Kooälmannes suomalaisista heittää päivittäin 20 kiloa ruokaa roskiin koska Suomessa ruoka on liian halpaa
Moni asiantuntija moninkertaistaisi kaupassa myytävien ruokien hinnat sillä nykyisellään ruoan hintalappu on liian alhainen ja pitää hintojen nopeaa nousua hyvänä asiana koska hintojen nousu vähentäisi niiden ihmisten kulutusta joilla on varaa heittää joka päivä ämpärillinen syömäkelpoista ruokaa roskikseen mikä puhuu sen puolesta että suomalaisilta löytyy varaa maksaa ruoasta nykyistä enemmän.
Kommentit (16)
En osta edes kahdessa viikossa 20 kiloa ruokaa, joten miten saisin sitä roskiin tuollaisia määriä?
*vuosittain. Mutta on siinä silti paljon ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Lainaus: Mutta keskimäärin suomalainen heittää ruokaa roskiin vuodessa 2025 kiloa.
Mistä te näitä lukuja keksitte? Tuo on päivässä alle 6 kg!
Rikkaiden tapojen vuoksi muut joutuvat taas kärsimään. Nostetaan rikkaiden verotusta huomattavasti mieluummin kuin ruoan hintaa.
Täysin samaa mieltä hävikkiruuasta. Se on sietämätön ajatus ilmaston ja maailman nälkää näkevien kannalta. Meidän on pystyttävä parempaan.
En ole kuitenkaan varma ruuan hintojen korottamisesta. Osalla on oikeasi rahasta tiukkaa ja heihin ruuan hinnan nousu osuisi pahasti. Pitäis löytää joku muu keino. Mutta mikä?
Ei saa nostaa rikkaiden verotusta. Kaikkien pitää kärsiä, ja köyhien pitää kärsiä eniten!
Kaupat heittää ruokaa roskiin myös ihan järkyttävät määrät, miksei niitä pakoteta kaikkia lahjottamaan hävikkiruokaa vähävaraisille? Olen omin silmin nähnyt että suurin osa pois heitetystä ruoasta on täysin käyttökelpoista, esim 2kg omenapussissa yksi kolhiintunut omena joten koko pussi roskiin...
Osa porukasta syö liikaa ja juuri halpaa roskaruokaa. Luisumme jenkkien tielle. Mitä köyhempi, sitä lihavampi paradoksaalisesti.Hälytyskellojen pitäis soida. Se on tietty eri ongelma osin kuin hävikkiruoka, mutta yhteistä on ruuan hinnoittelun ongelmallisuus.
Menee vanhaksi. En syö päiväysvanhaa.
Hyviä keinoja vähentää roskaamista olisi tiedon levitys ruokien säilytyksestä ja pilaantumisista (etenkin kasvikset pilaantuvat herkästi) sekä tietoja paikoista, joihin voisi viedä ruokaa, jota ei itse pysty syömään (Ostin vieraille kahvia, ja nyt puoli pussia homehtuu kaapissa)
Ei ole halpaa. Oikea syy on ruuan nopea pilaantuminen ja päivämäärät. Harva tuoreruoka kestää. Ja ruokahalu voi yhtäkkiä joillakin kadota, palautua jne. On erilaisia sairauksia ja tiloja ihmisillä.
Vierailija kirjoitti:
Hyviä keinoja vähentää roskaamista olisi tiedon levitys ruokien säilytyksestä ja pilaantumisista (etenkin kasvikset pilaantuvat herkästi) sekä tietoja paikoista, joihin voisi viedä ruokaa, jota ei itse pysty syömään (Ostin vieraille kahvia, ja nyt puoli pussia homehtuu kaapissa)
Kahvi ei homehdu suljetussa pussissa, mutta kahvin rasva härskiintyy. Laita kahvi pakastimeen, niin se säilyy pitempään, seuraavillekin vieraille.
Lainaus: Mutta keskimäärin suomalainen heittää ruokaa roskiin vuodessa 2025 kiloa.