Miksi teollinen ruoka on niin hyvää?
Aito kotiruoka ei maistu lähellekään niin hyvältä.
Lisäaineilla näköjään tehdään taikoja ruuan makuun. Siksi syönkin vain valmiita ruokia.
Kommentit (11)
Hyvää? Sä olet pilannut makuaistisi.
Valmisruuat tehdään tarkoituksella "hyvänmakuisiksi" ja myös sellaisiksi, että ne lisäävät nälkää.
Ei ruokamyyjät tyhmiä ole. Ostajat ne tyhmiä on.
Kun ruoan maku (kirjaimellisesti) vesitetään pitkän valmistusprosessin aikana, niin että raaka-aineet menettävät makunsa, on lopputulosta tietysti paranneltava, jotta se maistuisi kuluttajille. Lisäaineilla parannetaan ruoan makua, ulkonäköä, säilyvyyttä ja rakennetta. Teollisuusmaissa kuluttaja syö keskimäärin 6-7 kiloa lisäaineita vuodessa!
Kaikki eivät ole samaa mieltä aloittajan kanssa. En itse ainakaan tunne montakaan, jonka mielestä teollisesti tuotetut einekset olisivat hyvänmakuisia.
Toki ymmärrän, että jos ei osaa maustaa ruokia, valita oikeita raaka-aineita eikä kypsentää ruokia oikein, valmisruoka voi olla houkuttelevampi vaihtoehto. Tai jos syö aina yksin eikä omista pakastinta. Silloin hintakin voi tuntua kohtuulliselta.
Koska minulla on perhe ruokittavana, ei minulle tulisi mieleenkään valita ostoskärryyn eineksiä tai valmisruokia. Syinä ihan ensisijaisesti maku, toisena taloudellisuus, sitten lisäaineiden minimointi ja perinteiden opettaminen lapsille.
Ainoa hyvänmakuinen valmisruoka on Helsingin makkaratehtaan kasvisrulla. Kaikki muut maistuvat liian teolliselta tai huonoilta.
Vierailija kirjoitti:
Kaikissa eineksissä on se sama aromivahventeen maku. Aluksi ruoka hämäävästi maistuu hyvältä ja tekee mieli suorastaan ahmia ja kun puolet on syöty alkaakin jo ällöttämään.
Juuri näin. Aromivahvenne eli natriumglutamaatti häiritsee kylläisyyshormoonin toimintaa joka saa ihmisen syömään yli tarpeen.
Mikai kakka on niin hyvää? Tykkään syödä kakkaa kun muut syövä huttuva.
Kyllä minä syön ennemmin einesmaksalaatikkoa kuin vaikkapa jotain ihme hummeria tai sisäfilettä.
Näin tekevät kaikki tolkun ihmiset.
Minusta kaikki teollinen ruoka ei ole hyvää. Riippuu valmistajasta ja tuotteesta. Kotiruoistakin osa onnistuu paremmin ja osa huonommin. Hyviksi havaitut sekä koti- että eineskategorioista sitten valitaan jatkoon :)
Kaikissa eineksissä on se sama aromivahventeen maku. Aluksi ruoka hämäävästi maistuu hyvältä ja tekee mieli suorastaan ahmia ja kun puolet on syöty alkaakin jo ällöttämään.