Soijarouhe
Voisiko joku tietäväinen selittää että miten soijarouheesta saa syötävää.
Ostin sitä ja lisäsin kaalipataan. Haudutusaika kolmisen tuntia. Siellä ne kovat soijamöykyt olivat edelleen kovia.
Yritin tehdä kastiketta korvaten soijarouheella jauhelihan. Ei onnistunut. Nyt on hehkutettu että tulee hyvää makaronilaatikkoa kun tekee soijasta. En uskalla pilata sitäkin.
Mitä teen väärin?
Kommentit (19)
Miten ne voivat olla kovia? Siitähän tulee liotessa melkoisen löllyä
Liota vedessä hetki, anna turvota. Sen jälkeen käytä jauhelihan tapaan.
Vierailija kirjoitti:
Miten ne voivat olla kovia? Siitähän tulee liotessa melkoisen löllyä
Sitä mäkin mietin että melkein pakosti ollut rouhetta ja nestettä väärässä suhteessa, kannattaa huomioida että rouhe on riitttoisaa ja noin kolmin kertaistuu imettyään nestettä ruuassa. Itsellä ainakin jauhelihakastike siitä onnistunut hyvin, pyörittelen eka öljyssä ja mausteissa pannulla niin ottaa makua ja sitten murskat ja sipulit vaan sekaan ja hyvää tulee! Ihan vedessäkin voi hetken turvottaa ennen valmistusta niin ei voi jäädä kovaksi.
Itse heitän sellaisenaan pannulle ja lisään nestettä pienissä erissä niin kauan että koostumus on sopiva. Menee ehkä 5 minuuttia niin on pehmeää.
Minä teen näin: 2 dl kuivaa soijarohetta, lisään siihen noin 1 dl kuumaa vettä. Annan turvota kulhossa hetken lisään soijaa ( kastiketta) lorauksen. Kuullotan sipulia pannulla öljyssä ja lisään siihen lopuksi soijarouheen (joka on tekeytynyt).
Käytän sitten esim kaalilaatikkoon tai makaronilaatikkoon. Jos teen bolognesea, teen ensin kattilassa tomattipohjan ja annan sen tekeytyä pitkään esim. tunnin ja lisään siihen "kuivat" soijarouheet. Kaikki nämä onnistuu hyvin.
Ilmeisesti joku liottaa ne ennen kypsennystä, joku liemi tai kastike? Siis jääkaapissa.
Ei soijarouheesta saa syötävää. Eihän se kuulu ihmisen ravintoon.
Jotkut vain ovat niin tyhmiä, että luulevat syövänsä terveellisesti näillä ihmiselle kuulumattomilla aineilla.
Suotakoon se heille, ei viitsitä kiusata.
Vierailija kirjoitti:
Ei soijarouheesta saa syötävää. Eihän se kuulu ihmisen ravintoon.
Jotkut vain ovat niin tyhmiä, että luulevat syövänsä terveellisesti näillä ihmiselle kuulumattomilla aineilla.
Suotakoon se heille, ei viitsitä kiusata.
En luule syöväni terveellisesti. Ei kiinnosta terveellisyys.
Soijarouhe on soijaöljyn sivuvirtatuote. 1950-luvulla siitä suunniteltiin tehtävän pahvia. Tällöin tutkijat uumoilivat, että ainakaan elintarvikkeita siihen ei tulisi pakata kovan fytoestrogeenipitoisuuden takia.
Nykyään ei enää välitetä.
Ja pahvilta se kyllä maistuu edelleen. Söin sitä monen vuoden ajan. En enää.
(Kuullotus oliiviöljyssä, nesteeksi hyvää kasvislientä ja vaikka valkoviiniä, jos on ihan pakko syödä)
Entinen vegaani, nykyinen terve
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei soijarouheesta saa syötävää. Eihän se kuulu ihmisen ravintoon.
Jotkut vain ovat niin tyhmiä, että luulevat syövänsä terveellisesti näillä ihmiselle kuulumattomilla aineilla.
Suotakoon se heille, ei viitsitä kiusata.
En luule syöväni terveellisesti. Ei kiinnosta terveellisyys.
Sama mulla, mutta jaksaako yrittää selittää kommentoijalle joka itse käyttää muista keskustelijoista niinkin kypsää sanaa kuin tyhmä :D
Soija ei ole niin terveellistä kuin luullaan. Ei kannata syödä sitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei soijarouheesta saa syötävää. Eihän se kuulu ihmisen ravintoon.
Jotkut vain ovat niin tyhmiä, että luulevat syövänsä terveellisesti näillä ihmiselle kuulumattomilla aineilla.
Suotakoon se heille, ei viitsitä kiusata.
En luule syöväni terveellisesti. Ei kiinnosta terveellisyys.
Sama mulla, mutta jaksaako yrittää selittää kommentoijalle joka itse käyttää muista keskustelijoista niinkin kypsää sanaa kuin tyhmä :D
Kyllä totuuden saa sanoa täälläkin.
Mä liotan kuumassa kasvisliemessä tai vaihtoehtoisesti vain vettä vedenkeittimestä ja mausteita perään. Imevät makua siinä turvotessaan. Sitten pannulle sipulin kanssa.
En usko ap tai sitten sulla on joku ihan eri tuote
Olen käyttänyt soijarouhetta (tummaa) yli 25 vuotta eikä kuullosta yhtään tutulta tuollainne.
Jos soijaa on pakko syödä, tofu on terveydelle paljon parempi valinta. Makuhermoillekin käy paremmin kuin rouhe. 📦
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei soijarouheesta saa syötävää. Eihän se kuulu ihmisen ravintoon.
Jotkut vain ovat niin tyhmiä, että luulevat syövänsä terveellisesti näillä ihmiselle kuulumattomilla aineilla.
Suotakoon se heille, ei viitsitä kiusata.
En luule syöväni terveellisesti. Ei kiinnosta terveellisyys.
Sama mulla, mutta jaksaako yrittää selittää kommentoijalle joka itse käyttää muista keskustelijoista niinkin kypsää sanaa kuin tyhmä :D
Kyllä totuuden saa sanoa täälläkin.
Mutta kuinka yksinkertainen täytyy olla että tuntemattomien ihmisten ruuat käy noin tunteisiin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei soijarouheesta saa syötävää. Eihän se kuulu ihmisen ravintoon.
Jotkut vain ovat niin tyhmiä, että luulevat syövänsä terveellisesti näillä ihmiselle kuulumattomilla aineilla.
Suotakoon se heille, ei viitsitä kiusata.
En luule syöväni terveellisesti. Ei kiinnosta terveellisyys.
Sama mulla, mutta jaksaako yrittää selittää kommentoijalle joka itse käyttää muista keskustelijoista niinkin kypsää sanaa kuin tyhmä :D
Kyllä totuuden saa sanoa täälläkin.
Mutta kuinka yksinkertainen täytyy olla että tuntemattomien ihmisten ruuat käy noin tunteisiin?
Ehkä kuitenkin sinulle käy tunteisiin totuuden kertominen.
Mä en koskaan pitänyt siitä joten en enää osta. Näin helppoa se on.
Itse olen keittänyt soijarouheen vedessä ennen sen lisäämistä makaronien sekaan makaronilaatikkoa tehdessä. Soijarouhe vaatii aika paljon nestettä, jottei se jää kovaksi.