Millaisia ruokia teette avokadosta?
Kommentit (11)
Pilkon avokadon keitetyn papupastan (Barillan kikherne- tai linssipasta) joukkoon, mukaan myös esim. puolitettuna kirsikkatomaatteja ja halutessa jotain juustoa - esim. fetaa, vuohenjuustoa tai parmesania. Oliiviöljyä ja mustapippuria maun mukaan.
Nopea, lastenkin tykkäämään ruoka. Ja suurin osa proteiinista tulee jo pastasta, joten lisukkeita ei tarvitse olla valtavasti. Papupastojen maku on todella lähellä tavallista pastaa, myös lasten kaverit ovat tykänneet meillä syödessään.
Salakaadosta teen pihvejä, paisteja ja palapaisteja sekä jauheliharuokia.
Syön sellaisenaan ruisleivän päällä.
Tai laitan salaattiin.
Viipaloiin avokadoa tomaatin kanssa lautaselle. Syön tätä tonnikalapihhvien kanssa.
Sellaisenaan mustapippurin ja soijakastikkeen kanssa.
Ihana dippi tulee siten, että pari avokadoa, valkosipulin kynsi ja vähän sitruunamehua muussataan sauvasekottimella. Voisin elää tällä.
🇺🇦🇮🇱
Tätä ei kysytty, mutta en osta enää avokadoja, koska niiden viljelyyn liittyy riistoa ja rikollisuutta
Ruisleivän päällä, salaatissa tai pastan kanssa.
En ollut varmaan vuoteen ostanut avokadoja, kunnes viikonloppuna taas. Tuossa ne on kipossa kypsymässä. Kohta varmaan taas jo huonoja kaikki :D
Guacamolen lisäksi tykkään siitä sitruunan ja suolan kanssa leivän päällä, munakkaassa tai salaatissa. Tuoreena ja kypsänä parasta. Sopii myös jälkiruokaan, mutta en itse käytä niissä. Avocado, punasipuli ja Mozzarella on myös hyvä yhdistelmä.