoisena kuin se on nielty.
Vierailija kirjoitti:
Minulla oli synnytyksen jälkeen peräpukamat. Kun sanoin asiasta lääkärille, hän sanoi nimenomaan että kannattaa syödä paljon kuitua. Hänen mukaansa peräpukamat paranevat itsestään, mutta peräpukamia pahentaa jos on sellainen ummetus että pitää yrittää voimalla työntää kakkaa ulos.
Ei parane kaikilla. Mulla on pahentunut.
Vierailija kirjoitti:
Tämä vaikuttaa varmaan peräpukamien syntyyn. Aasialaisilla on vähemmän peräpukamia siksi, että he ulostavat kyykkyvessaan. Meidän länsimaisessa vessassa peräsuoli on aina mutkalla ja ulostaminen aiheuttaa peräaukkoon painetta ja siitä ne laskimot eivät tykkää.
Tässä on kyse siitä, että peräpukamat ovat jo syntyneet ja tietyt ruoat rikkovat peräpukamat (laskimot).
Jalkojen alle voi laittaa korokkeen.
Hui saakeli! Onpa tuokin vaiva kokemus ja yllättävän kivulias. Jännä juttu, itsekin "jäljitin" oireiden alkamisen, kun vaihdoin ruokavaliota tietyn kaupan mysliin.
Sitten kysymykseen, kun ne nyt ovat tulleet ja niiden kanssa kärvistellään, millä lääkkeellä on parannettu? Ja paraneeko ne?
Kaupungista haettu Scheriproct.
Mökillä ja p ers pesuvatissa (lämmin kylpy), sattuu!
Toivottavasti saa asiallisia vastauksia, sairaus se tämäkin.
Eikös kaikki kuitu ole sulamatonta?