Mitä tarjoatte aattoaamun brunssilla?
Minulla suunnitteilla kylmäsavulohella ja tuorejuustotahnalla täytetyt croissantit, suomalaisia vadelmia ja mustikoita mascarponevaahdolla, riisipuuro ja pieniä banaanipähkinämuffinsseja. Juomina mimosat, kahvi, tee, kaakao, tuorepuristettu appelsiinimehu. Lisäisittekö tuohon vielä jotain?
Kommentit (26)
Otan yöpöydällä buranan ja keltaista jaffaa jääkaapista. Odotettavissa kaamea krapula.
Millaista tuorejuustotahnaa? Kaikki kuulostaa hyvältä. Hedelmiä voisi lisätä jos tahtoo.
Aamupalalla kahvia,tuoremehua,kinkkuleipä+keitetty kananmuna. Sama viikonloppuisin. Meillä ei mitään brunssia ole.
Hienolta kuulostaa. itse syön oikeastaan mieluummin jotain täyttävämpää ruokaa, vaikka uuniperunaa, mutta onhan tuo ylellisen kuuloista. Mieluummin söisin ihan ruisleipää, enkä croissanttia. Muffinsseistakaan en tykkää. Mutta onhan tuossa tuo riisipuuro...
Itse lisäisin pöytään kunnon leipäainekset ja kaikenmoiset leivänpäälliset.
Kävin vielä googlaamassa tuon mimosan, kun olin luullut, että se on alkoholiton juoma, vaan ei, siinäpä onkin sekoitettu kuohuviiniin appelsiinimehua. Voisin ehkä kerran maistaa, mutta oletan, en tiedä, että kuohuviini on parempaa ilman lisämehuja ja mehu ilman viiniä.
Mutta hienon kuuloista. Varmaan myös hyvää. En oleta, jos olen vaikka kylässä, että kaikki ruoka olisi minulle mieluista ja kivahan se on kokeilla kaikkea erilaistakin.
Vastapaistetut blinit kirjolohen ja smetanan ja sipulin kanssa. Kahvia ja teetä. Mustikkatuoremehua. Karjalanpiirakoita ja munavoita. Tuorehedelmäsalaatti.
Aattona brunssi? En ole kuullutkaan moisesta ikinä, miksi aattona aamupuolella pitäisi syödä erityisen tukevasti, kun illalla on juhla-ateria? Meillä on brunssi joulupäivänä, minusta on paljon fiksumpi niin. Mutta ihan ok tarjottavat sulla on, mutta päivää miettisin kyllä uudelleen.
Ihan tavallista leipää ja leikkelettä. Riisipuuron keittäminen on niin aikaa vievää ettei siihen viitsi alkaa kun on kuitenkin kinkun paistot ym. jouluruokien laitot.
Ei ehdi syödä eikä muutenkaan aamuisin syödä. Kinkku ulos uunista ja alkaa salaattien ja jälkiruoan teko, perunoiden kuorinta ym
Riisipuuroa, kuten missä tahansa kunnon talossa. Jälkiruoaksi piparia ja kahvia tai glögiä.
Vierailija kirjoitti:
Riisipuuroa, kuten missä tahansa kunnon talossa. Jälkiruoaksi piparia ja kahvia tai glögiä.
Yksin asuvana puuroja en keitä.Riisipuron ostan kaupan einestiskiltä ja mustikka keiton,oneksi mydän sitäkin pienissä tetroissa. Luulen syön vasta kerostalon ilmaisen joulu saunan jälkeen? Aamulla pelkää kahvia.Illakisi ostan valmisaterian.Nitä kokien tekmiä.Kalimpia pitää nälän.Ei sen kumempia.KohokohtaHaudalla käynti on tietysti aamulla aikaisin.Kuski jolle kydin maksan,mene töihin kello 8-9 välillä liukuma aika pieni liike..
Vierailija kirjoitti:
Vastapaistetut blinit kirjolohen ja smetanan ja sipulin kanssa. Kahvia ja teetä. Mustikkatuoremehua. Karjalanpiirakoita ja munavoita. Tuorehedelmäsalaatti.
Meillä kylmä raikas tuorehedelmä salaatti on joulupäivällisen jälkiruoka.
Eikä ole mitään brunsseja jouluaattoaamuna.
Kaikki jouluherkut tarjotaan joulupäivällisellä, johon kokoontuu meillä, syömään kahdeksan henkilöä.
Siinä on tarpeeksi hommaa jouluaatolle, kun valmistelee tuon jouluaterian, kattaa ja koristelee ruokapöydän.
Lounaaksi ehkä riisipuuroa, tms.
Ei siinä ehdi aamulla mitään blinejä paistelemaan, eikä voisarvia täyttelemään.
Jouluaaton juhlavin ja paras ja kallein ateria, on lähes kaikissa kodeissa jouluaaton päivällinen.
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallista leipää ja leikkelettä. Riisipuuron keittäminen on niin aikaa vievää ettei siihen viitsi alkaa kun on kuitenkin kinkun paistot ym. jouluruokien laitot.
Riisipuuro kylläkin valmistuu ihan itsekseen, haudutuskattilassa.
Mutta riisipuuro voi olla myös joulupäivän lounas.
Riisipuuroa ja luumusoppaa