Miten voi ja sokeri vatkataan käsin vaahdoksi? Pitääkö se voi ensin sulattaa??
Nimittäin on ihan kylmää ja en pysty vatkata mitenkään. Tiikeri kakkua olen tekemässä. Konetta ei ole..
Kommentit (10)
Ei pidä mennä sulattamaan voita, sen jälkeen ei onnistu.
Vierailija kirjoitti:
Ei pidä mennä sulattamaan voita, sen jälkeen ei onnistu.
No sehän kestää sit ikuisuuden et voi vatkata?!!
Sulata voi vaikka mikrossa, sen jälkeen vatkaat sokerin kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Pitää antaa pehmitä mutta käsin on kova homma vatkata eli käsivispilällä .
Itse olen ihan puulusikallakin saanut voin ja sokerin tarpeeksi sekaisin kuivakakkuja varten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei pidä mennä sulattamaan voita, sen jälkeen ei onnistu.
No sehän kestää sit ikuisuuden et voi vatkata?!!
Sen verran voi sulattaa että pehmenee, mutta jos sulaa kokonaan niin ei onnistu enää vaahdottaminen sokerin kanssa, se kun on ideana että tulisi kuohkeampi. Voit kokeilla jos et usko.
Ei siitä ole tarkoitus tulla samanlaista vaahtoa kuin kananmunista ja sokerista.
Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa puuhaarukalla. Niin minä tein ennen kuin sain hankittua sähkövatkaimen. Onnistuu, mutta vaatii viitseliäisyyttä ja vähän käsivoimia.
Ei siitä kuohkeaa vaahtoa tulekaan, vaan rakeista kellertävää tahnaa.
Mä laitan voin aina mikroon niin että se pehmenee mutta ei sula kokonaan. Ei ole haitannut vaikka olisi osittain sulanutkin. Voi-sokerivaahtoa ei edes tarvitse pahemmin vatkata. Esim. tässä on testattu pelkkää nopeaa sekoitusta ja pidempään vatkausta eikä lopputuloksessa ole eroa:
https://www.kinuskikissa.fi/myytinmurtaja-testaa-voin-ja-sokerin-vaahdo…
Pitää antaa pehmitä mutta käsin on kova homma vatkata eli käsivispilällä .