Avo- vai ei-avoin keittiö
Pitääkö nykypäivänä olla avokeittiö, että saa asuntonsa myytyä? Meillä siis ei ole avointa keittiötä ja mietitään tämän asunnon myyntiä, mutta onko "suljettu" keittiö kovakin turn-off?
Kummasta te, arvon raati, pidätte enemmän?
Peukku ylös = ei-avoin
Peukku alas = avoin
Saa kertoa myös plussia ja miinuksia molemmista.
Kommentit (29)
Erillinen keittiö on paras, ei leviä ruoanlaiton tuoksut ympäriinsä ja päällä oleva astianpesukone ei häiritse esim. leffan katselua.
Ehdottomasti erillinen keittiö. Avokeittiössä ei voi kokkailla mitään käryävää.
Avokeittiöratkaisussa parhaillaan asuvana vastaan EHDOTTOMASTI ERILLINEN KEITTIÖ! Ja tämä on sentään iso tila jossa keittiö ei ole se pikkukämppien keittiökaapit olohuoneen seinällä-tyyppinen ratkaisu, vaan keittiö jää ison takkaleivinuunin ja pikkuseinän taakse vähän piiloon oleskelutilasta. Silti etenkin kodinkoneiden äänet häiritsee.
Vastasin avo mikä meillä nyt on, mutta paras olisi sellainen puoliavoin mikä oli meidän edellisessä kodissa. Kaikissa sitä aikaisemmissa on ollut erillinen keittiö ja koska neliömäärä on ollut rajallinen niin ovat olleet pikkukoppeja. Ruuankäryt ei oo sen sijaan levinneet avokeittiöstä tai puoliavoimesta yhtään sen enempää kuin niistä erillisistäkään.
Nykyisin tehdään esteettömyysvaatimusten takia niin paljon avokeittiöitä, että uskoisin suht tilavan erillisen keittiön olevan jopa plussaa asuntomarkkinoilla.
Erillinen. Kun sieltä poistuu niin se jää ajatuksenakin taka-alalle. Jos se on seinällä niin sitä miettii tiskejä ja tulevaa päivällistä yms kun sinnepäin vilkaisee.
Itse en edes harkitse asuntoja joissa on avokeittiö tai keittotila.
Avokeittiö ehdottomasti. Pidän enemmän avarista tiloista. Uusissa taloissa on niin hyvä ilmanvaihto ettei käryä leviä mihinkään, ja siisti ja kauniisti kalustettu keittiö sopii hyvin olohuoneen jatkeeksi.
Av:llä avokeittiöitä tunnutaan vihaavan, mutta oikeassa elämässä useimmat lähipiiristä pitävät niistä enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Avokeittiö ehdottomasti. Pidän enemmän avarista tiloista. Uusissa taloissa on niin hyvä ilmanvaihto ettei käryä leviä mihinkään, ja siisti ja kauniisti kalustettu keittiö sopii hyvin olohuoneen jatkeeksi.
Av:llä avokeittiöitä tunnutaan vihaavan, mutta oikeassa elämässä useimmat lähipiiristä pitävät niistä enemmän.
Kuinka uusi talo tarvii olla? Kun 2020 valmistuneessa käryt leviää.
Nimimerkillä ei enää ikinä avokeittiötä
Ruuan käryjen leviäminen asuntoon riippuu paljolti liesituulettimen tehokkuudesta. Kokemuksesta voin sanoa että sellaisella joka "suodattaa" ilman ja puhaltaa sen takaisin samaan tilaan ei tee hevonvittuakaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Avokeittiö ehdottomasti. Pidän enemmän avarista tiloista. Uusissa taloissa on niin hyvä ilmanvaihto ettei käryä leviä mihinkään, ja siisti ja kauniisti kalustettu keittiö sopii hyvin olohuoneen jatkeeksi.
Av:llä avokeittiöitä tunnutaan vihaavan, mutta oikeassa elämässä useimmat lähipiiristä pitävät niistä enemmän.
Kuinka uusi talo tarvii olla? Kun 2020 valmistuneessa käryt leviää.
Nimimerkillä ei enää ikinä avokeittiötä
Meillä on 2022 rakennettu eli uusi ja kyllä käry leviää mutta kappas, se haihtuu tosi nopeesti. Meillä on aina ennen ollut vanha asunto, 50l,60l,70l ja viimeiset 14v 80-luvun ja niissä jäi käry paljon kauemmaksi aikaa oli keittiö sitten erillinen tai puoliavoin. Ilmanvaihto on ihan eri luokkaa.
Suljetusta keittiöstä loppuu tila heti kun ruvetaan ruokaa kunnolla laittamaan. Sopii johonkin maatilakartanoon mutta alle 350 neliön okt en todellakaan laittaisi suljettua keittiötä.
Ei avo ehdottomasti!! Ahistavaa, kun kaikki on samassa tilassa. Oma erillinen keittiö on ihana asia
Vierailija kirjoitti:
Suljetusta keittiöstä loppuu tila heti kun ruvetaan ruokaa kunnolla laittamaan. Sopii johonkin maatilakartanoon mutta alle 350 neliön okt en todellakaan laittaisi suljettua keittiötä.
Suljetussa keittiössähän sitä tilaa on, kun seinät on täynnä pöytäpintaa. Avomallissa taas on vain yhdellä, korkeintaan kahdella seinällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Avokeittiö ehdottomasti. Pidän enemmän avarista tiloista. Uusissa taloissa on niin hyvä ilmanvaihto ettei käryä leviä mihinkään, ja siisti ja kauniisti kalustettu keittiö sopii hyvin olohuoneen jatkeeksi.
Av:llä avokeittiöitä tunnutaan vihaavan, mutta oikeassa elämässä useimmat lähipiiristä pitävät niistä enemmän.
Kuinka uusi talo tarvii olla? Kun 2020 valmistuneessa käryt leviää.
Nimimerkillä ei enää ikinä avokeittiötä
Meillä 2021 ja ei tule käryjä. Joko se yksi vuosi ratkaisee, tai sitten teille on rakennettu huono ilmanvaihto.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suljetusta keittiöstä loppuu tila heti kun ruvetaan ruokaa kunnolla laittamaan. Sopii johonkin maatilakartanoon mutta alle 350 neliön okt en todellakaan laittaisi suljettua keittiötä.
Suljetussa keittiössähän sitä tilaa on, kun seinät on täynnä pöytäpintaa. Avomallissa taas on vain yhdellä, korkeintaan kahdella seinällä.
Mut kato avokeittiössä voi kokata koko olohuoneessa ;)
Joo, erillistä keittiötä kannatan minäkin.
Keittiö erikseen. Se on minun lempipaikka ja voin jättää tiskit ym sinne, ja poimin vasta vieraiden lähdettyä. En haluaisi avokeittiötä millään.
Systemaattiseen ruoanlaittooon pyrkivä ympäristö on varmasti hyvä ratkaisu eli tarkoiitta sitä että ruoan laitto vaikka raskaan työpäivän jälkeen ei tunnu liian ylivoimaiselta ja kuormita liikaa vaan pyritään helpottamaan stä erinäiisin ratkaisuin tyyliin että raaka aineet on poimittavissa helposti läheltä, työtasot on sellaiset että siihen mahtuu kerralla tavaraa sen verran etttä ne on helposti saatavilla kun ruokaa valmistaa jotta ei tarvitse niitä lähteä ruoanlaiton aikana poimimaaan yksitellen. On esim paistamiseen tarvittavat pannut ja lastat helposti ja nopeasti saatavillla, mausteet selkeästi omilla tutuilla paikoillaan samoten jääkaapisssa ja pakasteessa oikeilla ja tutuilla paikoillaaan. Eli yleisesti ottaen mikä ruoan laittoa helpottaa ja tarvikkeet ja varusteet sekä raaka aineet ovat niin että ne on helposti käytetävissä ja niiitä osataan käyttää oikein.
Suljettu keittiö on parempi mutta sitten pitää olla myös juhlavampi ruokailutila tai -huone.