Antakaa vinkkejä vuohenjuuston käyttöön? Ja mikä olisi hyvä merkki?
Söin joskus tosi hyviä vuohenjuustoleipiä. Miten lie tehty?
Ja joskus nami-vuohenjuustoa jossain salaatissa.
Mutta... olenpa maistanut myös todella pahaa ja kitkerää vuohenjuustoa, siksi en ole uskaltanut sitä vielä itse ostaa enkä kokeilla :(
Löytyisikö teiltä vinkkejä?
Kommentit (6)
Nämä sopii pikkupaloiksi esim keiton kanssa, leikkaan yleensä patongista suoria viipaleita niin sellainen n. 5 cm halkaisijaltaan juustopötkylästä (merkkiä en muista) leikattu kiekko peittää sen passelisti. Leipäviipaleille siis juustoviipaleet päälle, hiukan tuoretta rosmariinia palasteltuna ja vielä valuta hiukan voimakasta (tummaa) hunajaa päällimmäiseksi. Nopea gratinointi ja herkku on valmis!
olemme tehneet kanafileitä, joiden päälle olemme laittaneet vuohenjuustoviipaleita. Eli ensin ollaan paistettu (uunissa tai paistinpannulla) kanafileet ja sen jälkeen laitettu muutamiksi minuuteiksi kanafileet vuohenjuusto päällään uuniin grillivastuksen alle saamaan väriä ja sulamaan. Lisäksi monesti lohkoperunoita ja patonkia.
Toinen tapa on ollut ostaa Creme Bonjour vuohenjuustotuorejuustoa ja jokainen on saanut ottaa siitä pakkauksesta omalle lautaselleen juustoa sen mukaan, mitä itse kukin on halunnut. Meidän 4-vuotiaskin on todella ihastunut tähän juustoon, mutta ei välitä niinkään noista aidoista vuohenjuustoista, koska ne ovat niin voimakkaan makuisia.
Tässä hyvä ohje lämpimille vuohenjuustoleiville:
6 siivua vaaleaa leipää
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 pkt vuohenjuustoa
4 rkl pinjansiemeniä
timjamia
oliiviöljyä
mustapippuria
(hunajaa)
-Viipaloi leipä, valuta tomaateista liika öljy pois.
-Pirskottele leiville öljyä, lado uunipellille ja grillaa 200 C uunissa n. 3-4 minuuttia.
-Leikkaa vuohenjuustot reiluiksi viipaleiksi, kolme siivua per leipä.
-Ota leivät uunista ja aseta kukin viipale oman folion päälle. Laita leipien päälle tomaatit, vuohenjuustosiivut ja pinjansiemenet. (Valuta päälle vähän hunajaa). Mausta timjamilla ja pippurilla. Pirskauta sekaan vielä öljyä ja sulje nyytit.
-Paista nyyttejä 220 C uunissa n. 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa heti.
Tuo hunaja on minun oma lisäys reseptiin. Sen maku sopii mielestäni loistavasti vuohenjuuston kanssa.
Edellä jo kerrottiinkin vuohenjuusto-broileri ruuasta. Muunnelma siitä: Lado uunivuokaan limittäin ohuita broilerleikkeitä/fileitä, tomaattisiivuja, vuohenjuustosiivuja, pippuria ja basilikaa. Paista uunissa 175 astetta noin puoli tuntia.
Meillä on tehty sellaisia ihan yksinkertaisia leipiä, vaaleaa leipää, johon päälle aurinkokuivattua tomaattia ja valutetaan vähän sitä öljyä purkista päälle, siihen vuohenjuustoviipaleita ja uuniin grillivastuksen alle hetkeksi. Helppo, yksinkertainen herkku!
Moneen muuhunkin olen sitä upottanut, viimeksi eilen lihamurekkeen väliin kerrokseksi, siihenkin silppuna aurinkokuivattua tomaattia seuraksi. Aika pienikin määrä antaa jo ihanaa makua.
Merkkejä en muista, montaa erimerkkistä hyvää olen kyllä maistanut... Siitä vuohenjuuston makuisesta tuorejuustosta en pitänyt.
(resepti yhdesta ravintolasta jossa sain tamantyyppisen mahtavan annoksen alkupalana)
Leikkaa juusto n. 1cm paksuiksi siivuiksi ja grillaa.
lautaselle salaattia, esim persikanpaloja, ruskistettuja kananpalasia, pahkinarouhetta yms.
Roiski paalle oliivioljya, hunajaa ja sitruunamehua.
paalimmaiseksi lammin juustonsiivu, tarjoile heti
lisääkin otetaan ohjeita vastaan!