Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tiikerikakku

Jauhopeukalo
24.05.2022 |

Herkkua vai ei niinkään?

Kommentit (33)

Vierailija
1/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistan lapsuuden herkun, useampi vuosi on syömisestä

Vierailija
2/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi tiikereistä tehdään kakkuja?!? Eikö eläinsuojelulaki kiellä sen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pahanmakuista ja tylsä valmistaa.

Varmasti toki on satavarma valinta tehdä leivonnasta mitään tietämättömillekään.

Vierailija
4/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nam.

Vierailija
5/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää, kunhan on sopivan kosteaa.

Vierailija
6/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvää, kunhan on sopivan kosteaa.

just meinasin samaa, vaik vähän littanaa. Ei liian kuohkeaa. Taikina on namia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Klassikko.

Vierailija
8/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosikkini ollut aina. Jos on teetä ja tiikerikakkua kaikki on hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perinteisestihän kakku on kuiva ja mauton. Hyvin tehtyä olisi kyllä kiva maistaa. Kostea jä täyteläinen. Suklaanappeja, vaniljaa, voita... Voisko keltaista raitaa piristää vaikka jollain hedelmällä

Vierailija
10/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millä teette raidat? Pistelläänkö haarukalla edelleen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
11/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää. Tosin vielä enemmän tykkään ihan kokonaan suklaakakusta. Tärkeintä on, että kuivakakku on mureaa ja pehmeää.

Vierailija
12/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurta herkkua, kunhan lopputulos on tarpeeksi kostea ja tummaa taikinaa on enemmän kuin vaaleaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pahanmakuista ja tylsä valmistaa.

Varmasti toki on satavarma valinta tehdä leivonnasta mitään tietämättömillekään.

Mitä oikein tarkoitaat.

Tiikerikakku tehtiin ja tehdään edelleen, jauhoista, voista, kananmunista, sokesrista, sekä pienestä ostasta kermaa.

Koristeeksi väliin sekoitetaan osa taikinasta, johon taikinaosaan lisätään kaakaojauhetta ja vaniljasokeria.

Maistutuvimmasta ja luonnollisimmista aineista ei  kuivakakkua enää voisi valmistaa.

Ei silloin, eikä edes näinä aikoina.

Kaikkien kakkujan parhaimmat aineet ovat aina olleet, voi, kerma, kananmunat sekä niihin lisättävät mausteet, kuten aito vaniljasokeri ja kaakoa.

Tuskin toi kommentoija on edes ikipäivänä maistanut Tiikerikakkua, yhtään mistään.

Se on nimittäin jo  vanhanaikainen kuivakakku, näinä uusien aikojen lime sun kemiallisten  mauseiteiden myötä.

Mutta koskaan millonkaan ei häviä eikä katoa, kaikki ne menneiden aikojen upeat reseptit, joiden raaka-aineina olivat tuoreet ja puhtaat ja tuoreet ja tuotteet: Voi, kerma, kananmunat ja sokeri ja vanilja.

Nykyiset kauppojen valmiit kakut ja keksit sun muut, eivät ole voita ole edes nähneet.

Ne on valmistettu jostain öljystä, kanamunajauheesta, sekä tekoaineilla tehdystä vanilja-aromista.

Vierailija
14/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pahanmakuista ja tylsä valmistaa.

Varmasti toki on satavarma valinta tehdä leivonnasta mitään tietämättömillekään.

Mitä oikein tarkoitaat.

Tiikerikakku tehtiin ja tehdään edelleen, jauhoista, voista, kananmunista, sokesrista, sekä pienestä ostasta kermaa.

Koristeeksi väliin sekoitetaan osa taikinasta, johon taikinaosaan lisätään kaakaojauhetta ja vaniljasokeria.

Maistutuvimmasta ja luonnollisimmista aineista ei  kuivakakkua enää voisi valmistaa.

Ei silloin, eikä edes näinä aikoina.

Kaikkien kakkujan parhaimmat aineet ovat aina olleet, voi, kerma, kananmunat sekä niihin lisättävät mausteet, kuten aito vaniljasokeri ja kaakoa.

Tuskin toi kommentoija on edes ikipäivänä maistanut Tiikerikakkua, yhtään mistään.

Se on nimittäin jo  vanhanaikainen kuivakakku, näinä uusien aikojen lime sun kemiallisten  mauseiteiden myötä.

Mutta koskaan millonkaan ei häviä eikä katoa, kaikki ne menneiden aikojen upeat reseptit, joiden raaka-aineina olivat tuoreet ja puhtaat ja tuoreet ja tuotteet: Voi, kerma, kananmunat ja sokeri ja vanilja.

Nykyiset kauppojen valmiit kakut ja keksit sun muut, eivät ole voita ole edes nähneet.

Ne on valmistettu jostain öljystä, kanamunajauheesta, sekä tekoaineilla tehdystä vanilja-aromista.

Ihan olen minä, kommentoija, leipuri-kondiittori.

Tylsää se siis on useillekin meistä. =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suurta herkkua, kunhan lopputulos on tarpeeksi kostea ja tummaa taikinaa on enemmän kuin vaaleaa.

Se ei ole Tiikerinkakun idea.

Tiikerinkakun idea on se, että siinä maistuvana koristeena tiikeriraidat, vaalean kakun koristeena.

Ne tiikeriraidat antavat kakulle kaakaon eli suklaan sekä sen taikinassa olevan vaniljan maun-

Kokonaan erikseen ovat taas suklaakakut, jotka pyritäänkin jättämään hiukan kosteiksi.

Ja joihin ei käytetä kaakaota, vaan sulatetteua suklaata.  Noista aineista todellinen suklaakakku tehdään.

Ei sitä voi verrata Tiikerikakkuun, joka maistuu parhaimmalta vasta muutaman päivän viileän säilytyksen jälkeen.

Vierailija
16/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä!

Ylistys Tiikerikakulle🥂😊💕

Vierailija
17/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suurta herkkua, kunhan lopputulos on tarpeeksi kostea ja tummaa taikinaa on enemmän kuin vaaleaa.

Se ei ole Tiikerinkakun idea.

Tiikerinkakun idea on se, että siinä maistuvana koristeena tiikeriraidat, vaalean kakun koristeena.

Ne tiikeriraidat antavat kakulle kaakaon eli suklaan sekä sen taikinassa olevan vaniljan maun-

Kokonaan erikseen ovat taas suklaakakut, jotka pyritäänkin jättämään hiukan kosteiksi.

Ja joihin ei käytetä kaakaota, vaan sulatetteua suklaata.  Noista aineista todellinen suklaakakku tehdään.

Ei sitä voi verrata Tiikerikakkuun, joka maistuu parhaimmalta vasta muutaman päivän viileän säilytyksen jälkeen.

Itse suosinkin juuri Sacheria. Kuivakakut eivät ole koskaan olleet omaan makuuni. (Eivät syödä eivätkä valmistaa).

Vierailija
18/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon syönyt semmosta mihkä tuli suklaapaloja niihin kaakaoraitoihin ja valkosuklaapaloja vaaleaan taikinaan <3

Vierailija
19/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pahanmakuista ja tylsä valmistaa.

Varmasti toki on satavarma valinta tehdä leivonnasta mitään tietämättömillekään.

Olet varmaankin saanut kaupan Pirkka-kakkua tmv tai jonkun kotileipurin margariiniin tehdyn kakun. Tässä kakussa, jos missä maistuu jos kakku on tehty korvikeaineisiin. Maistuu myös se, jos on käytetty vanhentunutta voita, kamalaa siitäkin tulee. Jos on kunnolliset aineet, tulos takuuvarmasti iso nam.

Vierailija
20/33 |
24.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on niiiiiiin hyvää ja kahviloista ei ikinä saa kuivakakkua, miksi?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän yhdeksän