Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mämmi

Valmista mämmi suoraimeltämällä
08.04.2022 |

Mämmi nykyaikaisesti sähkölieden uunissa imeltämällä ja paistamalla.
Tämä menetelmä otettiin käyttöön jo 1950 luvulla, kun sähköliedet alkoi yleistymään.
Valmista mämmi suoraimeltämällä.

1. Sekoita ohjeen kaikki jauhot ja maltaat kulhoissa valmiiksi.

2. Kuumenna ohjeen koko vesimäärä kattilassa noin 65-70 asteiseksi.

3. Lisää kattilassa kaikki jauhot ja maltaat kuumennettuun veteen vähitellen sekoittamalla tehokkaasti puuromaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa noin 65-70 asteista vettä.

4. Laita mämmiseos imeltymään noin 70 asteiseen uuniin. Anna imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita 2-4 kertaa imeltymisen aikana.

5. Laita mämmiseoskattila liedelle. Lisää loput valmistusainekset - mausteet ja suola.

6. Kuumenna mämmiseosta varovasti ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen, niin että se alkaa kuplimaan. Varo pohjaan palamista. Sekoita edelleen tehokkaasti noin 10-15 minuuttia ja siirrä mämmiseoskattila sivuun ja anna seisoa noin 15-30 minuuttia.

Jos mämmiseos on liian sakeaa, niin voit lisätä tarvittaessa vettä. Tee mieluummin hiukan liian sakea seos ja ohenna tässä vaiheessa sopivaksi - notkean puuromaiseksi.

7. Laita mämmiseos reiluihin posliini tai lasivuokiin.

8. Paista mämmiä aluksi noin 170-180 asteisessa uunissa. Kun mämmi alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu. Paistamisen aluksi voit lisätä pinnalle 3-4 ruokalusikallista tai tarpeen mukaan voimakasta siirappivettä tai muutama ruokalusikallinen 3-4 kertaa vettä paistamisen aikana pinnalle estämään kuorettumista.

Anna mämmin seisoa paistamisen jälkeen 2-3 päivää, mämmi on silloin parhaimmillaan. Tarjoile mämmi perinteiseen tapaan kerman tai maidon ja sokerin kera. Nykyaikana mämmi tarjoillaan usein vaniljakastikkeen tai muiden sopivien lisukkeiden kera, esimerkiksi appelsiinimarmeladin sopii hyvin mämmin lisukkeeksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla