Vaniljakreemijauhe - ihan uusi tuttavuus meille. Miten sitä käytetään kermakakun kuorrutteessa?
Eli paljonko kreemiä kannattaa laittaa, että kuorrutteesta tulee kestävämpi? Ja missä vaiheessa - vasta valmiiseen kermavaahtoonko?
Hesarin mukaan se parantaa kermakuorrutteen kestävyyttä kesän ajan juhlissa:
Kommentit (21)
laitalisäainejauhetta niin paljon kuin haluat. normaalit ihmiset ei käytä enää exstralisäaineita missään.
Hyi helvetti mitä paskaa. En tajua miten jotkut tykkäävät kreemistä kun on melkein pelkkää voita.
Maistuu ja haisee pahalle, en suosittele.
Jos jostain syystä tarvitaan välttämättä extra-napakkuutta niin silloin kai täytyy laittaa.
myrkyllistä kirjoitti:
laitalisäainejauhetta niin paljon kuin haluat. normaalit ihmiset ei käytä enää exstralisäaineita missään.
Sinäkö normaali ihminen... :D
Vierailija kirjoitti:
Ei tämä ole mikään kysymyspalsta, opettele googlaamaan ihan ite
Haista huilu, pahan ilman lintu! Miksi tällaista ei voisi täällä kysyä? Kysytään paljon muutakin. Vai onko sulla joku erityisoikeus sanoa, mistä saa keskustelun aloittaa?
Olisiko jollain asiallisia vastauksia asialliseen kysymykseen? Viittaan siis tuohon Hesarin jutun loppuun. Vai onko kaikki heränneet väärällä jalalla?
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tämä ole mikään kysymyspalsta, opettele googlaamaan ihan ite
Haista huilu, pahan ilman lintu! Miksi tällaista ei voisi täällä kysyä? Kysytään paljon muutakin. Vai onko sulla joku erityisoikeus sanoa, mistä saa keskustelun aloittaa?
Olisiko jollain asiallisia vastauksia asialliseen kysymykseen? Viittaan siis tuohon Hesarin jutun loppuun. Vai onko kaikki heränneet väärällä jalalla?
ap
Koska tällaiset asiat löytyy googlesta tai pakkauksesta. Miksi jonkun pitäisi tehdä työsi puolestasi?
2 tl per 2 DL kermaa. lisäksi vaniljasokeria ja sokeria maun mukaan. Jos laittaa enemmän niin tulee jämäkämpää.
TAAS JOTAIN PASKAA LISÄÄ MARKKINOILLE... JA SINÄ OLET SORTUNUT...
Jos kerma ei käy... niin voit laittaa Maizenasta ja maidosta hyvää josta lapsetkin tykkää noin vain... ihan helppoa...
Jos haluat jonkun kreemin niin se tehdään siten, että voi ja sokeri vatkataan aivan valkeaksi vaahdoksi. Lisätään keltuainen. Sitten voit laittaa vaniljasokeria tai kaakaojauhetta jos haluat suklaisen. Tätä kun vetelet täytekakkuusi niin namnam...
Osaatko laittaa kiisseliä - taito voi olla tarpeen jos kaupan sotkut vähenevät...
Ota puolukoita tai jotain kuivia hedelmiä... saako enää kuivattuja omenanpaloja ja miksi täällä ei ole mitään kotimaisia omenia. Keitä niitä... sitten sekoitat lusikallisen perunajauhoja lasilliseen vettä ja lisäät tämän siihen keitokseen samaan aikaan koko ajan sekoittaen... Jos tulee liian paksua anna kiehua vähän, jos tulee liian laihaa niin laita vähän lisää perunajauhoja. Sitten kaadat kulhoon ja ripottelet sokeria päälle että ei tule sellainen ikävä kuori...
OSAATKO TEHDÄ KASTIKKEEN??? SEKIN TAITO OLISI NYT TÄRKEÄ...
Paista pari lusikallista vehnäjauhoja voissa (tai margariinissä, jos vielä on markkinoilla edes)... jos teet vaalean kastikkeen niin älä paista kauan - jos taas haluat tumman kastikkeen paista jauho ruskeaksi... Lisää vettä... ja ehkä vähän maitoa tai kermaa... Lisää suola... jos tulee liian löysää niin suola paksuuntaa jos tulee liian paksua niin pidä liedellä jonkin aikaa... Tällä reseptillä saat hyvää läskisoosia, jauhelihakastiketta, makkarakastiketta jne...
OSAATKO TEHDÄ VIILIN??? SEKIN TAITO VOIS NYT OLLA KIVA...
Osta normaalia viiliä... epäilen onko enää normaalia kun jauhotkin taitavat olla jotain sellaista paskaa että ei voi leipoa... Ihmettelen sitäkin, että miksi riisi on tullut niin omituiseksi... muuten kuinka koko Aasia voi elää riisillä jota on vaikea keittää kun niillä ei ole edes kunnon keittolevyjä... Osta NORMAALIA MAITOA... tarvitset pieniä kulhoja... laita tätä viiliä tippa kulhoon... sitten kaadat päälle lämmitetyn maidon... en muista enää kuinka lämmintä kun en ole tehnyt 50 vuoteen... sitten peität pytyt kankaalla tai paperilla ja annat seistä huoneenlämmössä. Seuraavana päivänä viilisi on valmis ja päälle on tullut maidon kermasta ihana kerros... tarjoile sokerin kanssa, jotkut ehkä käyttää kanelia... mun mielestä ei tartte muuta kuin sokerin... Jotkut vispaa kermat sinne sekaan ja laittaa johonkin maitokannuun... Ruotsissa tehdään niin ja siitä tulee sitten kait sitä niiden FILMJÖLKKIÄ...
Vierailija kirjoitti:
TAAS JOTAIN PASKAA LISÄÄ MARKKINOILLE... JA SINÄ OLET SORTUNUT...
Jos kerma ei käy... niin voit laittaa Maizenasta ja maidosta hyvää josta lapsetkin tykkää noin vain... ihan helppoa...
Jos haluat jonkun kreemin niin se tehdään siten, että voi ja sokeri vatkataan aivan valkeaksi vaahdoksi. Lisätään keltuainen. Sitten voit laittaa vaniljasokeria tai kaakaojauhetta jos haluat suklaisen. Tätä kun vetelet täytekakkuusi niin namnam...
Osaatko laittaa kiisseliä - taito voi olla tarpeen jos kaupan sotkut vähenevät...
Ota puolukoita tai jotain kuivia hedelmiä... saako enää kuivattuja omenanpaloja ja miksi täällä ei ole mitään kotimaisia omenia. Keitä niitä... sitten sekoitat lusikallisen perunajauhoja lasilliseen vettä ja lisäät tämän siihen keitokseen samaan aikaan koko ajan sekoittaen... Jos tulee liian paksua anna kiehua vähän, jos tulee liian laihaa niin laita vähän lisää perunajauhoja. Sitten kaadat kulhoon ja ripottelet sokeria päälle että ei tule sellainen ikävä kuori...
OSAATKO TEHDÄ KASTIKKEEN??? SEKIN TAITO OLISI NYT TÄRKEÄ...
Paista pari lusikallista vehnäjauhoja voissa (tai margariinissä, jos vielä on markkinoilla edes)... jos teet vaalean kastikkeen niin älä paista kauan - jos taas haluat tumman kastikkeen paista jauho ruskeaksi... Lisää vettä... ja ehkä vähän maitoa tai kermaa... Lisää suola... jos tulee liian löysää niin suola paksuuntaa jos tulee liian paksua niin pidä liedellä jonkin aikaa... Tällä reseptillä saat hyvää läskisoosia, jauhelihakastiketta, makkarakastiketta jne...
OSAATKO TEHDÄ VIILIN??? SEKIN TAITO VOIS NYT OLLA KIVA...
Osta normaalia viiliä... epäilen onko enää normaalia kun jauhotkin taitavat olla jotain sellaista paskaa että ei voi leipoa... Ihmettelen sitäkin, että miksi riisi on tullut niin omituiseksi... muuten kuinka koko Aasia voi elää riisillä jota on vaikea keittää kun niillä ei ole edes kunnon keittolevyjä... Osta NORMAALIA MAITOA... tarvitset pieniä kulhoja... laita tätä viiliä tippa kulhoon... sitten kaadat päälle lämmitetyn maidon... en muista enää kuinka lämmintä kun en ole tehnyt 50 vuoteen... sitten peität pytyt kankaalla tai paperilla ja annat seistä huoneenlämmössä. Seuraavana päivänä viilisi on valmis ja päälle on tullut maidon kermasta ihana kerros... tarjoile sokerin kanssa, jotkut ehkä käyttää kanelia... mun mielestä ei tartte muuta kuin sokerin... Jotkut vispaa kermat sinne sekaan ja laittaa johonkin maitokannuun... Ruotsissa tehdään niin ja siitä tulee sitten kait sitä niiden FILMJÖLKKIÄ...
Ei jumaliste....
Mascarponella saa jämäkän ja kermalta maistuvan vaahdon. Sitä kerman sekaan.
1) tuo on ollut markkinoilla jo kymmeniä vuosia, hyväksi ja käyttökelpoiseksi todettu tuote ilmeisesti siis
2) kuten joku jo neuvoi asiallisesti, niin ihan 2tl/2dl riittää napakoittamaan kermavaahdon.
Vierailija kirjoitti:
TAAS JOTAIN PASKAA LISÄÄ MARKKINOILLE... JA SINÄ OLET SORTUNUT...
Jos kerma ei käy... niin voit laittaa Maizenasta ja maidosta hyvää josta lapsetkin tykkää noin vain... ihan helppoa...
Jos haluat jonkun kreemin niin se tehdään siten, että voi ja sokeri vatkataan aivan valkeaksi vaahdoksi. Lisätään keltuainen. Sitten voit laittaa vaniljasokeria tai kaakaojauhetta jos haluat suklaisen. Tätä kun vetelet täytekakkuusi niin namnam...
Osaatko laittaa kiisseliä - taito voi olla tarpeen jos kaupan sotkut vähenevät...
Ota puolukoita tai jotain kuivia hedelmiä... saako enää kuivattuja omenanpaloja ja miksi täällä ei ole mitään kotimaisia omenia. Keitä niitä... sitten sekoitat lusikallisen perunajauhoja lasilliseen vettä ja lisäät tämän siihen keitokseen samaan aikaan koko ajan sekoittaen... Jos tulee liian paksua anna kiehua vähän, jos tulee liian laihaa niin laita vähän lisää perunajauhoja. Sitten kaadat kulhoon ja ripottelet sokeria päälle että ei tule sellainen ikävä kuori...
OSAATKO TEHDÄ KASTIKKEEN??? SEKIN TAITO OLISI NYT TÄRKEÄ...
Paista pari lusikallista vehnäjauhoja voissa (tai margariinissä, jos vielä on markkinoilla edes)... jos teet vaalean kastikkeen niin älä paista kauan - jos taas haluat tumman kastikkeen paista jauho ruskeaksi... Lisää vettä... ja ehkä vähän maitoa tai kermaa... Lisää suola... jos tulee liian löysää niin suola paksuuntaa jos tulee liian paksua niin pidä liedellä jonkin aikaa... Tällä reseptillä saat hyvää läskisoosia, jauhelihakastiketta, makkarakastiketta jne...
OSAATKO TEHDÄ VIILIN??? SEKIN TAITO VOIS NYT OLLA KIVA...
Osta normaalia viiliä... epäilen onko enää normaalia kun jauhotkin taitavat olla jotain sellaista paskaa että ei voi leipoa... Ihmettelen sitäkin, että miksi riisi on tullut niin omituiseksi... muuten kuinka koko Aasia voi elää riisillä jota on vaikea keittää kun niillä ei ole edes kunnon keittolevyjä... Osta NORMAALIA MAITOA... tarvitset pieniä kulhoja... laita tätä viiliä tippa kulhoon... sitten kaadat päälle lämmitetyn maidon... en muista enää kuinka lämmintä kun en ole tehnyt 50 vuoteen... sitten peität pytyt kankaalla tai paperilla ja annat seistä huoneenlämmössä. Seuraavana päivänä viilisi on valmis ja päälle on tullut maidon kermasta ihana kerros... tarjoile sokerin kanssa, jotkut ehkä käyttää kanelia... mun mielestä ei tartte muuta kuin sokerin... Jotkut vispaa kermat sinne sekaan ja laittaa johonkin maitokannuun... Ruotsissa tehdään niin ja siitä tulee sitten kait sitä niiden FILMJÖLKKIÄ...
Mielenkiintoista, että joku viitsii kirjoittaa noinkin pitkän kirjoituksen ihan vaan päteäkseen ja räyhätäkseen.
Kreemijauhetta ei käytetä tässä kreemin valmistamiseen/ korvaamiseen vaan lisäämään kermavaahdon kestävyyttä ja helpottamaan esim sen pursotettavuutta. Myös kondiittorit tekee näin.
Näissä jauhoissa joista tehdään kastikkeita esim , vaniljakreemi mukaan luettuna sisältää ainetta, joka tarttuu suolistoon. Ei terveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Mascarponella saa jämäkän ja kermalta maistuvan vaahdon. Sitä kerman sekaan.
Kaikki ei pidä tuorejuuston mausta kuorrutuksessa Jotkut sekoittaa kermavaahtoon maitorahkaa, mutta tämäkin vaikuttaa makuun. On olemassa myös Cream fixiä ,joka tekee kermavaahdosta kestävämpää.
Vierailija kirjoitti:
Näissä jauhoissa joista tehdään kastikkeita esim , vaniljakreemi mukaan luettuna sisältää ainetta, joka tarttuu suolistoon. Ei terveellistä.
Ja mikähän aine se on?
Kannattaa ainakin maistaa ennen kuin kakkuun lätkii. Minusta se oli niin pahaa (siis kreemijauheella paksunnettu kermavaahto), etten olisi tarjonnut sellaista vieraille. Jos ei tykkää kerma+tuorejuusto/maitorahkasta niin yksi vaihtoehto on sulattaa valkosuklaata ja sekoittaa sitä vaahdon joukkoon. Valkosuklaa jäähtyessä jämäköittää kermavaahdon hyvin ja maistuu hyvältä. Kostutukseen kannattaa käyttää silloin makeuttamatonta maitoa ja huomioida muutenkin täytteissä se, että vaahto on makeaa. Toki myös kreemivaahto on makeaa.
Olen käyttänyt kreemijauhetta täytekakuissa kun olen halunnut jämäkämmän kermavaahdon.
Ei ole kukaan moittinut makua. Toinen mitä voi käyttää samasta syystä on liivate.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa ainakin maistaa ennen kuin kakkuun lätkii. Minusta se oli niin pahaa (siis kreemijauheella paksunnettu kermavaahto), etten olisi tarjonnut sellaista vieraille. Jos ei tykkää kerma+tuorejuusto/maitorahkasta niin yksi vaihtoehto on sulattaa valkosuklaata ja sekoittaa sitä vaahdon joukkoon. Valkosuklaa jäähtyessä jämäköittää kermavaahdon hyvin ja maistuu hyvältä. Kostutukseen kannattaa käyttää silloin makeuttamatonta maitoa ja huomioida muutenkin täytteissä se, että vaahto on makeaa. Toki myös kreemivaahto on makeaa.
Itse en kyllä ole huomannut maussa mitään vikaa tuolla 2tl/2dl annostuksella, mutta toki jokainen toimii makunsa mukaan.
Ei tämä ole mikään kysymyspalsta, opettele googlaamaan ihan ite