Mitä tarkoittaa riisi keittoohjeessa lukee " valutettu riisi"
Kommentit (13)
Sitä että valutetaan lävikössä/siivilässä pois se vesi jossa olet riisin keittänyt.
Vierailija kirjoitti:
Keitetty riisi huuhdellaan kylmällä vedellä kuten pasta.
Ei muuten huuhdella kumpaakaan, ainakaan jos haluat että ne maistuu jollekin.
Jos se on ohjeen alussa, niin se kypsentämätön riisi huuhdellaan kylmällä vedellä tai pestään tai mitä siinä ohjeessa sitten sanotaankin ja valutetaan sen jälkeen.
Olen aina ymmärtänyt, että jos keittämisajan päätyttyä jää riisin sekaan vettä, valutetaan vesi pois siivilän tms. avulla.
Sama juttu kuin jauhenlihassa eli riisikin kuuluu pestä.
Vierailija kirjoitti:
Jos se on ohjeen alussa, niin se kypsentämätön riisi huuhdellaan kylmällä vedellä tai pestään tai mitä siinä ohjeessa sitten sanotaankin ja valutetaan sen jälkeen.
Tämähän se on. Mutta tarvitseeko noin oikeasti tänä päivänä tehdä? Vai onko sillä tarkoitus poistaa tärkkelystä tms.?
Vierailija kirjoitti:
Olen aina ymmärtänyt, että jos keittämisajan päätyttyä jää riisin sekaan vettä, valutetaan vesi pois siivilän tms. avulla.
Tätä siinä ohjeessa varmasti tarkoitetaan. Joihinkin keitto-ohjeisiin siis annetaan aika iso veden määrä, jolloin riisi lähinnä keittyy samalla tavalla kuin vaikka pasta isossa vesimäärässä, toisissa ohjeissa taas veden määrä on huomattavan pieni ja riisi enemmänkin hautuu ja imee itseensä koko vesimäärän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos se on ohjeen alussa, niin se kypsentämätön riisi huuhdellaan kylmällä vedellä tai pestään tai mitä siinä ohjeessa sitten sanotaankin ja valutetaan sen jälkeen.
Tämähän se on. Mutta tarvitseeko noin oikeasti tänä päivänä tehdä? Vai onko sillä tarkoitus poistaa tärkkelystä tms.?
Kyllä kannattaa tänäkin päivänä huudella riisi ennen käyttämistä. Vaikuttaa ainakin paremmissa riiseissa koostumukseen, poistaa pinnalta epäpuhtauksia jne.
Vierailija kirjoitti:
Olen aina ymmärtänyt, että jos keittämisajan päätyttyä jää riisin sekaan vettä, valutetaan vesi pois siivilän tms. avulla.
Juuri näin, mutta oikeaoppisesti kattilaan laitetaan kylmää vettä niin että riisi peittyy, sekoitetaan, ja vasta sen jälkeen siivilöidään. Näin saadaan aikaan paakkuuntumatonta ja irtonaista riisiä.
Mielestäni riisin keitto on mennyt pieleen, jos riisi vielä kypsyttyään lilluu vedessä. Huuhtelussa on mieltä vain, jos on tarkoitus laittaa riisi kylmänä esimerkiksi salaattiin. Lähtisin siitä, että ap:n resepti on peestä tai 80-luvulta.
Keitetty riisi huuhdellaan kylmällä vedellä kuten pasta.