Paras ulkomailla syömäsi ruoka-annos?
Turkissa hieman suomalaista kebappia vastaava ruokalaji tunnetaan nimeltä Köfte.
Köfte on crillattua jauhelihaa eri suhteissa lammasta, sikaa, nautoja. Avotulella tehtynä, EI sähköllä joka ponnetonta.
Omassa hotellissani Alanyassa oli rannalla Köfteä beduiinien teltassa. Köftepullat, kuin kebappin ja lihapullien ristisiitos hiilillä crillattuna!
Olen matkustellut laajasti mutta Turkissa yllätti tuo köfte, ihanaa!
Kommentit (19)
Tietenkin Kiovan kana Pietarilaisessa hotelli Astoriassa. Eräs saksalainenkin olisi syönyt siellä, mutta hän ei päässyt sisään.
Vierailija kirjoitti:
EI olllut ulkomailla mutta texmex salaatti.
Toiinen oli broilersalaatti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
EI olllut ulkomailla mutta texmex salaatti.
Toiinen oli broilersalaatti.
Minusta nuo salaaatit on tulevaisuuden ruokia jos niissä on hyvä kastike.
Sain Tel Avivissa aivan mielettömän hyvää aasialaista ruokaa. Ei ollut tulista mutta jokin siinä annoksessa jäi mieleen kun muistan sen vielä näin 13 vuoden jälkeenkin. :-)
Eräässä aasialaisessa katukeittiössä oli jotain grillattuja kalavartaita. Vahvasti maustettua ja tummaksi paistettua. Hyvää oli. En uskaltanut kysyä tarkemmin.
Thaimaassa söin Lidlin pizzoja koko loman. Viikon matka niin otin 2 pakettia salami pitsaa mukaan, 6 pitsaa. Hotlassa löin jääkaappiin.
Sen verta tullut tahkopalloa kierrettyä että osaa välttää pahimmat turistivirheet kuten ripulin.
Ja hyvähän tuo on tuo pitsa ja varmasti thaikuista ei salamia helpolla saa ja erittäin hyvältä maistuu parvekkeella merta katsellen nautittuna. Pullotettu juomat parhaita, alkoholikin voi vatsaa rauhoitella bakteereilta
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
EI olllut ulkomailla mutta texmex salaatti.
Toiinen oli broilersalaatti.
Minusta nuo salaaatit on tulevaisuuden ruokia jos niissä on hyvä kastike.
SItten niiiden pitää olla myös tarpeeksi ruokaisia eli energiapitoisuus ja tervys että proteiini, hiilihydraaatti ja vitamiinipitoisuudet ovat kohdillaan.
Otin teneriffalle mukaan hk sinistä ja turunsinappia ja vetelin kylmiltään altaan reunalla muiden katsoessa kunnioittavasti.
Kerran Pohjois-Norjassa siskoni kanssa vietimme illan ja alkuyön tunturijärvellä kalastamassa. Vettä satoi koko ajan ja mäkäräisiä oli ihan tolkuttomasti. Saimme kuitenkin hyvin taimenia. Lopulta rämmimme yöllä takaisin asuntoautolle. Keitimme uusia perunoita, paistoimme taimenet ja söimme ne paikallisen katkarapusalaatin kannsa.
Haisimme hyttysmyrkyltä, ilma oli kostea ja kumpikin rättiväsyneitä. Sade kuitenkin lakkasi ja keskiyön aurinko alkoi paistamaan. Sitä sitten ihailimme rieslingiä juoden ja ateriastemme nauttien. Tuo on paras ateria, minkä olen syönyt yhtään missään. Ja kyllä, kertakäyttöastioilta söimme.
Lontoossa Gordon Ramsayn ravintolassa oli kaikki hyvää, mutta parhaiten muistan jonkun medium kypsän prässätyn nautasuorakaiteen. Ja ainut paikka missä olen viinin vihaajana saanut hyvää valkoviiniä.
Pariisissa söin kotona tehtyjä raikkaita voileipiä ja palan painikeeksi nautin keskiketterän Eiffel tornin juurella.
Ihania muistoja!
Vierailija kirjoitti:
millainen ruuan valmistustapa tuo crillaaminen on kun en tunne.
Sita harrastavat turkkilaiset beduiinit.
Italiassa Marchen maakunnassa pienessä vuoristokylässä tryffeliravintolassa syödyt tryffeliomeletti ja tryffelipasta. Molempiin oli höylätty reilusti tryffeliä. Että voi yksinkertainen ruoka olla hyvää!
EI olllut ulkomailla mutta texmex salaatti.