Herkullinen suolainen piirakkaohje
hakusessa, josta tulisi kokonainen pellillinen. Sellainen, jonka voisi pakastaa huomenna ja sulattaa perjantaina.
Kommentit (10)
Tämä toimii aina. Tee tuplana jos haluat pellillisen.
FETA-PINAATTIPIIRAKKA
27cm piirakkavuoka tai suorakaiteen muotoinen foliovuoka
1 Kotimaista-piirakkataikina
2 pussia pakastepinaattia
1 keskikokoinen punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 tl Valkosipulijauhetta
1 tl Mustapippuria rouhittuna
Ripaus suolaa
2 munaa
1 prk Eila 3 juuston ruokakermaa
1 prk Eila 3 sipulin ruokakermaa
2 maustemittaa muskottipähkinää
1 pala Patros-fetaa (tai muuta paloiteltavaa fetaa)
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele sulanut taikina piirakkavuokaan.
Valmista täyte: kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna öljy pannussa, kuullota sipuli. Lisää jäinen pinaatti pannulle ja paista niin kauan että pinaatti sulaa ja liika neste on haihtunut. Mausta seos suolalla, valkosipulijauheella ja pippurirouheella.
Levitä pinaattitäyte taikinan päälle.
Vatkaa sekaisin munat ja kermat, mausta muskottipähkinällä.
Kaada kermatäyte pinaatin päälle vuokaan.
Leikkaa fetajuusto paloiksi ja asettele piirakan päälle.
Paista 200 astetta noin 35-45 min kunnes täyte ei hylly vuokaa ravistettaessa ja pinta on kauniin ruskea.
Piirakka maistuu hieman suolaiselle, kun sitä nuolee.
Hyvä ohje, nuo ruokakermat voi vaihteeksi korvata turkkilaisella jogurtilla.
Taas niin tyhmä kymysys. Miksi pakastaa huomenna ja sulattaa seuraavana päivänä?
Sulamiseen menee monta tuntia, joten voit ihan hyvin tehdä sen perjantaina, niin se on tunnissa valmis.
Makeaksi maistuu ihanan suolainen kinuskipiirakka.
Feta-pinaattipiirakka minunkin mielestäni, eri ohjeella vaan.
Tuplaa annos niin tulee pellillinen
-Valmis piirakkataikina suolaiseen leivontaan myllyn paras
-1 pss tuoretta babypinaattia
-Apetina laktoositon salaattijuustokuutio
-Maustamaton tuorejuusto 200g
-Creme fraiche 1prk
-Mozzarellaraaste
-2 munaa
-suola
-pippuri
Minä teille suolasen piirakan näytän.
Vatkaa munaa kunnolla piirakan sisällä kunnes tunnet, että lasti lähtee. Kun lasti on lähtenyt vedä muna pois piirakan sisältä. Piirakka on nyt saanut pikkusuolaisen ja on valmis jälkiherkutteluun.
Nostan